MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

Patutnya smlm aku post N3 ni tapi penat la semalam plus kemalasan tahap king kong bande huarghhhhh..maka nya hari ni le baru post huhuhu...satu hal lagi, gambo x bape clear, tu yg cam kureng smgt tu..jurukamera amatur yg amik (mmg x lulus la dak syafiq ni kui3),tp mmg payah pun sbb guna webcam,aku pun x geti kekekeke...tp dr x ade layan je la kan, so inilah aktiviti aku & family mertua ku minggu lepas, majlis kenduri kendara tajaan adik ipa aku hehehehe...layannnnnn


Sebahagian Cucu Atuk Ngan Nenek...Dapat bekumpul ni adeiiii sib bek umah nenek bawah lau x mau roboh hehehehe...


adik ipa aku..hoooh letih sangat le konon...org sibuk ngemas dia sibuk layan mate...ana laki ko mmg xleh harap...amik gambo dia ni..semak je kekekeke...


Cucu² nenek yg dah bujang jang jang...kena jerit baru nak nolong ni, lau x duk anjung umah cam tetamu,,sori le ek,no time lepak2 k


apa yg penting kerjasama hehehehe...anak ngan ayah tlg menolong wehh...


Ni bukan curik tulang tau..ngah ejas pinggang ni kekekeke..tp dan gak le begusip hehehe..besele org pompuan kan...


Kak Ngan Adik Ipa aku huhuhu


Antara tetamu yg hadir...penuh la sampai anjung umah..Abah ngan Adik aku pun de nyelit hehehehe


Anak jantan kecik ni mmg cari port je, huru hara nak rewang d buatnya


ni bakal beras opsss biras aku hehehehe..lekas le korang weiiii..


Ni anak angkat mak (dulunya adik angkat arwah somi aku) sekali imbas de la cam muka arwah, tu yg menetes ayo mate org tua tu bila jumpa 'roti John'(nama pglannya John),mcm omputeh kan tapi skali besuara..orang jawo kekekeke hadoiii, sape tah nama sebenarnya, aku pun x tahu....tp tiap kali buat kenduri sure dia balik...so dh close la ngan family ni...


Dan menjadi satu kelaziman, tetamu yg dtg d bekalkan dengan 'berkat', bab bungkus2 ni kami mmg suka sgt hehehehee...

Memenatkan, tp aku xle penah sgt sebab aku balik lambat kekekeke...bukan nak ngelat tp anak2 sekolah, ganti tuk cuti raya nanti...tp aku tetap balik jugak kan...sblm tu singgah dulu umah mak aku yg lain lorong je( senang la umah dekat2 ni hehehehe)de majlis baca yassin petang tu...so itu la saje cite mgu lepas huhuhu...
p/s : makcik gambo ko xde ek hehehehe...
nak tgk lagi byk gambo g fesbuk aku la..kat sini slow nak loading

p/s :Seblm gerak balik kampung sempat lagi aku g kenduri anak kenalan aku kat dewan Banquet mbsa nun, fuyooooo siap jemput bang Nuar tu wat show..hadoiiiii best, rugi liz xde hahahahaha...

Pagi ini dunia di kejutkan dengan berita Kematian Raja Pop Dunia - Micheal Jackson yang di sahkan menghadapi serangan jantung dalam usia 50 tahun...1959 ~ 2009, aku paling minat lagu kedamaian untuk dunia tu huhuhuhu....peminat turut bersedih hati di atas pemergiannya...so meh kita dgo lagu ni wehhh...layannnnnnn



adoiiiii...tagged apa ni ma....xde koje ke ma, sehari je dia seram ngan larangan bertenet, semua add delete kekekeke,lawak tul lau ingat hari tu ma kui3...nt le den kabo kat bos mama.....kemain dia ek,ade je tagged....tah mana le dia kutip ni huhuhuhu....hempas pulas aku memikirkan jawapan paling logikal untuk tagged mama kali ni....so ni la hasil kajian yg telah aku lakukan.....kot ada tersalah fakta, anggap la sebagai auta sahaja...huhuhuhu...layannnnnnnn


Rules & Regulations DO NOT copy answers.

Ek….mama de masa ke nak check ni ma…kang kantoi ngan bos den x tau ye….larangan bertenet makin beleluase ni huhuhuhu…tp kita memang berani mati woooo..lantakkk

Tag 9 people before doing the tag.


People I tagged:


(1) Okliz

(2) Aspa

(3) Bulat

(4) Tepung

(5) Arapink

(6) Tebu

(7) Cun

(8) Smai

(9) Ain_Dayana



How do I know no. 1?
u mean Okliz tu kan…Gini cite nya,jap ek garu2 kepala nk ingat dulu ni..emmmmm masa lepak2 layan tenet, aku masuk Ternampak blog mangga on line…jelajah nya jelajah, aku perati satu geng kg dusun duk busy mengomen artis2 yg jadi mangsa keadaan kui3…bukan artis je dorang komen tp yg mengomen pun kena komen sama tu yg x tahan jantung ngan paru2 aku gelak tu hua hua hua …perasaan ingin mengenali mereka makin kuat..dan jeng jeng jeng….aku lah antara otai sekalian otai yg ada huhuhu….bukan Okliz je, semua yg dlm tagged aku tu aku jumpa kat pokok mangga tu le….

What would you do if you never meet no. 2

Entah… xleh nak cite le , tapi aku sebolehnya NAK jumpa gak minah ni tapi dianya malu lagi malu dari daun yg malu2 tu..ape ek nama daun tu…entahhhhh dah lama x masuk utan lupa lak nama daun tu hehehehe…..


What would you do if no. 3 & no. 4 dated?
Korang nk dating kew…haaaa lantak…tp lau macam nak buat kenduri kendara tu jgn lupa ajak aku wehhhh…tp nak tya gak ni korang kapel ke hahahaha…nasib le jadi bahan gusip den ek…hampunnnnn

Would no. 5 & no. 6 make a good couple?
Ara Ngan Tebu…tidak kot sbb jarang komunikasi la dorang ni, sekali sekala je dorang jumpa kat kotak mancissssss…..laki orang wehhh tebu tu hehehehehe…ara jangan men ngan api ok, bunga api xpe kui3….


You think no. 7 is attractive?
Fuhhhhh….memang menarik hehehehe….cantik,menawan,vogue, cakap byk xde memang cungiller la….

Would you date no. 8?
Lom jumpa lagi,lama dah plan nak date ngan dia ni, tp jodoh lom menemukan kita kan smaii…tp insyaallah klu panjang umur satu ketika nanti pasti kita jumpa no….tungguuuuuuu


Tell me something about no. 9
Ain_ Dayana…ya ampun budak seko ni le geng menghuru hara kan company jepun dulu2 hahahaha…hepi go lucky….klu kami berjumpa, org lain xyah sibuk cerita, dgo je cite kami, sure sengih jew sampai telinga kui3….



What's no.1's favourite past time?
Pe lagi bela anak2 ayam dia le…tp pasni nk masuk sekolah balik huhuhu…anak2 ayam tu lau xde mak nak bela meh bg kat den ni ek…leh menambahkan anggota yg ada hehehe….


What language does no. 2 speaks?

Pa…ko jawa ke Banjar ek, xkesah la ye mana2 pun boleh hehehe,dpt le pulak dia ngan mama speking…adoiiii berputar kepala aku nak paham huhuhuhu..


Who is no. 3 going out with?
Entah la mr. right lom jumpa laie kot, mungkin kah ngan mamat yg aku reka gusip tu kekekekeke….tepuk kepala, aku mmg x tahuuu….



How old is no. 4?

30an camtu la lau x silap, rasenye aku ada skodeng kat mangoliannya profile kui3


When was the last time you talked to no. 5?

Petang semalam, masa aku drive nak balik umah…cite pasal HUTANG ni le hahahahaha.....


Who is no. 6's favourite singer?
Entah le…weiiii tebu pe ek faberet singer ko, yg aku tahu ni bukan minat sangat pasal2 artis TAPI kalau pasal MAKAN….haaaa bg kat dia semua faberet hehehehehe…


Would you date no. 7?

Dia lah First date aku ….datang menziarahi aku tika aku berduka huhuhu, thanks cun, akan ku kenang selama2nya….


Is no. 8 single?
Single lagi weiiiii…sila2 sape yg berkenan

What's no. 9's last name?
Ain_Dayana…tu nama anak dia….enie nk lagi best aku panggil dia ENOT kekekekeke…


p/s : aku rasa wat esei bm aku dulu lagi easy to do la huhuhuhu

yuhuuuu...den kena tagged laie...dengan dengan jiwa nan waja...ku persembahkan jawapan atas segala persoalan mu daling hehehehe...layannnn

1. Dengan rasa rendah diri, anda dianugerahkan Award ni untuk diletakkan di blog anda. Sila copy paste yer.


Inilah barisan kita yg ihlas berjuangggggg kekekekeke...tabikkkk skittt thanks ara atas penganugerahan ini...

mcm lambang negeri perlis pun de, cam pulis pun ade hehehehe...

2. Sila ceritakan kembali siapakah yang menganugerahkan award ini kepada anda. Apakah pandangan anda terhadapnya.

Sababat alam Maya tp kami dh face to face....'ARAPINK' nama cyber dia 'ROSNANI' nama mak ayah dia kasi...dia ni....

- baik hati

- sayang budak² ( calon isteri mithali ni kekekeke)

- cepat mesra alam

- boleh je mengharungi apa jua dugaan...

- ganas gak ni kui3i...bos x kasi men tenet,..dia bedal gak hahahaha

3. Anda dikehendaki menyatakan pendapat sendiri tentang larangan berintenet di pejabat.

- Pe kessss...so far Bos aku x heran pun aku berintenet ni, janji keja berehhh, klu x bereh samb bawak balik umah...nak men tenet pya pasal huhuhuhuhu....tp tuk kawan² yg bos x bape nak sebulu ngan korang tu hati² ok, takat santai² ok kot...release tension ma...

4. Setiap blogger dikehendaki mengemukakan 3 cara yang sesuai/fleksibel cara untuk merehatkan minda & badan seketika di pejabat.

-----> for sure la zaman IT ni -surf internet

-----> call member ajak lunch sesama

-----> makan jajan

5. Sila pilih 8 blogger untuk menerima award dan menjawab tagged ini.

- alaaaa semua 'ara' list ....so korang pe tgu laie..jawap jgn x jawap hehehehe..

**** OKLIZ plg ptg tu, seblm ko melangkah g bek ko jawapppp lizzzzzzzz kekekeke..

6. Jika anda ditegur kerana menyalahgunakan internet dipejabat, apakah tindakan anda.

-Ni tuk jawapan JIKA ok - aku diam dlm keinsafan huhuhuu..pastu says mintak maap bosss.....

7. Nyatakan 5 tempat yang anda ingin pergi buat masa ini dan apakah sebabnya.

- buat masa ni dlm negeri dulu le ye...nk g jauh² x mampu huhuhu..

  • Pahang -----> nk g umah ara, cun & bos lama aku yg duk kuantan sekarang ni ...
  • Penang -----> aku nakjumpa smai, kak pandan, antie huhuhu...
  • Pulau Redang -----> aku nak snorklinggggg...dulu aku g xleh sbb time tu ngandung kekekekeke....tp tgu iman beso skit la...
  • Johor -----> nak ngabehkan beras umah mama hahahaha....nak jumpa mamat yg tayang lubang idung dia dulu tu (ara, lat sure ingat kekekeke)nt le dia...
  • A'Famosa or Genting -----> anak² aku tingin nak lepak tmtp ni...nt ek ibu kumpul dana huhuhu..
p/s : Biar roboh kota melaka....tapi tidak pada persabatan yg kita bina....wawawawawa


aku dh xde koje..busannn......aku jalan² kat fesbuk kawan²...akhirnya jeng jeng jenggggggg....aku cilok gambo kat fesbuk kawan aku mbak Oya....mintak hampumm mbakkk....gue cilok this gambo ok hehehehee...
ni la wajah² riang penghias Admin - HFPD Dept - Panasonic Electronic Devices Malaysia (PEDMA).....kak leya, pura, kak oya, Kak Sue (manager) Abg Zul (manager) aku, kak mas & yg duk depan sekali tu...Mr. Tan ( Head Dept)...rindu nya aku pada kalian semua... cumei sungguh aku aku masa tu <---------pasan tahap cipan le ni kekekekekeke...
aku nak jalan² cari pasal lagi ni ngeeeeee.....

Selamat pagi semuaaaaaa....mgu lepas aku lepak² ngan member yg close ngan aku masa kat tmpt keje lama dulu..kami ni semua ex staff-pedma ( panasonic comp), check point kami Panasonic sport center ( tp la ni kementerian belia & sukan dah amik huhuhu..sedih weiii)...

dr kanan tu ms tan (nurse yg duk jaga kami, msh lagi keje kat sana....dulu lau aku sakit, amik je ubat kat dia, la ni g klinik paling sikit 30 hengget kena kuo duet huhuhu),k leha (sales), k mas (hr sama ngan aku), seblh aku, pura (costing) & tepi tu k ani (ind. engineering), wlu pun beza section tp masih se opis la ...sekat dinding jew tp lau bercakap lepas dinding kekekekee...dpt lagi lau aku yg besore kui3.....masa ni k'org g tak panasonis sport game antara malaysia, tp wakil pedma huhuhu leh kiranya jari....atlet ramai dh vss...kesiannnn, dhnya kami angkat montot tukar port g makan ABC lak kat sek 2 shah alam..jommmmmm makannnnnnnn
erkkk..iman x sabo nk baham sekerim duk tenggek tu hehehehe...ciannnn
Teman sehangin, sepoyo, seharu biru aku kekekeke...masa tensen kami bila wat 'timesheet', yela nak layan kenah staff kan, mencabar hati perot tau,kalau silap kira, mak oiiiii, x dayo nak menjawab ngan kak nab (chif jaga payrol huhuhu..)....tapi pastu...suka ria di hari raya hehehehehe...takat handel staff 4,5 ratus easy for us la kui3......prinsip kami 'senyum selalu'...wlupun dlm perot ni hanya cacing aku je yg tahu....
Sambil menikmati ABC rege 2 hengget 5 kupang ni (aku rase kat sini je le abc yg murah gini tauu)...kami duk diskas nak buat re-union sblm pose ni..mintak² jadi le...
So pas ni, insyallah kami akan lepak sama lagi....mungkin majlis bakar² pulak...layannnnnn

p/s : kak ani, lokasi yg kita bincang tu cemane, ok ke idak.....email pe cite ok...

Kugagahkan jugak jari mengetuk kibod nak jawap tagged dari sahabat² aku ni...kena jejaga sekarang ni, bos dh pandai skodeng anak buah layan tenet huhuhuhu....


1) Copy badge "2008 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

Apa motif award tahun lepas ni ek kui3...mesti de kenangan menikam kalbu huhuhu...

2) Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda

Mama --> rakan cyber yg dh 2 kali tentang mata...mama besttttttt

Aspa --> rakan cyber yg x penah ku tatap wajahnya...oittt pa pesal ko kedekut sgat ekk...jawap pa soklan ni kui3...

3) Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

--> mop lantai
--> bace paper
--> tgk tv
--> dgr radio - paling best layan siang hotfm tp malam sinar or thr
--> pusing² town
--> melengkor kui3
--> membebel
--> gelak
--> jalan² cari makan
--> cuti² mesia

4) Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

--> alamak , sape ek...sape je yg mama & aspa tagged, jawap je le kome..

5)
Jangan lupo untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda. Terima kasih!"

--> korang layan le posanan mama ngan aspa tu....aku jawap dahhh...berehhhhh hehehehehe

p/s : hendak seribu daya x hendak seribu dalih hua hua hua....x kenal maka x cinta...

Hari ni seblm kul 8.00pg aku dh tercongok kat sekolah, Hari Terbuka vs Ramah Tamah Cikgu ngan Mak Bapak, so mentara nak tgu giliran nak jumpa cikgu, ramas mesra la ngan mak² yg menunggu giliran...
Ni result Along.....1B 4C....Muzik yg x wajib lak dpt A, adeiiii apo nk jadi la anak dora den ni,tp cikgu kata okay, soklan kali mmg susah skit, sebab nk test dorang tuk selesa nak peksa UPSR yg sebenarnya...dh cikgu kata gitu, sengah ke telingan le dia.....

Ni Result Angah Okay skit r dari along nya...4B1C...kira terbalik..kat umah pun dia rajin skit le dari yg lain, cuma klu x dapat jawab tu air mata meleleh jew..mmg leh bawak watak pelakun air mate dia ni huhuhu...
Kul 3.00ptg g skolah lagi,turn sign report card adik pulak...result adik ....2B2C1D....yg D tu aku ralat beno le...matematik,tah le dik oiiii, klu buat keje matematik pun mmg dia leka la, tgh mengira pun mata leh pejam , camner tu...tp xpe la yg penting dah usaha, harap ujung tahun leh maju setapak lagi...

Hari ni keja aku kuar masuk opis je,pulak tu member cyber mo pun turun gak dari kb, jauh tu...kul 10pg aku kua jumpa dia jap, thanks tebu datang jumpa den ni, klu tebu join makan² hari tu sure lagi kecoh, sbb orang nya bersahaja je, baru jumpa tp mcm hari² jumpa kan tebu kan, kawan dia lak yang sipu² malu kekekeke......dh la aku cau dulu...byee..

Boring sungguh aku xde kawan nak lunch sama², hari² makan sorangggggg, emosi huru hara.........TAPI TIDAK hari ini hehehehehe, aku dh rojer member kat Panasonic dulu tuk lunch sesama hari ni, dorang pun skrg ni x le bape jauh ngan tmpt keje aku, so sekali sekali kami melabuhkan montot sesama pe salahnya kan...ala bosss kami ni dulu makan sepinggan, minum secawan...rindu bebeno x dpt gosip face to face ni kui3, maka nya kami lepak extream park shah alam lunch time tadi makan KEPSiiiiiii...............
menu pilihan kami ,pedassssss berapiiiii...strawberi float ( cek tebu sila amik jgn memalu meow ek hahahahaha...)
Dua sahabat aku yg pagai gila² tp otai gila aku la hua hua hua, sorang dak costing (klu time seyes aku pun ngeri ngan dia ni huhuhuhu) sorang lg purchasing ( ni muka sekupang, lau angin x bape betui wat tenginn je dia hahahaha)......aku je leh ngumpat korang, korang JANGAN hehehehe
Aku Hr, tapi kami ni meriah cam company jepun tu abah kami yg punya huhuhu tapi kami ckup tabik toing² la ngan MD kami Mr. Kishigami,berjiwa rakyat,lagi bestttt pemurahhhh....adeiii rindu beno aku kat kawan² yg lain, tp kami de rancangan tuk wat re-union seblm puasa ni...harap terlaksana...bolehhhh kita jumpa di sannnnnaaaaa...

Ni la jln g umah pakcik ngan umh opah aku kat kg gajah, Perak,lau malam² x hingin aku lalu sini, serammmmm...masa kecik² dulu aku de pengalaman misteri kat jln ni,tp malas nak citeee...takottt
Tu dia, agak² gg sape yg kuat beno tu g la kokak, makan x abis doyanni hahaha...setat le kuo bahase perak aku, korang lau x paham kabo le kat aku ek...
Rombongan cik kiah g dusun doyan (sblh umah pakcik aku je dusun nye, tp jalan je,lau dlm utan, bintat le budak2 ni kena kokak nyamok...tu pun dh mengaru satu badan...payah le bawak budak² ni, cee aku dulu bessss je ngan sepupu² semua, siap tido dalam 'dango' le tgu doyan luruh..bes nya tingat mase dulu² ye kome oiiii...
Ade rezeki tuuu, lepak je bwh pokok, bedebukkkk doyan luruh sebijik,sib bek nak timpa kepala,klu x pasal je... cari & terus mencari...Pakcik aku kate buah baru nak mole so xde byk sgt le. yo yo ooo je dia tipon pg td ngabo doyan banyak,yg benonya dia rindu kat aku tu kekekeke...aku le anak buah dia paling baikkkk sekali, x caye tye sepupu² semua hehehe..

Kumpul le dlm 8 biji camtu, then aku pun ape lagik, tunjuk skill le hahahaha...
perghhhhh...sedap bangattttttt....lemak berkrimmm gituu
deme ni tau mencekik jee...srh kupas..ampehhhh
aku pun sebat le jugak, aku lau doyan sebakul pun leh bedal tp tempoyak mintak hampuun le, x geti nak makan...malu je jd anak perak huhuhu...doyan lau kat shah alam tu mahal bebenokan, umh pakcik aku pree je hahahaha..meh le kome makan doyannnn...
Dah kenyang makan doyan aku g umah opah aku yg x jauh dr umah pakcik aku.....hamboiii deme dh wat pojek tanam cili kat dpan umah.pttnya kwsn bendang dpn umah ni, tp dh xde org nak buat, so makcik aku yg duk ngan opah wat pojek tanam cili ni,nama cili tu 'Cili Kulai' kulai bukan kat johor ke, pe kes....ank buah aku dok jadi model ni ha...birah je upe hehehe
Ni sepupu aku zaim,muda lg ni.. graduan um tp wat pojek pertanian kat kg, blaja bidang IT, dhnya jd petani, lantak le kan , yg penting ko x mengabehkan beras umah opah kui3...
Aku ngan adik aku nerai le tanam & belek benih cili ni, aku pun ingat nak wat jugak le camgini, tp umah abah made de tanah huhuhu...
my super grandmother....umo opah aku ni 89 tahun tauuuu...wlupun dh x bape sihat, tp masih boleh bergerak kesana kesini, cuma ada masanya dia cam lupa², bese le dh uzurkan...moga opah sihat walapiat & pjg umo, raye ni pakcik makcik aku semua de plan nak wat family gathering......
opah di kelilingi anak & cucu² nya...abis cite aku melepak kat umah opahhh....petangnya aku jeng jeng jeng....
g jln² teluk batik pulak. mmg klu blk kg mesti, kdg² boring tp adik ipa aku dh ajak gak, aku g jugak le..padahal letih pg tadi setengah hari ronda² kampung...laju sungguh adik ipa aku ni..adeiiii
meter aku dah cecah 110 kilo tu,jln kg 90 kilo je weiiii....
aku malas nak tojun ehhh, panassss, tp basah gak le kena siram ngan dak safik ni...

tu dia mak mertua aku layan kenah cucu²nya, aku duk jd mando je kat tpi .....bagus kan aku ni hehehehe
sempat lagi duk panjat pago ni..adeiiiii ada cam yg duk dalam tu ke hahahhaha...letih sungguh, dr pagi sampai malam xtvt,busy sungguh lau blik kg....ada je benda nak buat, nak tido siang pun xdan huhuhuhu....dahnya smlm balik sini demam, celik mate terus telan panadol, kang abah tau x pasal x lepas balikkkk....ape² balik kg mmg best....nak ikot...jommmmmmmmm

p/s : nk tgk lagi byk gambo, nt aku tepek kat fesbuk aku k....adiosss


Tak Mungkin Kerna Sayang

Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba2
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti


p/s: Sampai Masanya Kerana Sayang Perlu Juga
Perngorbanan, Semoga Bahagia Hendaknya



Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter