MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

Tiba-tiba rindu kat umah ni  yang hantu kak limah pun xmo jengah kot :-p ....entahla mungkin sebab perasaan bercelaru , nama pun kehidupan,melayan ragam anak-anak yang semakin meningkat remaja kadang-kadang melemahkan jiwa, dengan kehidupan dan pergaulan di bandaraya ini, dengan kerjaya dan macam-macam lagi laaaaa....jangan xtau orang yang sentiasa senyum tu dalam hatinya menangis juga dan jangan xtau orang yang nampak cool itu banyak masalah juga ok ....

Kadang2 kita perlukan masa untuk bersendirian, bertafakur dan mengenal siapa diri kita sebenarnya, Tiba masa dan ketikanya Allah akan menguji kita. Untuk melihat sejauh mana kesabaran dan sejauh mana ketakwaan diri kepada Nya. Hidup yang penuh ujian....

Ya Allah, aku hambamu yang sangat kerdil yang tidak lari melakukan kesilapan dan dosa.
Ya Allah, Kau ampunilah aku Ya Allah.
Ya Allah, Kau Permudahkanlah perjalanan hidupku Ya Allah.
Semoga semuanya selamat Ya Allah
Tuhan  Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang....Amin.

Esok aku peksa tapi aduyaiiiiiiiii...citernyer ahad aitu lepak² kat pesta buku kat SACC Mall ... budak² dah merembat buku pilihan memasing then aku pun terpandang lah novel kat bawah ni...fuhhhhhhhhhhhhh '7 Hari Menyintaimu' terus aku jatuh hatilah nak memilikinya...Ade diskaun 25% so semangat makin membarakan ... borak² ngan penulis novel tu pn rosmizah ... sudahnya aku bayo rm20.00 lalalalala...siap puji aku tu rajin bawak anak ramai² jenjalan ( tu belum tau lagi status aku kan..lau x kompom buku tu pree kan hik3) ... tengok nama penulisnye yang buat aku tertarik nk beli.... dulu 'andai itu takdirnya' belas kali gak aku bace...xde jemu² beb! sgt syiokkkkkkkkk terbuai² dgn watak la rasenye hehehe...

Ermmm tapi esok aku peksa........mlm td dah masuk bab ke 102 perghhhhhhhhhh meleleh jer air mata di buatnyer.....buntat meninggal dlm keadaan yg sgt memilukan,ngan pn roziah meninggal juga huhu...last bace sampai mia adriana balik kampung nk jengok anak & berharap jugak agak suaminya kembali hatinya tapi huk3 malas nk cite sedih beb sob sob sob....

atoiyaiiiiiiiiiiiiiii malam ni kena letak jauh² dulu buku ni walaupun sikit je lagi nak abes nyer...sabo ye ieda harun...now time study esok nak peksa!!!!!!! moga semuanya berjalan dengan tenang...amin.


aku ~ ketulusan hati seorang lelaki bernama khuzairi payah untuk di cari dalam dunia ini....

Minggu lepas bermulalah kehidupan abang aku & family nya di Pajam....Kalau dulu bosan² nak lepak² sure k'org merayau ke sana petaling jaya...so dr kesana akan follow abg kesana & kesana lg (apa pya merepek daaaa )

Dulu ambik masa 30minit la plus redah jem stroberi kat LDP ty kan....tapi kemarin aku g Pajam tu beh kurang gak ape....dalam 40 minit gtew...tapi sampai umah abang siap kena sound la kan....'ko nk p mana bwk keta lelaju, speed trap xnmpak ke? adehhhh ade speed trap eh...ok len kali 80km sejam ea..jgn membebel kang malas nk lepak sini kang lalalala...

so tgk masa beh kurang kan...cuma tol nya umang aiiiiiiiiii pergi blk beh kurang 14hengget gitu...lau duk PJ dulu pergi balik beh kurang 4hengget....so klu panggil k'org lepak² sana pepaham la hulur duit tol ek hehehe....

anyway selamat berpindah abg medan & kak ina...time ni malas nk pergi selalu...sure tongkang pecah tu lom kemas lagik kan....nt pas raya la kami datang eh....(kurang asam jawa pya adik!)

mengenali seseorang itu kadangkala membuat kita ketawa...
mengenali seseorang itu kadang-kadang membuat kita mengalir air mata...

sesungguhnya...
mengenali seseorang itu mampu memberi kita sejuta rasa...marah , sedih, gembira, sayang & rindu...
tapi sedarkah kita ??
mengenali seseorang itu adalah satu anugerah
biarpun hadir nya cuma seketika....

Abah...

anak hat no tiga ni nakalkan bah...
apa yang org kata xboleh tu la dia nk buat kan abah
anak pempuan xelok lasak²
tapi anak abah yang sorang ni mengalahkan jantan
dah anak abah ni di apit abang & adik lelaki kan ..so mmg terselahkan kelasakkannya kan
tapi abah sayang dia kan bah...
sayang abah ke dia sampai sekarang menten sama!
walaupun abah ni tidak la kategori abah yang romantik
kalau membebel mak aiiiiiiiiiii mak pun kalah kui kui kui...
tapi abah seorang abah yang hebat!

Abah...
Penah satu ketika anak abah ni g ikot abang & geng mandi sungai
siap mengharung ke tengah la
aduyaiiiiiii nakal sungguh kan
dah abang ajak so adik pun ikut la kan
balik umah..amik ko....kena ikat kat tiang
tapi dah salahkan..redha je la hik3
pun time anak abah curi² blaja bwk moto
abes sengit tiang umah pak lang kena langgar ngan kami
itu semua abang punya keja bukan anak abah yg ni tau hehehe 
pun time k'org sembunyik dalam pak padi
sebab xmau kena cucuk kat balairaya dulu
masa tu merata abah cari kami
risau tol abah takot kami hilang
tp kami xhilang bah....saje tunggu doktor ngan misi tu blah 
last² kena lagi habuan..tp xpe kami redha hehehe
(klu flasback ke abang sure kena ketuk kepala aku lalalalala)

Abah...
Pestime kita duk jauh² masa anak abah ni blaja kat pekan parit kan
abah majuk sebab anak abah ni potong rambut
ala² abang gitu..ciss lau di kenang adehhh nakal 
tapi menjaga tatasusila paling utama
anak abah xnakal cam bdk2 zaman la ni kan bah...
anak² sekarang lg besar cabaran nk jaga dorang bah
kadang² anak abah ni kalah juga
tapi berkat  tunjuk ajar abah
segala yang payah akan jd mudahkan...

Abah...
Sekarang anak bawah dah punya anak² sndiri
dan tau dah susah payahnya membesarkan anak²
tapi alhamdulillah berkat ajaran abah dan mak
anak abah boleh melakukan segalanya...
walau berat cemana sekali pun
akan diredah jua
berkat iringan doa dari abah & juga mak

Abah...
SeLaMat HaRi BaPa Buat ABAH aku Hj Harun B Bahari 
Jangan risau² abah kerana anakmu baik² ajer...I'Allah.

* Juga buat Abah (En Sadli B Samud) .... juga buat insan² yang bergelar bapa,bapak,baba,ayah,dady,walid dan semaksud dengan nye...moga semuanya sihat² dan menjadi bapa yang hebat seperti abah saya....

Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter