MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

Rancangan Realiti terbaru kat canel 106 Astro Oasis...pencarian IMAM MUDA....teruja sungguh aku  tengok program ni....camni la baru bestttttt ..xde la melalak jer kan...dari senin semalam aku tgk sesi ujibakat & memang ramai anak muda yg berbakat..ada gak gelagat yg sebak aku nk tengok...ada gak yg lawak hehehe...sian sungguh aku dengan peserta dari Kelantan yg gagal masuk masa sesi ujibakat yg di buat kat Trengganu..ade ke kata juri & ustaz tu pilih bulu ..ade ke patutttt hehehe..udah xde rezeki nk wat lagu mane dik..saboo je la tahun depan cuba lagi ek...Dan air mata Ustaz dari JAWI yg menjadi juri gugur bila mendengar kemerduan alunan suara peserta membaca ayat suci al-quran yang menikam ke kalbu tu..tapi xde rezeki jugak peserta tu gagal untuk pergi ke peringkata seterusnya.....

Peserta dari kedah tu fuyoooooo apa nama dia ek...hizbul ke hape (malas le aku nk gugel hehehe) melatop tol....udah la tahfiz, suara mendayu jek bace fatihah,hensem lak tu hak hak hak adesssssss...lagi x menahan isteri dia adehhhhhh manis lawa sggh...sepadan & sempurna gitu ( ustaz pun ade taste ape hehehe) kelako lak ustaz yg interview tu tye dia ni nt cemana kalau terpilih masuk akademi berjauhan dengan isteri,kang merengek lak hehehe.....sipu² je dia senyum...dan yg pasti dia berjaya masuk ke akedemi hehehe..

Sure kalau ada penghayatan tengok pogram ni dan dengan alunan suara² imam muda yg mendayu² mengalunkan ayat² suci...xleh cite la..leh meleleh air mata huhuhu...

aku : Memperbanyakkan majlis ilmu camni dpt mendidik anak muda bangsa melayu kita..

Celik jer mata jantung aku berdebar²..pagi ni ade interview!!!...bukan interview kerja tp interview nk mendapat tempat jadi peserta krusus ermmm klu x silap aku krusus pengurusan spa cmtu la beh kurang,aku men belasah jer aitu,xsangka lak pastu dapat surat suh dtg interview,padahal saje gatai tangan sebab ingat kan spa tu cam bestttttt je kan,nk g spa xlarat le weiii..mahal bebeno,bek aku. bwk kekanak rebina g makan ade gak pekdah kan hehehe..tapi uishhhhhhh bedebo nye mcm nk aply kerja je huhuhu....agaknya kalo tuko perkataan 'interview' boleh kot relex skit jantung ni hehehe..

Dalam surat kul 10pg,kul 9.45pg aku dah tiba, ada 3 org dah menunggu,so aku peserta ke 4, dan lagi beramah tamah,dorang dari klang,puchong,ampang..mak aiiii merata ke deme,kira aku bertuah la kan dekat hehehe...ckp byk xde sampai turn aku....tanya itu tanya ini, fuhhhhhhhh lega....sonang je soklan..minat ke x..opkos la aku kata minattttt hahaha...Pengarah, timbalan pengarah jabatan pembangunan wanita & sorang lagi cikgu yg akan conduct krusus tu...Pengarah tu siap bagi penerangan aku peserta yg ke 39 datang sesi interview..upenyer dari minggu lepas dah panggil orang datang interview......dan kata² akhir cikgu tu kata, kalau aku berjaya aku akan ditempatkan di 'kayangan height' traning kat sana selama 3 bulan (sabtu ahad jer kelas tu hehehe)...aku dengo jer fuyooooooo bes tu..lagi pun tmpt tu laluan aku g kerja je...so xde la masalah sangat...tapiiiiiiiii kok ye dapat kan...sebab yg datang interview tu ramaiiiiiiiii huhuhu....tapi mintak² dapat ler kot lepas ni leh bulam 'SPA C' bak kata mama hehehe...

aku : asal ade peluang menambah ilmu aku grab jer tapi tgk keadaan & masa gak ler...kekanak riang wajib di pikirkan dulu...

~ Tahajjud Cinta ~

Kau datang ketika duka

dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Kau datang ketika duka

dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku haus di tengah laut

lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan

Ku sunyi dalam gembira

perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci

Kau datang ketika duka

dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Terlalu lama aku mencuba

terlalu banyak
cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu

Kau datang ketika duka

dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku rebah di dada malam

memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga
 
ya Tuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud

Orang nya cute sangat hehehe...mulut keletah,senyum manis jer cam gula² kui kui kui.....ye ler ustaz kan ...mesti la bijak berbicara,jatuh cinta anak mcik tgk kekeke ....tak menahan mukadimah neh.!!!..dgo dek emak nya kembang idong jap hehehe...cite nyer gini tau kawan²...minggu lepas kan aku g kem jati diri, tajuk krusus tu 'kesempurnaan  dalam ibadah'...sampai sana org paggil aku ustazah ko hehehe..malu² meow le aku..perli ke hape tu huhuhu...xpe² yg penting leh menceduk ilmu yg ada kan...

Asal usul kejadian 'ustaz darah puteh' ni cam ni...dlm satu sesi kelas hari tu...kul 3ptg camtu, kelas aman jer  maklum ler baru pas makan....kusyuk beno mendengo ceramah ustaz kat dpn mmg ye ler,tp ada gak yg kusyuk sampai senguk² (sndri paham sudah hehehe,aku mmg suka jd permerhati bebas kekeke)...tajuk petang tu mandi wajib & sunat dalam ibadah...sampai la topik mandi hadas besar kan...

ustaz : abg², kakak²,adik² & ank² semua...apabila seorang wanita datang bulan berapa tempah paling minima & maksima darah haid nyer?

peserta 1 : paling sikit sehari semlam ustaz

peserta 2 : paling lama pun 15 hari ustaz

ustaz : alhamdulillah......tapi selepas 15 hari tp darah masih lagi keluar, adakah itu darah haid?,boleh ke lagi cuti² malaysia?...darah apa tu?????
(time ni mata semua dh segar,sebab dah ada sesi soal jawab kan..kang tetiba uztaz tanye melopong kan ke memalukan diri hehehe...) tetiba kan sorang peserta ngan bangga ni jawap

peserta 3 : DARAH PUTEH USTAZ

Ustaz & peserta lain : ????????? hahahahhaha adessssssssss

Ustaz : ha ah ye la tu USTAZ DARAH PUTEH!!!!
hahahahahaha bergema dewan...dari mengantuk ( kelas ilmu cmni aje mmg suka setan betenggek kat mata kan!!!) celik semua kekekeke...aku xleh tahan tol,dh ler aku duk depan...rase nk guling² jer tp malu lak kang naye je kena sound, semalam dah kena soung x pakai stokin huhuhu (tp bukan aku sorang,semua kena hihihi)

Menjak kes itu, kat bilik ke nk g bilik air ke g dewan makan ke sampai nek bas nk balik ke shah alam ler ,ustaz darah puteh tu jadi bahan aku kekeke...aku kan suke menyakat lalala...tapi dia suka gak tu nyakat aku,nampak jer muka aku mesti dia panggil. 'ai cekgu ida'....lama² aku tanye dia apsal panggil auntie ni cekgu, dia kata aku ni cam cekgu kat tadika...hihihihi..alahaiiiiiii cekgu...

ustaz darah puteh ~ dak jantan kecik umo 6tahun (peserta paling kecik la dalam krusus tu hehehe), anak peserta (aku dah ckp kn aitu, kem ni leh bawak anak, tp sib bek aku xbwk eman,letih & sian wehh kena follow mak/ayah g kelas,yg ramai² tu pun xselesa,ade yg tido² dlm dewan...nk men kat luar xde sape nk jaga,kang ada yg terjun laut naye jer kan huhuhu)

aku  : 2 hari rase x cukup,ada benda yg perlu di perbaiki lagi untuk menjadi muslimah yg sejati....

Letih,lesu,lemah,lemau hehehehe..adesssssssss macam² alasan kan....tapi mmg letih, ikut hati malas no nk g kerja tp memandang kan hari ni ade client nk jumpa bos² so aku menggagahkan diri ler..kang sape lak nk wat kan deme kopi kan...klu x minum kopi yg aku buat kurang semangat kate bos (kununnnnnnn...bodek la tu huhuhu)...mlm tadi aku sampai umah kol 8.00camtu (solat magrib dlu kat masjid negeri,besttttttt lak rase aman damai huhuhu),member anta sampai umah ,pastu aku g amik kekanak riang kat umah adik ipa, time drive tu pun adesssssss jenuh nk bolat kan biji mate neh!!!!...balik umah, on mesin basuh...konon nak layan  'cinta hantu' sambil mesej² ngan orang tu...sekali aku pun xtau ler bila lelap,sian ada orang borak ngan dinding hehehe...xleh control kepenatan 2 hari g krusus yg amat² padat sampai kan nk rebahkan badan sekejap pun xdan huhuhu (tp malam dpt gak ler tido wlupun jap hehehe)......oitt!!!!aku  nk masuk bilekkkkkkkkkk meting!!! (klu bilik tido kan ke best leh samb zzzZZZZ) kui kui kui, tp xpe hari ini bos aku bagi aku hapday!!!!..aku nk aply cuti tp bos kasi sekerat jer, xpe paling tidak aku leh gak pejam kan mate nt......letih bebenooooooo ni...

aku : nt aku nk wat n3 catatan 2hr 1 mlm aku kat bagan lalang resort yg memenatkan tp sgt² berguna & menginsafkan diri huhu...

Along : ibu..ibu kt ne ni
Aku : ofis la,nape
Along : pacik tggl kan along....
Aku : turun lambat la tu
Along : xde along dah turun kul 12.30 pacik x lalu blok kita..tu along nmpak dia dah masuk jalan belakang..
Aku : aduyaiiiiiiiiiii ko call pacik tu suh dia amik jugak!!!...ingat nek van dia tu preeee ke aci dan jer..
Along : ok²
(aitu penah dah dia buat sekali aku call dia kta lupe...kang kali ni kang malas nk cite ler aku kan lau geram
 ngrrrrr)....
Aku : heloo...pacik tu amik x
Along : a ah dia kata nk pusing amik , dia ingat along xskolah bu...
Aku :@#$* (bkn mencarut tau tp xtau nk kate aper huhuhu)

Hurmmmm kalo korang BENGANG X!!!! kita bayo dia blh lak wat camtu...budak tu g sekolah ke x bukan soal nya tp route dia amik WAJIB LALU ler adessssssssss....kalo dia x pusing amik anak aku tadi kena gak aku balik umah anta along g sekolah kan...kalu boleh claim mileage ngan dia ok ler jugakkkkk kan, ni bayo nk on time huh!!!

aku : selalu along g skolah pg stayback sampai petang aku yg g anta,pacik tu amik ptg jer sooooo..patut bayo separuh jer kannnnnnnnnn....tp tiap bulan penuh jer bayo..x aci tol!!!

Semalam aku dapat surat...tengok lambang kat luar sampul tau dah dari mane, bukak jer erkkkkkkkkk....puan telah disenaraikan sebagai peserta untuk mengikuti krusus bla bla bla....tarikh 15 & 16 Mei 2010 ( Sabtu & ahad)..bla bla bla...Sila lapurkan diri pada jam 8.00pg pada 15 Mei di Masjid Sultan Salehudin dah bertolak ke Bagan Lalang Resort bla bla .......Sebarang pertanyaan sila hubungi bla bla bla....aku melopong japppp...hari ni  rabu esok kamis,jumaat oittttttt suke meno le dorang ni wat keje last minute...kalau aku ni sorang xpe ini gabak ketapi aku kena ejas dulu....aduyaiiiiiiiii

Malam tadi dalam aku pikir² nk pergi ke x, hp aku bunyikkk...urusetia krusus tu call nak confirm kan aku leh pergi ke x...ermmm bagus sggh,byk soklan aku nk tuju neh...soal jawap,jawap soal hurmmm dia kata eman leh bawak....hahahaha adesssss...lom penah aku dgo neh g krusus leh bawah anak kekeke....baik hati sggh dia...dia kata kalau anak yg kecik tu xmau duduk ngan org lain xpe leh bawak ( bukan dia xnak tinggal beno nye tp aku yg sedih hati dia xde,bantal peluk aku tu hehehe).....tapi kalau aku bawak eman cmner nak fokus ngan aktiviti krusus tu...bukan dia ada kawan, kalau time seminar x ke dia boring nanti kan, lagi ngan botol ngan susu ngan termos adehhhh...hurmmmmmm..poneng omak nak pikir neh!!!

aku : malam ni nk g umah member ade bace yassin,leh tanya dia ok ke x kalau bawak jantan kecik tu huhuhu

Aku Cilok jer pic ni kat paper hehehe...tenkir pocikkk!!!

Aduyaiiiiiiiiiiii...kalahhhhhhhhhhhh!!!!...main cam hampeh,ikut rentak hati jer,x fehaman ngan regu,belagak,nak tunjuk bagus fuhhhhhhh macam² kena kutuk ek...sian sian.....Peluang untuk menang tu macam tinggi sampai kan Cik Puan Rosmah turun padang tu hehehe tp hurmmmmmm...malas nk cakap banyak ...aku pun bukan pandai men badminton pun hehehe...takat pasing² blh ler..sekali kena smash betabur aku lari kui kui kui....

Tapi gandingan si feruz ngan Zakry tu mmg x jadi ler...mungkin betul la memasing nk tunjuk terorrrrrrrrr huhuhu...tapi yg aku kesal kan (cam le ada org kesah apa yang aku kata hehehe) aku tau ler hati muda ni kan cepat panassss tapi sebagai pemain negara yg prooooofesional...kenapa gagal mengawal emosi bang....lantak p la penonton yg wat huru hara..kalau dia nk bukak suar tunjuk tettttttt (kekeke) pun cool je la...wat ape nk emooooo ....kan dah memburukan imej ko & yang most important negara!!!!! aisehhhhhhhhhhhh

Payah nak kata la...aku pikir positif la yer..mungkin harapan menang yg tinggi tu membuatkan dorang ni tertekan lg stress gitu so kurang kawalan emosi membuatkan rentak permainan dorang tak menjadi....
sekian lapuran pemberita yang tabah lagi sabar hehehe...
aku : suka pengulas sukan TABAH tu ..mmg cool & tabah orang nyer hehehe

geliiiii let tgk blog ko...wat ler n3 baruuuuuu...kekekekeke...x ensem ke mamat tu huhuhu..ok² wat silent² reader ku..permintaan akan di layan..tp nk cite aperrrrrrrr ek..nt jap ek nk pikirrrrr...

aku : camera xde jadinyer cm malas jer (alasannnnnnnnnnnn)

  ba ba ba cakkkkk!!!! encem x i kih kih kih..(anak² xleh tenung lelame nt malam ngigauuu hehehe)

Ni ler wajah tampan pelakun utama ( btl la kan dia 'Penunggu' yg palingggggg serammmmmm kunun tu hehehe)...aduyaiiiiiiiiii aku tersuke la tgk cite ni..walaupun makin lama makin meraban aku rase...tp idea pengarah dia mmg kreatif....bukan senang wehhhhh ..cam real je jampi serapah yg dia create tu kih kih kih aduyaiiiiiii...mereng ke aku sudahhh!!!..aku lagi xtahan nengok nenek² c bongkok 3 kat dlm gua tu..siap pakai 'crown' sehhhhhh.....dasat² lalalala....tp kategori mmg leh msuk seram lg ganas jugak le...aje giler men potong  lidah, pale org suki ati atok nenek dia jer...'sumun' mmg sesat xtau jln pulang tol hehehe...matik dah dia pun padan muke ko huhuhu..

Barisan pelakun pun kire leh tahannnnnn la....empat beradik ( bukan same mak bapak hehehe) yg di buru 'penunggu gunug raya' ( kire jd mangsa le dorang ni sebab perjanjian setan yg di buat antara atuk dorang ngan penunggu gunug raya tu ...janji ngan setan yg mmg xleh nk layan sbb setann mane de hati perut kan huhuhu)

Tapi apa² pun leh layan la cite ni...anak² 13 ke bawah kena guide la...dak 4 org ni minat sggh tgk tp stanby bantalllllllll hahahaha...time hero kat atas tu kua memasing sembunyik sblk bantalllll...kira perisai ler huhuhu...byk persoalan aku kena jawap ngan ank² aku bila layan cite ni maklum bebudak kan....blh jawap aku aku jawap xleh jawap aku kate ''tu xnmpak ke kat tv tu dah tulis hanya rekaan semata' ade reti ahaks...

aku : tp mlm td aku xtau pe sudahnya...ujung² aku lelap hihihi...ada org majuk ngan aku lalalala...

haii entah la baru nk mesra² dah ada lak yang wat hal....x sependapat,rase x puas hati,tersentap bagai padahal rakan² cyber jer huhuhu....aku tersepit kini....nk g sana nanti kat sini terasa..nk g sini yang kat sana lak jauh hati huhuhu....aduyaiiiiiiiiiii nk luah mati mak nk telan mati bapak kate orang...

hehehe...sengal sudah kan tp mmg pun..pepagi lagi aku dah dapat macam² mesej dari kengkawan 'tagged' aku..ape dah jadi..apa dah jadiiiiiii...admin kelahi..anak buah ssh hati....hurmmmmmmmmm......aku just nk borak² jer cari kawan² so nak wat adil lagi saksama aku dah 'clear' kan profile aku tidak terikat kat mane² grup dlm 'tagged' tu ..ADIL UNTUK SEMUA yang sayang kat aku....aku sayang kawan² sehhh so perkara remeh temeh aku xmau la masuk +-/ hehehe....pepandai la korang ejas ek...ape yang penting JANGAN ADA BENCI wlu apa pun yang terjadi...layannnnnnn

aku : dr petang smlm dah pening layan soal hati perut neh..pg ni tambah lagi...kawan kawan huhuhu...


Kalau Allah kata Jadi maka Jadilah apa yg DIA nak kan.....fuhhh ade cam mukadimah paradigma tak huhuhu...benonyer kan malam tadi..keburingan xde cite bes kat tv hehehe...kalih sana kalih sini sekali tgk ada drama tajuk ' Kun Faya Kun'.. Telefilem ini mengisahkan pengorbanan Amir untuk ibu dan abangnya Hassan yang sayangnya tidak kesampaian. Lakonan Shaheizy Sam dan Wan Maimunah....tu sinopsis dia hehehe...cam menarik je so aku layannnnnnnn....


Tapi bukan nak bohong la memang kelasssss cite tu ...penuh ngan tauladan,kasih sayang kekeluargaan, pengorbanan & air mata huhuhu (part ni la wat mate aku sembab bangun pagi tadi hehehe) lakunan mantop wan maimunah & sam tu fuyoooooooo..btl² menghayati watak tp aku kureng skit la bab² pelok² ciom dorang yg bukan muhrim tu..dalam lakunan mmg la anak banak tp hakikat jer yg bukan muhrim tetap harammmmmmm kan! xyah komen lelebih kang kena ban lak blog aku ni huhuhu...tepuk dada tye perot lapo ke idak!!! tapi cite tu mmg best...lencun weiii bantal slimut aku kekekeke...along ngan adik pun sekang mate nk tgk sampai abes...senyap je memasing layan feel hahahaha adesssss...


Lagi xmenahan air mata layan drama ni...amir (sam) yg bekorban untuk membayar utang along abg long nya..akhirnya dia pun meninggal sebab sakit.....sad ending gitu...sedihhhhhh siot...tapi dlm sedih² 'adik' huru hara pelok aku  time roh abg long kuar dari jasad mintak maaf & bagi pesanan kat amir huhuhu..dlm sedih ada seram² skit hehehe....dah le abes nye tgh mlm hehehe...kami ni kan pemalu lg penyeram...mlm td gak kul 12.30 kot ada ulangannya kat 104..idak le kose aku nk layan lg...bdk² dah tido aku pun pejam le mata kui kui kui..


aku : drama tu drama ulang ke idak aku xkesah...yg ptg mmg best hehehe

Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter