MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

Haloooo meh datang amik enieee...kita g makan...eniee banjer kespii....itu le ayat ym yg aku dpt kul 11pg tadi hehehehehehe...bio beno enieee...tah hape le mimpi dak enie tah...keje giler ni koje kat shah alam g pj semata2 nak mencekik ayam hahahaha..tp pikir sesaat dua..alaaaa sekali sekala lg pun ada org nak lanjer kan..apa jd hal kui3...aku pun ejas le bos nk lepas kuo ni...& seperti biasa ayat² manis yg kuo dr mulut aku ni kompom bos aku nganguk je ( apa yg aku ayat???? bio le rahsia kekekekeke)...jadinya kat kul 12 le gitu aku pun amik la mak orangni, tp dia amik aku kat simpang depan opis dia ngan moto...adoiiii leh tahan gak merempit dak eniee...lesen xde kui3..pak pulisssi tangkap budak ni bawak moto xde lesen hahahaha...aku polo eniee sampai opis dia kat Sri Manja...jln nya jln huk alooor blkg umah abang aku je hehehehe...kang nampak abang aku ni naye je huhuhuhu...
Udahnya ape lg kami pun melajak le g PJ State..mkn kepsi, parking punya le payah dhnya men paking je mppj ke hape nya reserve parking..dulik aku aihh byk parking reserve tu kosong (klu kena kunci 300 tu bayo, tawakal je hehehehe)
Pagi tadi aku dah mencekik nasi lomak kat umah,tapi dh eniee nk lanjer gak aku bedal le seketul itupun dah rase sesak je hehehhe

Makan² nyembang² kat kul 1 lbh camtu kami gerak le balik....mekasih le eniee banjer makan len kali kita bawak dak tadika kita la..sure lg meriah hehehehe

aku : makan² gak utang J@J@ bila nak bayo daaaaaa

Malam tadi aku g atm (amik gaji le apa lg kan...)lg advance dari mama ok kekeke....ate kuo je duit...oiiiittt macik lupe duit 50 hengget dh lain pesyen, pd hal hr tu dh tgk kat umah tebu tp ni pestime live le dpn mata..kojut badak sumbu la sesecond kui3...nampak no jakun, tp bukan aku sorang je 2,3 org kat atm tu pun jakun gak hahahaha..mengong ngong ngong
saiz & bentuknya lagi cute dr yg lama...
Tapikan pehal lak pelantar minyak tukar kelapa sawit ni, pe motif...nk tukar industri petroleum ke pertanian ke gamaknya negara kita ni....dan spatutnya masa ulangtahun ke- 50 merdeka hari tu buat duitni, baru kena ngan pic tunku abdul rahman laungkan kemerdekaan tu kan..ish ish ish aku lak ober ek...haii ape² aje la..yg pastinya pas amik duit aku g pasar malam dan macik pasar malam pun jakun gak cam aku ok.....duk belek² duit baru yg aku bg kat dia, siap tya bila kuar adoiiiii aku kata baru tadi macik (sbb aku baru kua tadi kan hehehehe).

aku : jap lg nk g service keta, aku nk tgk lak dorang jakun ke idak kui3

Assalamualaikum Kaum Keluarga, Sahabat Handai Semua yg ada,moga hari ini sihat² belaka....dari pagi masuk keje tadi aku duk pulun layan claims je, nek pepel bijik mate aku tgk claims dorang ni byk bebeno, men tulis je dorang ni aku gak nak kira semula....ni aku berenti rehat amik napas jap, kang semput aku layan claims bukan ada org nak nolongpun kan huhuhuhu....nak jengok kotak mancis ngan laman tagged aku pun xdan lagi...dengo ada masalah, pe ke hal nya tu ek, cun kata nk operate lagi td x tau le jaya ke dak hehehehe.....nanti abis keje ni aku berambat g sana ok...sesibuk otomen lawan raksasa tu sibuk lagi aku layan kenah dorang ni...ni kalau kurang sekupang pun satu mesia bergema sore dorang ni..tp betul gak kn klu x kerana sekupang mana blh jd 2 kupang kan...x gitu nemo kekekeke...
Aku nak sambung layan lg sikit lom abis tu...selagi x humban atas meja bos selagi itu hati aku x tenang,mentara tu korang layan le cite ultraman tu ek....klu iman nampak ni mau 24hrs umah aku ni nyala hehehehe....adios

aku: nak muntah (mcm² bau ada kat claims ni huhuhuhu..)


Aku baru je masuk opis...adehh panas tul hari ni kan...tadi pengasuh iman yg dia pgl 'mama' call aku gtau iman merengek, memang malam tadi dia batuk/selsema, 2 kali dia mintak susu 2 kali la dia muntahkan..myb tekak dia gatal kan...dah bagi makan ubat & sapu vicks ingat ok, sebab bangun pagi tadi dia cam dah ok..cuma x mau susu...takot muntah la tu..iman kalu batuk selsema mmg aku xleh lena la, berjaga polo up dia...sebab dia lau batuk cam penat,gerak jantung dia laju..so aku selalu gosok badan dia bg dia reda skit,tapi bila dengar sore dia td...aku x puas hati,amik kunci keta drive p tgk dia..tgk muka aku dia sengeh je lega...tapi aku bawak gak g klinik..doktor kata ok tp dia suggest wat medical check for make sure iman ok or not ,pulakkkkkk....doktor ni meresahkan aku la...anyway dia dh bg antibiotik,aku tahu anak aku ni ada something problem yg aku mmg xnak cakap,itupun aku tahu masa berubat cara tradisional masa dia selalu demam dulu..AKU HARAP SANGAT KATA YANG MACIK YG UBAT KAN DIA DULU TU SALAH...anyway 11 julai ni iman ada checkup hospital,pas balik tu aku nk jumpa doktor panel merangkap cam abang aku tu,mintak opinion dia camner..doakan moga iman ok & sihat² selalu...
aku : lelah hati bila tgk anak sakit

Assalamualaikum & selamat kembali bertugas pada semua...Dengan semangat baru, ceria & sihat² semua...Entah kenapa aku rasa serba x kena je hari ni...nak kata aku x cukup tido, lepas amik sepupu aku kat bus stand kul 1 pagi tadi, sampai je umah terus peluk bantal zzZZZzzzz dah...
Bukan Ngantuk Tapi Entah kenapa perasaan ni terasa sayu dihanyut perasaan, perasaan yg serba x kena ...risau,sepi,rindu,aahhhh payah nk tafsir ni...Moga Anak², keluarga & kawan² Baik² belaka...Please take care urself...

aku : kalau ada yg x sihat tu caling² la ye...harap semua ok.

Pejam celik pejam celik esok dah sabtu kan..so seperti biasa...masa tuk berehattttttt (rehat ngadap keja kat opis je le, keje umah sampai ujung nyawa pun x pernahnya abis kan...sape setuju sila angkat kibod kui3)
So meh leh kita bersantai,mana yg dah ada family tu leh ler bawak anak² g makan aiskerim mcd ke , makan gula² loplipop ke hehehehe

Dapat GAJIIII ke korang..shantekkkk le tu, leh g sopinggggg tp soping tu jgn x hingatttt pulak..sat g nk posa pastu nk raya..banyak tu nak pakai duit adeyyy..

Mana² yg g holiday,blk kampung ke, g scuba ke , swiming ke (cantik awek ni kan kui3) hati² la ye...buat apa² ingat lah org tersayanggggggg...Selamat Bercuti & Datang semula tempat kerja dengan senyuman paling ceria..tata titi tutuuuu...adiosss

aku : adoiii lom gaji lagi,kita duk umah je la ye anak² hehehehe

Di hari kiamat ada tiga cahaya yang berlainan :

* Cahaya yang pertama seperti bintang-bintang.
* Cahaya yang kedua seperti cahaya bulan.
* Cahaya yang ketiga seperti cahaya matahari.

Apabila ditanya cahaya apakah ini ? Lalu dijawab :
"Cahaya yang pertama ialah cahaya wajah-wajah manusia yang
ketika di dunia, mereka akan meninggalkan pekerjaan dan terus bersuci dan
mengambil air sembahyang apabila terdengar azan.

Yang kedua ialah cahaya wajah mereka yang mengambil air sembahyang sebelum azan.

Cahaya yang ketiga ialah cahaya mereka seperti matahari.
Mereka di dunia sudah bersiap sedia di dalam masjid sebelum azan lagi."

Kala Jengking Neraka
Di hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yang
bernama "Huraisy" berasal dari anak kala jengking.
Besarnya Huraisy ini dari timur hingga ke barat. Panjangnya pula seperti
jarak langit dan bumi.

Malaikat Jibril bertanya : "Hai Huraisy! Engkau hendak ke mana dan siapa
yang kau cari?"

Huraisy pun menjawab, "Aku mahu mencari lima orang.
Pertama, orang yang meninggalkan sembahyang.
Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.
Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya.
Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.
Kelima, orang yang suka minum arak."

Simpanlah baik2 amanat ini dan sebagai peringatan kita setiap hari.
Sampaikan kepada sekelian muslimin/muslimat yang lain semoga
menjadi pedoman hidup hingga keakhir hayat , Insya'Allah

aku : Sesunggguhnya Allah Itu Lebih Maha Mengetahui Setiap Apapun Kejadian....


Malam tadi pas semua askar aku d ulit mimpi,mata x mau lena, aku belek² gambar masa aku mula² duk berjauhan ngan kuarge (masa aku kat form 6), xde le jauh mana pun, kat Parit je masih lg dlm negeri Perak tapi masa mula berjauhan tu aku rasa Ya Allah bila la cuti,aku nak balikkkkkkk...tp dah sebulan dua duduk...time cuti sekolah...Ya Allah bila la nk bukak sekolahhhhhhh hehehehe...menggong kan huhuhuhu,malas aku nak cite pgj aihhh...yang pasti aku senyum sndiri bila menatap wajah² kami dahulu, muka bangun tido, lepak²,main kayak,masuk utan,majlis perpisahan, kiranya macam² ada la,maklum le dulu kami paling aktif nya student hehehe..saje je aku nk save pic kenangan manis aku & kawan² se umah sewa aku kat Pekan Parit dulu tu....semua dah ada haluan masing² cuma sorang sahabat aku la ni menanggung derita penyakit saraf (la ni dia OKU) kesian dia..ACHIK(aku la) doakan moga kesihatan ALONG(Fod) bertambah baik, kuatkan semangatmu SAHABAT ku....Nanti balik kampung I'Allah achik nak helo Angah, Uda, Acu g umah Along...

aku :suka duka bersama kalian terpahat kukuh di sanubari, blur pun blur le gamba yg ptg dpt save kat sini huhuhu

Malam minggu yg lepas, aku,mak mertua,adik² ipar & anak² masing² melepak kat Dataran Kemerdekaan Shah alam (jgn ingat kat KL je ke ada ok),letaknya kat belakang Hotel Blue Wave..alaaa yg petang sabtunya tadi ada program makan Doyan ngan Pemimpin (aku g ngan kawan petang tu tp mak aiiii nak cite pun sedih,penuh sesak ngan orang, 10tan doyan abis kena sebat,sib bek aku ngan kawan aku dapat gak le merasa itu pun ehsan ada le pakwe mana tah hehehehe...klu x tengok je le org berebut...buah motan, tembikai & langsat pun ada, so kaum wanita yg x merasa makan doyan dapat gak le makan buah²an yang lain ,jadilah memeriahkan suasana kan..

So belah malamnya aku lepak lagi kat padang tu sama family pulak le...semua bawak makanan berat/ringan ngan bola ( mmg plan nk kuarkan peluh huhuhuuhu),plan memang berjalan lancar le, sambil makan sambil la main bola (alaaa men belasah je rebut² bola ngan kanak²)...berpeluh jugak la, dah lama pun x eksais kan, adeyyy semput jugak la, nampak sgt le byk lemak yg over kat bodi huhuhuhu

Hampir kul 12mlm baru semua kemas balik, tp padang mmg full lagi dgn orang ramai masa tu, shah alam sekarang ni mmg meriah ngan xtvt macam ni...so lebih mengeratkan sistem kekeluargaan dan kemasyaratakan....kawasan pun dah terang ngan lampu & hampir ngan masjid pulak tu, so mana² xtvt yg x bermoral senang nak pantau la, elok pun lau x sakit mata duk pandang (ada mata kan pandang jugak la wlu sakit...),sampai umah bersihkan diri, solat & zzzzZZZZzzzzz...lena sebab penat kan huhuhuhu....adios

Glitter Photos
[Glitterfy.com - *Glitter Photos*]
Taraaaaaaaa...ni le Keluarga Besar Hj Harun Ngan Hjh Zabedah (klu kat kg bese org pgl mak abah aku ni Pak Aron & Che Tai-jauh beno pgln mak aku ni kan hehhehehe).....gambo ni aku cilok kat album adik aku...
Aku rasa dah cukup sempurna family aku ni...aku ada sorang kakak, sorang abang,sorang adik lelaki & sorang adik perempuan sure la aku duk tengah² kan & itu amat membahagiakan hehehehe dan 13 kanak² & tahun depan insyaallah tambah lg 2 kanak² yg menghuru harakan keadaan bila lepak bersama hehehehe

p/s :ni le xde koje cr koje org kata huhuhu
dalam gambo tu aku yg mana????? korang cari le sendiri hehehehe

Selamat Pagi Jumaat Kawan²....Meh kita layan kisah cinta cicak yg aku copy dari email seorang kawan..best jugak,kisah teladan untuk semua...tapi sebelum tu ADA SAPE² X KENAL CICAK KE...klu x kenal pasni balik umah g terjun kolam jgn timbul²...melampau beno cicak pun x kenal kui3...aku dah siap tepek upe cicak yg macho tu hehehehe...renung2kan okeh..
Ketika sedang mengubahsuai rumah, seorang pemuda cuba meruntuhkan suatu tembok. Rumah di Jepun biasanya memiliki ruang kosong di antara tembok yang diperbuat dari kayu. Ketika tembok itu mulai roboh, dia menemui seekor cicak yang terperangkap di antara ruang kosong itu kerana kakinya melekat pada sebatang paku.

Dia berasa kasihan sekaligus hairan. Lalu dia memerhati paku itu, ternyata paku tersebut telah ada disitu 10 tahun lalu ketika rumah itu pertama kali dibina.

Apa yang terjadi? Bagaimana cicak itu dapat bertahan dengan keadaan terperangkap selama 10 tahun??? Dalam keadaan gelap selama 10 tahun, tanpa bergerak sedikit pun, itu adalah sesuatu yang mustahil dan tidak masuk akal.

Pemuda itu lalu berfikir, bagaimana cicak itu dapat bertahan hidup selama 10 tahun tanpa berpindah dari tempatnya sejak kakinya melekat pada paku itu!

Pemuda itu lalu menghentikan pekerjaannya dan memperhatikan cicak itu, apa yang dilakukan dan apa yang dimakannya hingga dapat bertahan. kemudian, tidak tahu dari mana datangnya, seekor cicak lain muncul dengan makanan di mulutnya…. AHHHH!

Pemuda itu berasa terharu melihat hal itu. Ternyata ada seekor cicak lain yang selalu memperhatikan cicak yang terperangkap itu selama 10 tahun.

Sungguh ini sebuah cinta…cinta yang indah. Cinta dapat terjadi bahkan pada haiwan yang kecil seperti dua ekor cicak itu. Apa yang dapat dilakukan oleh cinta? tentu saja sebuah keajaiban.

Bayangkan, cicak itu tidak pernah menyerah dan tidak pernah berhenti memperhatikan pasangannya selama 10 tahun. Bayangkan bagaimana haiwan yang kecil itu dapat memiliki kurnia yang begitu mengagumkan.

Tersentuh ketika mendengar cerita ini. Lalu saya mulai berfikir tentang hubungan yang terjalin antara keluarga, teman, kekasih, saudara lelaki, saudara perempuan….. Seiring dengan berkembangnya teknologi, akses kita untuk mendapatkan informasi berkembang sangat cepat. Tapi tak peduli sejauh apa jarak diantara kita, berusahalah semampumu untuk tetap dekat dengan orang-orang yang kita kasihi.

p/s : JANGAN PERNAH MENGABAIKAN ORANG YANG ANDA KASIHI!!!


Ko Pehal Frust Menoggeng ni...tu dia perkataan yang dah agak lama aku x guna pakai, tp aku pakai kali ni untuk kawan aku yg sorang ni...ramai kawan frust sejak dua menjak ni,tgh2 tahun ni time orang frust je gamaknya.....aku sempat jumpa dia semalam dan keadaannya benar² tak terurus, adeyyyy pe dah jadi ngan kawan aku ni...aku ada gak kecewa tapi ni tahap melampau nya kecewa ni,jumpa je terus dakap aku, alamak pe kes ni.....KECEWA SANGATKAH DIA...gugur mutiara jernih seorang wanita angkara lelaki huhuhuhu...

Tapi itulah kehidupan, sedih gembira melukakan terluka menangis menonggeng itukan dah lumrah alam, emosi luar kewarasan...empunya diri WAJIB ada kekuatan...alaaaa baru putus cinta la wak, take easy la hehehehe (senang je aku nya ayat kan, kena kat diri sendiri entahhh...no komen kui3)ada gak kena lempang aku ni, orang sedih aku leh lawak lagi kui3...sori awak.

Kecewa sampai TAK LALU MAKAN, XLEH BUAT KERJA,RASE NAK TIDO JE XNAK BANGUN²,MENUNG...adoiiiii jangan camtu la kawan...ni baru ALAM PERCINTAAN,kalau sekarang pun xleh nak handle cemana awak nak handle KECEWA dalam ALAM RUMAHTANGGA (kalau sampai jodoh satu ketika nanti),haaaa cemana...so bangun la wak, kumbang bukan seko la, lantak dia la,rugi bercinta bertahun² yg awak nk kira...xyah la, xde ruginya pun, kalau ada jodoh awak akan jumpa jugak nanti dengan seseorang yang boleh memahami dan menerima awak seadanya...

So pada KAWAN aku tu...LUPAKANLAH DIA,DOAKAN SAJA MOGA DIA BAHAGIA D ATAS KEHANCURAN YG DIA BINA UNTUK AWAK..MAAFKAN DIRINYA YG X BIJAK MENILAI HATI AWAK..PERCAYALAH SATU HARI NANTI AWAK PASTI BAHAGIA

“Kemaafan mungkin amat berat untuk diberikan kepada orang yang pernah melukai hati kita. Tetapi hanya dengan memberi kemaafan sahajalah kita akan dapat mengubati hati yang telah terluka. Kemaafan yang diberi secara ikhlas umpama pisau bedah yang boleh membuang segala parut luka emosi.”

Melawan Kesepian

Apa pun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apa pun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku…

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apa pun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku…

Semoga kepergianmu
Tak akan…
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku…

Apa pun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti

p/s : Berdua lebih baik kata orang tapi sorang pun kdg2 best jugak apa

p/s : Cinta Hakiki Hanya Pada MU..Tuhan ku Yang SATU

Assalamualaikum & salam sejahtera kawan² semua...meh kita baca & jadilan sebagai amalan seharian kita...Renung2kan & selamat Beramal hehehe...

Bagi mengatasi kepenatan melaksanakan tugas-tugas seharian
sama ada di rumah mahupun di tempat kerja, bolehlah jadikan
petua yang diajar oleh Rasulullah s.a.w. kepada puteri
kesayangannya Saidatina Fatimah sebagai penawarnya.

Suatu hari Saidatina Fatimah mengadu kepada suaminya
Saidina Ali bin Abu Talib tentang kesakitan pada tangannya
kerana keletihan menggiling gandum untuk membuat roti.

Saidina Ali berkata :
"Bapa kamu telah datang membawa balik tawanan perang.
Berjumpalah dia dan mintalah seorang khadam untuk membantu mu."

Saidatina Fatimah pergi bertemu bapanya dan menyatakan
hasrat untuk mendapatkan seorang khadam bagi membantu
tugas hariannya di rumah. Bagaimanapun Rasulullah s.a.w.
tidak mampu memenuhi permintaan anak kesayangannya itu.
Lalu Baginda s.a.w. pergi menemui puterinya serta menantu itu.

Baginda s.a.w. berkata:
"Apa kamu berdua mahu aku ajarkan perkara yang lebih baik
daripada apa yang kamu minta daripadaku? Apabila kamu
berdua berbaring untuk tidur, bertasbihlah (Subhanallah) 33 kali,
bertahmid (Alhamdulillah) 33 kali dan bertakbir (Allahuakbar) 33 kali.
Ia adalah lebih baik untuk kamu berdua daripada seorang khadam."


Inilah penawar ringkas yang Nabi s.a.w.. ajarkan kepada
anak dan menantunya bagi meringankan keletihan dan
kesusahan hidup mereka berdua.

Saidina Ali terus mengulang-ulang kalimah-kalimah Rasulullah.s. a.w. ini.

Katanya "Demi Allah aku tidak pernah meninggalkannya semenjak ia
diajarkan kepadaku.."

Sayugia dicadangkan kepada ibu-ibu, suami-suami atau sesiapa sahaja
yang merasai kepenatan setelah melakukan tugas-tugas harian supaya
mengamalkan membaca 'Subhanallah' (33 kali), 'Alhamdulillah' (33 kali)
dan 'Allahuakbar' (33 kali) pada setiap malam iaitu sebelum melelapkan mata.

Lakukanlah dengan penuh ikhlas dan istiqamah (berterusan) , Insya-
Allah petunjuk Nabawi ini mampu menyelesaikan bebanan-bebanan
hidup seharian kita.. Akan terserlah ceria di wajah pada keesokan
hari dengan senyuman.

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan
mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati
Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat
kemenangan yang besar."

Jommm skodeng kekekekekee...pagi ni duk aku ngemas² ofis,terdengar la sore chit chit chit chit...aku g tepi tingkap sore tu lagi kuat...aku bukak tingkap, mak aiiiii ade anak burung le...baru netes, smlm bos aku yg skodeng sarang burung tu, ada 3 biji telo dia kaler biru lagi (tingat lak aku zaman kanak² dulu suka tul makan gula² telo burung, la ni dah arwah kot yg buat gula² tu huhuhu),...agaknya malam td kot netesnya...comeyyyy ke kui3....tojen je lom tumbuh bulu,mata dia pun pejam lagik kan,gini le upe anak burung ek, aku baru pestime tgk hehehehe ada 3 ekor ni tp aku perati yg seko tu cam dah padam je ,nak aku sentuh geliiii le pulak aihhh..Tu dia mak Burung Skodeng aku dr jauh, riso kot aku culik anak dia kekekeke

p/s : Jgn Silap Skodeng, nanti lobam bijik mato kui3

Sungguh meletihkan Cuti Aku Minggu lepas, Pagi sabtu gegas balik perak, sampai je umah x sampai pun 10 minit rest abang aku ajak drive g ipoh lak, majlis kenduri kawen umah macik aku kat Mengelembu,Ipoh Esok. adeyyyy plan xnak tido sana, tp macik aku yg bangsu bising srh tido sana gak, so pergi je le..bukan selalu pun kan, sampai sana kami mencekik dulu kekekeke, padahal td seblm sampai umah aku ngan anak2 dh singgah makan...pastu apa lagi kan mula le kerja² kenduri kawen ni kan..pengantin best la duk posing² & bagi arahan je, yang meleleh segala peluh jantan sape...sedara mara gak huhuhuhu,gitu la luahan rasa aku minggu lepas (cam x ikhlas je ek kui3)...lawak je cek man oiittt...bebeno iklhas dan bersemangat bantu membantu majlis grand ko, maklum le anak sulung mak kawen ek...persiapan mengalahkan umah pengantin perempuan gitu hooh..

Apa² pun Pada Man & Fiza Selamat Menjalani Alam Yang Baru, Semoga Ikatan Yang Terjalin ni Bekekalan HIngga Hujung Nyawa...Semoga Hidup Kalian D Berkati Oleh NYA...Amin.

Meriah sungguh majlis kat umah macik selama 3 hari 2 malam hehehe,terima kasih Wan Cik & Uda yang sponsor tmpt tido kami yg siap ada econ tu, so lena la tido walaupun letihh ...xdan nak merayap pekan ipoh malam tu , dah semuanya keletihan,...layan zzzZZZZzzzz lagi bagusss huhuhu..ahad malam gerak balik umah mak pulak,ingat nk rest le, pagi lagi dorang ajak cr doyan pulak..adeyyy merayap lak umah pacik, skodeng doyan dia hehehe..tp gambo doyan xde, aku lupa bawak kamera huhuhu..

p/s: nk tgk lagi gambo masa majlis kawen Man & Fiza tgk kat slide kat bawah tu ek..adiosss

Horeyyyyyyy....City link dah mai hehehehe...cepat tul ptg smlm 'AraPink' post pagi td sampai...bagussssssss sungguh....so leh aku bergaya ngan sandal baru ku ini huhuhu...

Pada aku Shantekkkkk dh sandal ni,kai lak tshirt ngan jeans fuhhh masuk dah tu ....klu ada kata x cantik..ada aku kisah hehehe

Ngam² ngan saiz kaki aku huhuhuhu....buruknye le kaki aku ni..adeyyyy lantak buruk2 pun aku ada kaki kan...klu x oku le aku kui3

p/s :awak jgn jeles ok hahahaha

Alhamdulillah...Petang semalam akak ipar aku yg duk selang 1 blok je ngan umah aku selamat melahirkan anak beliau di Pusat Perubatan Darul Ehsan (DEMC) dekat Seksyen 9 (dekat bebeno ngan umah),Dengan berat 3.3kg dan proses yg x lama (smlmnya sempat lagi tu p soping metrojaya warehouse sales...adeyyyy ptt ler baby pun x sabo nak kuo, penat dia duk kulir kilir mak dia bawak hehehehe..)Anak Ke 4 dan kesemuanya lelaki,,,fuhhh betambah ramai cucu jantan atuk & nenek ni...mengikut pergiraan aku termasuk baby baru ni mak & abah mertua aku dah memiliki 19 org cucu ( 6 perempuan & 13 lelaki ),bertambah le meriah kalau semua berkumpul ni....masa kat wad malam tadi pun aku ingat lau spital kerajaan mau kena sound hahahaha....huru hara wad tu di buat deme...saboo je la nurse kat situ tengok...so korang layan le hasil² penangkapan gambo dlm wad kak ipa aku malam tadi..layannnnnnnn..tengok la meriah ke tidak ...dah sampai duk atas simen tu nenek ngan mteh...
Sebelah aku ni anak sulong (abg long kepada adik2nya...)

begini le rupa lau berkumpul...meriah selalu hehehehe
ni lom campur anak akak ipa aku yg sulong yg ada anak 4 & adik ipa aku yg ada anak 3...

cutekan dia hehehehe...ada iras² muka abang kecik dia la...

yg membelakang kamera ni abg Lang Baby..
Baju belang tu abg Ngah baby....
duk depan aku ni pengasuh semua anak2 buah aku kat padang jawa....kira dah close cam sedara dah akak ni....
kalau ke iman, nak terpenyek le baby tu di buatnya....ciom selalu...sayang sangat la konon...

Insyaallah kalau xde problem ( so far malam td semua ok, baby pun dah leh g soping tu hehehehe)hari ni leh akak ipa aku keluar,mak ngan abah pun dh standby kat umah dia dah...mlm td kul 10 camtu baru semua bersurai...mesti nurse kat situ kata...aman dunia...hahahaha...
p/s : pacik & macik semua jgn lupa bajet duit raya bertambah kui3

Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter