MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

Salam & selamat pagi semua....cam bertahun rasenyer aku x update blog huhuhu..busy & letih & pak mood dah amik mood (alasan biasa hehehe) segala macam la pjg lak nt lau citer....

Malam kelmarin cikgu tari anak aku call mintak anak dara aku nk wat foto shoot kat pejabat karangkraf...ahh sudah....cemane esok senin kan dah start sekolah....aku tanya kat budak² dorang cam segan la maklum la mane biasa nk bergaya depan kamera dgn sportlight bagai kan..takat suka² ngabeh kan bateri kamera kat umah tu rajin ler huhuhu ....aku pun cakap ngan Kak Wati dorang xmau la...aku pun malas nk nak paksa...Dah tu dia nk gak cakap ngan budak²..haa lantak...dahnya termakan la pujuk rayu antie wati (ni klu time kelas tarian aduyaiii garang cam singe lapo kui kui kui tp bdk² leh cair gak ngan ayat dia hehehehe)

So kul 2ptg semalam aku bawak dorang g foto shoot kat pejabat karangkraf yg xde jauh pun dari umah aku......kalau kl ke pj ke mmg x kuasa ler aku aihhh....masuk jer pintu aku selisih ngan 'ana rafali' yg pames ngan lau 'hujan bunga kl' tu kan ..adehh simple tp lawa gak minah tu hehehe...xsure la aku dia foto shoot untuk majalah aper kan...jumpa terus ngan cik alina wartawan bintang kecil...lupe ahhh anak dara aku foto shoot untuk fesyen & tiru gaya artis...nk tiru gaya 'lisa surihani'..adehhhhhhh..aje sabo je la aku...dah mekap² macam 'Liana jasmey' ade ler......wartawan tu pun cakap gitu..caner...bedal je la angah...

Lagi letih Along ler,5 psg baju kena tukar tu....tak biasa depan kamera orang ramai lak tgk....dah tu pulak dia mane lembut² nyer...biasa main bola sepak suh jadi model faham² jer ler kui kui kui......tapi kasar² cam jantan pun dah mekap² ubah gaya sana sini..ermmm cute gak along...anak sapa kan hahaha..adessss...tup tap tup tap..kehulu ke hilir,gaya camni gaya cmtu....kul 5.30 baru abes.....gilir² lak tu guna studio ngan model baju kurung & tudung untuk majalah dara.com....aku pun best jer layan tgk gaya² dorang.....bukan senang nk jadi model ni ek...letih klu wartawan x puas hati ngan gaya yg di tunjukkan.....so kalau ada cite² nk jadi model tu biar ada gedik semulajadi...agak² keras kayu wlupun muka & body lawa bek xyah ngeh ngeh ngeh....

Kesempatan tu aku dapat gak jumpa ngan student² akademi Al -Quran ..... x pasti ler apa program dorang...malas lak aku nk tanya kang kata macam wartawan ler pulak hehehe...so ada mata tengok!!!...ada dua tiga orang artis la aku jumpa & salam (kita kan rakyat mesia yg bersopan santun hehehe) aku jumpa pelakun LBS...xyah la aku cite sape kan...kang korang jeles pulak kan lalalala...

Abes foto shoot lepak dulu kat office karangkraf tu...high tea jap,borak² dah tu adalak wartawan mingguan wanita datang kat aku tye...'sy nk interview puan & anak² untuk program puasa & raya nak tak'...adehhh aku ni kan xbape suka nk interprame huhuhu....budak² mmg la suka tp aku idak le ......segannnn ahhhh.

Xde gambo ok hehehe...kelam kabut ler smlm,kamera lupa amik dlm deskboard, dah tu parking jauh kat dpn,kalut² kunci keta pun aku tertingal kat security masa amik pass hehehe...lagi pun nt kacau kerja dorang lak nk amik gambo bagai,,cam jakun jer kan huhuhu...so tgu je la klu dorang puas hati ngan gaya Along & Angah yg x bape  nk jadi tu hehehe ada la kua kat Majalah Bintang Kecil nanti.....tapi nt aku nk call cik alina,nk suh dia email kat aku sekeping dua wat kenangan hehehe...

Aku : bidan terjun je kasi bdk² pengalaman apa best ker men flash² tu hehehe

01-06-2006 ~ 01-06-2010 semlm genapla usia anak jantan sorang aku ni 4tahunnnn....makin nakal & makin byk la hal dia huhuhu....besday eman kebetulan sama ngan hari Gawai ...senang nk ingat kata org tu hehehe...meh aku nk singkap balik kelahiran eman ni...

01-02-2006 pagi tu aku leh lagi g keja sbb lom sampai cuti yg syarikat bagi (mmg aku lewatkan hehehe..rugi cuti awal² lau banak lambat kan)...so tgh ralit wat keje kan aku rase len mcm jer...perut dah mengeras jer..ahh sudah..tp still wat keje lagi wlu pun muka dh kerut² gak ler hehehe..sekali bos aku perasan...dia kate tgk len macam jer..sudahnya dia temankan aku g in-house klinik...sampai je klinik..hura hara lak misi kat klinik suh g spital....ek elee aku rase ok jer leh tahan dorang lak huru hara cam tsunami hehehe...kul 10.30pg asben aku sampai...mula driver syarikat nk anta tp aku kata xyah la, asben dh otw time tu...sampai klinik bersalin kat shah alam tu kul 11, doktor check terus masuk tmpt bersalin.adoiii nk banak dah ke aku kekeke...tapi cam ada aura jer..masuk jer bilik terus rase sakit sgt²...aduyaiiiiii xleh ckp le ( sape kate banak x sakit tu mmg ngok ler huhuhu)...alhamdulillah x lama pun sakitnye hehehe...kul 11.35 Muhamad Adam Noraiman selamat dilahirkan dengan berat 3.5kg....anak ke empat tapi anak lelaki pertama aku wehhhhhh ( pertama & terakhir kot huhuhu)...mau x kembang ayah nya hehehe..

Hadiah paling berharga dari Allah untuk pekahwinan aku yg ke 10 masa tu ....kehadiran eman amat aku nantikan,lengkap sudah hidup kami...bertambah ceria aku rasakan...tapi kesian eman dalam waktu² dia memerlukan kasih sayang seorang ayah dalam usia dia 2tahun ayahnya pergi buat selamanya....kadang² tengok cam dia dah faham yang ayah nya meninggal....tapi ada masanya dia tanya bila teringat...xpe la selagi aku diberi nafas oleh NYA,aku ayah & ibu pada semua anak² aku...memadai & seadanya aku...eman paling rapat ngan aku..mungkin sebab dia paling kecik & mungkin juga aku kesian kat dia...celik mata klu xnmpak aku sure melalak...nk tido pun aku kena ada sblh dia...selagi dia lom lena mmg camtu la...klu ngantuk pun dia leh lagi membontot aku wat keje hehehe...itu lah eman yang masa baby nyer kami panggil adam,tapi pas arwah xde dia cam kurang serasi ngan nama tu & selalu sakit²,tukar la panggil eman...dan alhamdulillah dia sihat tp mlm td sblm potong kek dia dah melalak, sakan sgt men lompat² atas katil sekali kebabommm jatuh..benjol le apa lagi...budak² nak membesar mmg camtu kan...melalak jap jer nt dia melompat lagi huhuhu..itu ler eman...Hepi Besday Baby Boy Ibu...Semoga Sihat² Selalu & Boleh jaga ibu bila besar nanti..amin.

Kek Dalam Acuan wehhhhhhh..hahaha adesssss sori la sayang....
Semalam besday Eman, dia nk gak aku buatkan kek ben 10...so dalam kelam kelibut tu aku wat kan...masa masak fuhhh cntik jer kek tu naik...kira jadi la tu kan....siap masak aku wat nk la siram kan coklat & deko tepi² kek bagi cnatik kan..tetiba masa nak kuar kan kek dari acuan tu kan ..adesssssssssss aku baru tingat td men masuk jer adunan tu huhuhu...kertas xletak,acuan tu pun x sapu magerin...caner dah melekat xmau kua hehehe...kang kuis² rosak lak kek tu kan..sudahnye gitu jer ler rupa, siram jer coklat atasnya tepek jer Ben 10 hihihi..icing² semua xde makna dah....nak letak mana kan huhu...sian lak kat eman, dah nyer wat pglan 999 ler hehehe............
 
Sementelah adik ipa otw nk datang umah, aku suh jer dia sggh jap kedai kek, so mlm td ada dua la kek besday eman hehehe...tp eman kata lg sedap kek yg ibu buat...terharu aku dgo..xpe² nt kita buat lagi yer sayang ...Ben 10 ada 2 eko lg lom tampal hehehe

aku : memuaskan hati anak² amat membahagiakan,mudah2an hari tua aku nt di bahagiakan oleh anak²

Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter