MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

 Alkisahnya 30 June yang lalu,aku balik kerja cam bese g amik dak jantan sorang ni....sampai je umah pengasuh aku tgk je muka dia aku rase x sedap hati...dia sakit perut....sampai umah dia asyik suh sapu minyak jer kat perut...hangen (peel dia tau bkn hangen dlm badan huhuhu) nya jgn kira la,pantang tersentuh skit bunyik la dia.....pas solat magrib aku xsedap hati bawak la dia g klinik...adessssss doktor kata xleh bia ..perut dia tegang semacam jek...buat surat refer spital huhuhu....sampai spital terus masuk zon merah sbb dia dah muntah²....terus scan.xray bagaiiiiiii....kompom apendik..pecah lak tu..aduyaiiiiiiii dalam hati ni hanya Tuhan je yang tau......sib bek adik aku datang cepat..lau idak sian la along yg teman kan aku kena duk luar emergency tu sorang² huhuhu... sudahnya pagi 1 Julai 2010 kul 9.30pg eman dah d usung masuk bilik bedah...aku pun masuk sekali dgr dlu ceramah doktor tu itu ini..tp otak aku xleh pikir...masuk kua kanan kua tinge kiri..yg penting anak aku wajib selamat cukup!!!...air mata aku xleh tahan² dah...doktor & nurse dah peluk² aku..dah kat situ aku sorang je kan...sian kot dorang kat aku huhuhu,sudah pengsan aku tunggu kat lua...hp aku dering² orang call /mesej..sabar sabar sabar..so aku byk² sabar & tawakal walaupun air mata aku cam hujan gerimis jer huhuhu....terima kasih Ya Allah atas kekuatan yg kau berikan....
Alhamduillah selepas 2 jam eman selesai operation...pastu seharian sampai esok nyer dia tido jer...risau gak aku tp doktor kata mmg bg dia tido jer dlu..sbb dia major operation..takut dia sakit nt lau terjaga....itu lebih baik, dapat aku rest yang dari semalam aku xtido huhuhu.....7 hb Julai baru leh kua spital..aduyaiiiiiiiii cam lepas kua penjara rasa nye huhuhu..tp byk kenangan kat wad tu...ramai kawan baru & kisah² kesakitan dlm wad 2C tu huhuhu....yang wat aku xleh lupa...malam terakhir aku kat wad tu..leh lepak² ngan nurse & mak² yg len kenduri makan burger + mee goreng..masa tu aku dah leh menceriakan keadaan sebab eman dah ok hehehe......nurse² mmg best kat wad tu..sporting wlupun lau time busy nyer aduyaiii huru hara aku tgk huhuhu.....doktor² pun best sgt...eman leh men i-phone Dr Ling ..adessss anak angkat ek ish ish ish


4" terbelahnya perut Hero ku...Jahitan Belum di buka ok..hari ke 10....nampak kering dalam doktor kata lambat skit la ....xpe yg penting eman xde pape...

Hari ke 12,pas blik klinik....berparut sudah....its ok eman kan dak jantan hehehe...nt sapu vitamin E ok la kan...tapi nya kan....19 Julai dia demam tetiba....muntah² aduyaiiiiiiiii senak ulu hati aku di buatnya...bawak g klinik kesihatan kat umah...alhamdulillah doktor kata perut dia ok.soft & usus jalan lancar jer cuma kena perati lau dia muntah²,cirit birit & perut dia membesar..terus bawak spital......24jam aku belek jer dia huhuhu...cuti lagi aku jaga dia....mak abah aku pun panas montot dah duk kg,laju je dtg...adesssssss adik aku la ni g btau watpe..sian dorang kulu kilir..tapi aku suka sangat....kurang rasa lelah aku,syukur sangat aku masih lagi ada abah & mak yang faham dgn keadaan aku,wlupun aku payah skit nak mengadu tentang hidup ni tp dorang ada aura...tau² je lau aku susah hati...orang doakan mak & abah sihat² hendaknya...amin.

Ni pic dia semalam..badan suam² ayam lg tp sengeh keceriaan gitu,2 hr montot aku g keja adehhhhhhhh....tp lbh bgs rasenya bila ada depan mata aku...tp la ni atuk ngan opah nya jaga kat umah....abes la kena buli ngan eman je hehehe....astro ceria jer selagi dia x pejam mata....atuk ngan opah mengalah jer la...hari ni hari ke 23 dah, x demam tp cirit birit skit..aku rase nk stop kan susu,mungkin x sesuai dah susu tu sebab perut dah secondhand huhuhu... tp alhamdullillah eman semakin lasak & semakin manjerrrrrrrrrr.....sampai kan aku nk g jamban pn kena gtau,lau idak xnmpak je bayang aku melalak la dia,xsabo dah nk kena lepuk gak nye huhuhu..

aku ~ terima kasih sgt² pada mak abah family semua,kawan²,jiran² yg x henti beri aku kata² semangat.....17 Ogos eman check up aku nk bg sesuatu kat nurse & doktor wad 2C InsyaAllah...Hanya Tuhan yg mampu membalas jasa korang...muahhhhhhhhh

Adehhhhhhh kemalasan la aku nk wat n3 baru huhuhu (award mama lom amik lg ni...jap ek ma,jgn anta surat saman,nt kiut g amik ek hehehe)...anyway dlm malas² aku nk post gak hasil kerja kayu anak² aku posing untuk majalah bintang kecil aitu kan.....edisi 15 julai kua ler sudah gaya² dak 2 ni ....


Along dengan aksi² manjer ahaks (org lasak suh posing,mmg letih la kan hehehe)..tp not bad gak kan...anak sapa la ni ek hehehe...pames dah skrg ni kat sekolah tp kantoiii ngan cekgu kelas nyer hahaha padannnnnnnn...


Angah yg kunun nya nk tiru gaya lisa surihani....tp ermmmmmmmmm cam x jadik jer...ngan rambut pelsu aduyaiiiiiiiiiiiiiiii....tp jadi ler wat suke² kan...tido mlm pun sengeh jer..tu baru sikit..lau cover page entahhhhhhhhhh...

sudahlah ek...sambung keje keje keje...nt rajin nk posting cite dak apendik pulak ...babaiiiiiiiiii ( eja kena hati²ni..xmau kisah lama berulang kembali hak hak hak...)

aku : sib bek aku  x amik ofer masuk mingguan wanita aitu lau x jd bahan jew hahaha adesss...

Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter