MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

Assalamuaalaikum & Apa kabo kawan2 semua yg melawat 'umah bunga2' aku ni hehehehe, moga2 korang ceria dan cemerlang selalu hendaknya, ni aku nak post xtvt adik badik ipar aku minggu lepas, patut nya isnin hari tu nak post tajuk ni tp memandangkan aku busy tahap king kong dah ngan paperwork & tah hape2 dokumen untuk audit 5S rabu semalam (alhamdulillah syarikat ni LULUS...)dan setelkan pulak keja2 pending yg menambun tu....adeyyyy terpostpon le tajuk ni..hehehehe sori along,kemain x sabo nak nengok ek. So inilah aktiviti aku dan adik badik ipar aku (ni kat umah adik ipa aku kat padang jawa, k'org ni semua duk dekat2, 2 kat pdg jawa, 2 kat shah alam, along je kat port klang and sorang lg adik ipa aku yg lom kawen duk kat johor,ni kebetulan dia dtg sini sebab bertugas kat kl (pak polisi da...)

Beginilah meriahnya kalau dapat berkumpul ramai2, dengan peel anak2 yg adoiiii kehulu kehilir berlari...x kuasa dah nak jerit, tengok je la perangai deme ni...sekali sekala kan..biar je la....

Yang semangat membakonya adik ipa aku yg dua ni je le..yg lenlain pakat jd mando je,kak ipa aku yg duk kat kusi merah ni benonya yg beria ia nak buat majlis ni, memandangkan dia mak buyung maka kami2 ni pun ikut la rancangannya,x buat kang 'ngences' lak baby dia,(tambah lagi bajet duit raya tuk anak buah tahun ni adeiiii)tp xpe tambah miah umah nenek nantikan ngan 19 org cucu.

Ini le saje hasil tangkapan aku ngan kak ipa aku kat tesco (dah tgh hari baru nak memancing da..) so ni lah saje hasil yg dapat...dengan berumpankan RM hehehe...comel2 je kan xpe belasah je la, yg penting makannnnn.

Yang duk ngan henpon tu le adik ipa aku yg bujang lagi,tgk le sendiri abg duk peluh2 dia bestje layan mesej awek, mang xleh harap ni hehehehe



Makan time...Yang minat ngan AF duk lepak kat dalam umah tgk konsert,yang gila bola (selangor vs kelantan...yahoooooo TAHNIAH WAT PASUKAN SELANGOR...lebiu korang) tgk tv kat luar...sanggup tu adik ipa aku hangkut tv nya (bola nya pasal) hehehehehe...



Sekian le adanya.....hari ni aku hafday, nak balik kampung..yahoooooo.com.my..adiosss

Betapa x hangat nya petang aku hari ni...huhuhuhu..aku duk pulun buat sentuhan terakhir untuk Audit 5S esok tetiba...booommmm korang lihat le sendiri...xde kata2 dah nak aku kabo kan..kecewanya aku...aku lom save lagi apa yang aku buat tadi,habis, hancur...adoiiii cobaannn

Hangus...fius ke namanya tu..(tah xtau le aku apa nama natang ni..dulu sekolah x blajo hehehehe...adeiii leh gelak lagi ni, ni la aku...dlm gawat camner pun senyum je, dalam hati hanya Tuhan saje yang tahu...)


Dari kol 3.30 sampai la kol 5.30 baru le ada lektik...cantik dah x itam, tu covernya itam, haa lantak x kose le aku nak cuci, upah repair ngan barangn abis 250 hengget bayo bos jgn xbayo hehehehe,ni esok auditor banyak songeh aku tunjuk je bahan bukti kekekeke...adoiii nak balik la, lapooo dah ni, anak2 dak mokak tya bila nak sampai umah...adiossss....bedebo2 nak tunggu esok ni...

Assalamualaikum...korang penah tau tak natang '5S' ni , meh aku nak cite sikit, minggu ni aku busy giler ngan natang ni la (nak betapa kat mo pun x sempat huhuhu)...tahun lepas baru implement persijilan '5S' yang di keluarkan oleh MPC (Malaysia Productivity Corporation),tahun lepas pun kali ke 2 baru lepas audit, adoiii 10sen, nampak je mudah, tp remeh temeh,hanya orang yang sabar je mampu nak layan kehendak persijilan ni tau..'5S' ni kira adik kepada ISO la (ISO korang tau dak, klu x tahu buat2 tahu le ek, pening kepala nak cite hehehe)...wat ever pun aku harap kali ni tukang audit tu jangan banyak songeh la ek,gagal dapat sijil tahun ni bermakna gagal la aku huhuhuhu



'5S'ni aku rase la orang Jepun yg gatal implement(malas aku nak bukak buku sejarah '5S' ni lah).So bila nampak berkesan kita pun ikut praktik..ye la benda yang baik x salah kita ikut kan...tempat kerja pun jadi cantik,kerja pun sistematik...sape yang senang , kita jugak kan...so ikut je la.kalau dlm bahasa jepunnya camni la ,SEIRI - SEITU - SEISO - SEIKETSU - SHITSUKE (ni la ayat yang aku tulih kat mo kena bintang2 hari tu sebab ada perkataan 'shit' kekekeke, power tul sistem penapisan mo tu kan...mama pasan x ma hehehe.






Ni keje aku hari ni sebelum hari audit esok, kena penuhkan '5S Corner' ni dengan aktiviti '5S' sepanjang tahun 2009.mintak semuanya berjalan lancar...aku buat sorang kertas keje '5S' ni tau..bila kena camni tingat kawan2 tmpt keje lama..lau tiba '5S' audit memang bestt, masa tu la ada yang hangin (bukan apa semangat mengemas tahap king kong ni, file kemas je,habuk sikit pun xleh ada, so sape yang malas tu menanah le tinge kena perli ngan senior2 cam aku hehehehe)tapi ok semua kerjasama, la ni masing2 busy ngan tmpt kerja baru masing2..arghhh rindunya aku dengan korang semua...dah la aku nak samb tugasan misi mendapatkan hak persijilan '5S' ni esok...moga syarikat ni berjaya...amin.

Arghhhhh....malasnya nak g keja, almaklum la sabtukan....tapi apakan daya, Bos call mintak siapkan gak report yang dia nak...yela Bosss, den ni kuliiiiii..aku bukan nak bebel pasal keja yangg aku buat pagi tadi tu..tapi nak cite yg ni ha...



Tu dia, siap bersila, mula2 okay je mamat kecik ni, sarapan, main , kacau akaknya buat keje sekolah...last dah x tau nak buat apa...apa lagi mula nak kaco omak dio lak..adeiii, sib bek la masa ni dah tinggal adjust2 je...



Dahnya aku tunjuk topik 'Koken Iman' tu kat dia....suke bebeno dia hehehehe...siap mengekek suka sangat gambo dia ngan koleksi kokennya tu...siap mintak nak bawak balik, nanti nak tunjuk kat 'adan' ngan 'opie' ( kawan2 kat umah pengasuhnya)kemainnn...

Itu je beno aku nak tulis, saje je ni nak cukupkan kol doblas (leh claim ot 3 jam ) kekekeke jahat ke aku ni...kira kotem le Bos Ek, ni report aku buat ni nak bawak balik check dulu, pehtu nak binding lagi kan..tu kira keja gak kan hehehehe...adiosss

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang Ada banyak alasan manusia yang membuat dasar dari hakikat
pernikahan,hakikat yang seperti apakah yang paling membahagiakan?

Cuba kita lihat... Dan adakah pilihan kita???

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana SEX,maka pasangan rajin bertengkar jika servis di kamar tidur tidak memuaskan.

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana HARTA,maka pasangan bakal bubar jika bangkrup.

-  Jika hakikat pernikahan adalah kerana KECANTIKAN,pasangan bakal lari jika rambut mula beruban dan mukakerepot atau badan jadi gendut.

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana ZURIAT, maka pasangan akan cari alasan untuk pergi jika pasangan tidak dapat memberi anak.

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana KEPERIBADIAN,pasangan akan lari jika orang berubah tingkahlakunya.

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana CINTA,hati manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada hal-hal yang lebih baik, lagi pula manusia yang dicintai pasti MATI/PERGI.

- Jika hakikat pernikahan adalah kerana IBADAH kepada ALLAH,sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI HIDUP kepada makhlukNYA. Dan ALLAH mencintai hambaNYA melebihi
seorang ibu mencintai bayinya.

Maka tak ada alasan apa pun di dunia yang dapat meretakkan rumah tangga kecuali jika pasangan mendurhakai ALLAH.

Yoep, teman jawap dh ni yoep, kemain korang eh gelakkan aku..mentang2 le teman ni ngok ngek lagi...poneng teman nak paham apa natang "TAG' semalam..adeiiii camni ke upenye..kacang puteh je nak jawap hehehe...kira utang teman selesai ni tau yoep...layannn

1. APAKAH NAMA BLOG ANDA DAN KENAPA ANDA MEMILIH NAMA ITU?
Orang Nak Kata Apa Katalah Ada Aku Kisah...tu dia panjang lebo kan...nape eh, suka hati aku le kekekeke...x la, camni dh lumrah manusia ni kan xleh tgk kita lebih ke, bagus ke ada je yg dengki...so lantak le apa org nak kata apa kan, aiman x kesah aku lagi la x kesah hehehe....hanya kawan yg kenal kawan meiii

2. APAKAH LINK BLOG ANDA SEKARANG DAN BAGAIMANA BOLEH TIMBUL IDEA UNTUK MENAMAKANNYA SEPERTI ITU?
http://cutecida.blogspot.com, betulnya copy nick aku kat MO tu `cutecda` tapi tambah i kat celah c ngan d tu je...tah le men belasah je,kan ma kan...lagipun senang member MO nk kenal, sbb geng cyber aku bmula dr MO...i
♥ mo...

3. APAKAH ‘METHOD’ PENULISAN DALAM BLOG ANDA?
Tah, men taram je(korang paham ke makannya, x paham buat2 paham je le eh ) hehehe…rasa best nak syer aku post je..tp mebbe byk pasal aku ngan anak2 la kot..itu dah dunia ku huhuhu...

4. PERNAH TERASA NAK HAPUSKAN BLOG ANDA? SEBABNYA?
Taknak lah...dah best ni, menceriakan suasana gitu...kawan2 pun ramai bertandang...aku
korang.

5. APAKAH PENDAPAT ANDA MENGENAI BLOG KEPADA PEMILIK BLOG YANG TAG ANDA INI?
Nemo Dua Kupang? Dak nemo ni aku kenal kat MO…ensem org nya ( ko jgn kembang ek kang jd buntal lak kekekeke), byk informasi kat blog dia tu, maklum la keja suka jalan2 kot, tag nemo bg ni pun aku huru hara, ngok ngek aku ni kan nemo… dah le x kose nak pomot org kg teman ni lelebih kan dpt komisen pun hehehe….korang g la sendiri lau nak tau apa ada kat blog dia tu…layan.

6. SENARAIKAN 5 ORANG YANG AKAN ANDA TAG:

Aku Nak TAG sape lagi, dh semua nemo TAG...xyah le eh...kesian kawan2 aku nak menjawap 2,3 kali....aku baik hati tau hehehehe...adios

Kekuatan, Kesabaran & Kecekalan Terkulai Lagi
Kerana Soalan Demi Soalan
Yang Masih Dikau
Tidak Tahu Pengertian Nya

'Ibu, mana ayah iman'
Makin Hari Makin Galak
Soalan Ini Yang Kau Ajukan
Aduhai Sayang,
Bagaimana Lagi Harus Ibu Jelaskan
Sudahku Jawap Sayang
Ayahmu Pergi Jauh & Tak Akan Kembali

'Ayah Pergi Jauh Mana'
'Iman Nak Jumpa Ayah Kejapje'

Apa Lagi Yang Aku Terdaya
Hanya Dakapan Erat Mampu
Menjawap Segala Persoalanmu Ketika Ini
Tidak Termampu Aku Melihat Mata Kecil Ini
Aku Kalah Dan
Aku Tewas Lagi Sayang

Hanya Mutiara Jernih
Yang Mampu Melegakan Hati Ini
Tiada Bahasa Tiada Kata Kata

Ya Allah
Kau Berilah Satu Detik
Untuk Anakku Bertemu Dengannya
Biarpun Cuma Dalam Mimpi
Agar Terubat Kerinduan Di Hati Mereka

Hanya Doa Dapat Mengiringi
Semoga Dia Tenang Di Sana
Kerinduan Itu Bertamu Lagi & Lagi

assalamualaikum & selamat pagi kawan2 ku semua....huarrghhhhh mengantuk la hari ni.....malam tadi aku xleh tido da sampai subuh, siapleh masak nasik lemak lagi tau....adoiii la ni mata rasa berpasir2 dh ni..tulunnnnn....alamak terlebih sudahh..beno nye nak cite pasal tajuk atas tu..korang mesti x penah dgr kan 'koken' hehehe...benonya puting kosong ataupun bese org panggil puting nyoyot...tp anak teruna aku tu pelat so dia sebut 'koken' hehehehe...tp sblm cite pasal 'koken' dia tu malam td aku kuar g makan....
Ni lah tempat bese aku ngan anak2 g makan malam 'miza koipitiam' x jauh mana blkg umah je tp dh malam kan so nek keta le ( alasan je ni , yg beno nya malas nak jalan hehehe)

Menu bese anak2 aku ni nasi goreng kg, paprik ayam & nasi puteh, roti bakar, air bese le milo, teh o ais ngan sky juice,aku lak oder teh o je...sbb ptg td nak mencekik nasik goreng kat umah (lapooo beno dh masa tu hehehe..)
Buat muka toye le ni, makan pun kena paksa tu pun nak suap sendiri...bedal le iman yg penting makannn...
Ni lah dia koleksi 'koken' iman...ni lom campur yg kat umah pengasuhnya lagi....semua de 11 bijik 'koken' dia....lau x di kumpul ni merata ada, bawah katil, bawah kusi, celah kusyen..merata le ...nak membebel sampai esok x abis hua hua hua...
Sesi melelapkan mata sudah tibaa....ni la gaya dia...memula hangin ni kacau dia nak tido...tp bila kata nt masuk tb suka kemain kekekeke...bohong sunat iman, xpe kannnn..puting wajib de dua, klu x payah nak lelap....otomen pun mmg kembo dia la, ni baru tuka ni otomen lamanya kaler merah biru dh aruah dah huhuhuhu...
pusing sana pusing sini..ibu ni mengacau je iman nak tido...tu koken kat tangan tu gosok2 tu tapak tangan..nak tido pun xleh diam ni....
Tu dia..final khayal dah nak lelap hehehehe, satu kat mulut, satu lagi tonyoh kat idung dia....

Dan dlm masa setgh jam ..iman lena d ulit mimpi...kul 3 pagi bangun nak g bilik air ( ni baru 2,3 hari training x pakai pampers ni , alhamdulillah belum lagi terbabas....)sudahnya ibunya xleh lelap sampai subuh, tu yg menjadi nasik lemak pagi ni....

Tp pagi td dh ngantuk lupa lak nak amik gambo nasik lemak yg aku masak tu...tp ni la org jawa panggil 'jajan' lau org perak kata ni 'kudapan' yg wajib ada kat umah aku ni, sebab ada yg abis wat keje sekolah de xtvt mkn tgh malam...lau xde jenuh lak aku turun bawah belikan burger....leh bukak kedai camni kan hehehehe.....dh la mata aku nak lelap je ni, nak bancuh milo la bg segar skit...adiosss.

Patutnya aku nak post topik 'puting iman' tp kamera aku wathal xleh nak donlod le pulak..adeiiii saje nak kena humban sg klang kot tu hehehe....ni aku edit je la rutin yg aku ngan kekanak wajib pergi, bese ujung minggu la....paling tidak sebulan 2x mesti g tmpt ni...kepsi kat 'extream park' kat shah alam ni...klu x g mau doman anak2 aku ni...
Kepsi ni special nya camni la..ni kat dlm, klu tgk kat luar playground de, nak kayuh2 basikal leh, nak panjat2 dinding leh, nak men futsal leh, macam2 ada la kat sini (cite penuh pasal 'extream park' ni nt aku post kendian ek)
Sib bek berat aku ni leh tahan lagi..lau x mau runtuh kusi kekanak ni kekekeke...muka seposen je aku duk tmpt bdk2 ni....org nak kata pe, haa lantak..ada aku kisah hehehehe
Dorang ni lau dapat membaham ayam kepsi ni..haram x hinggat ape dah, kalah UPIN & IPIN hehehe...tp seketul ayam plus kentang putar (wajib menu ni hehehe) je larat pun ...amik kepsi chicky meal...bukan nak kata apa le, along yg tua bangka dh tu pun kemain demand nak chicky meal jugak (sbb ada mainan sekali set tu kan, pdhal mainan tah hape2 tah)......adoiiii....layan je la....buah hati aku jugak....

Tapi apapun keluar ngan anak2 ni memang best, walaupun selalu adoiiii poning nak layan kenah dorang ni...g mana2 bederet je hahahaha..bak kata akak aku la...cam cikgu tadika bawak anak murid g jalan2...iye le tu kak....anak buah ko jugak...

LALUAN MENUJU KE KUBUR
a. Jauhkan dari perbuatan mengumpat & mengeji
b. Hindarkan perasaan irihati (benci)
c. Jangan terpengaruh dengan harta dunia
d. Sucikan kadha' hajat dgn istibra (berdehem selepas buang air kecil!)

LALUAN UNTUK BERJUMPA IZRAIL
a. Bersihkan diri dengan bertaubat
b. Gembirakan hati orang Mu'min
c. Bayar semula kadha' (solat & puasa) yang tertinggal d. Kasih sepenuh hati kepada ALLAH Taala


LALUAN MEMANTAPKAN AMALAN
a. Jauhkan perkataan yang sia-sia
b. Pendekkan cita-cita dunia
c. Banyakkan puji-pujian kepada ALLAH
d. Banyakkan sedekah dan khairat

LALUAN MELALUI TITIAN SIRAT AL-MUSTAKIM
a. Kasihilah aulia ALLAH Ta'ala
b. Berbaktilah kepada kedua ibubapa
c. Berpegang teguh dengan hukum syara'
d. Bercakap perkataan yang baik sesama makhluk

LALUAN MENJAUHKAN DIRI DARI NERAKA
a. Banyakkan membaca al-Quran
b. Banyakkan menangis kerana dosa-dosa yang lalu
c. Tinggalkan perkara yang maksiat
d. Jauhkan segala yang haram

LALUAN UNTUK MEMASUKI SYURGA
a. Membuat kebajikan seberapa banyak yang boleh
b. Kasihi orang yang soleh
c. Kerjakan segala suruh-suruhan ALLAH
d. Merendahkan diri di antara semua makhluk ALLAH

LALUAN BERJUMPA DENGAN NABI MUHAMMAD
a. Kasihilah Nabi ALLAH
b. Kasihilah Rasulluah
c. Tuntutilah yang difardhukan oleh ALLAH
d. Banyakkan selawat Nabi S. a. w.

LALUAN UNTUK BERTEMU MUNGKAR NANGKIR
a. Mengucap dua kalimah syahadat
b. Suka memberi sedekah
c. Berkata benar
d. Bersihkan dan perbaiki hati

LALUAN UNTUK MEMBERATKAN TIMBANGAN
a. Belajar atau mengajar ilmu yang bermanafaat
b. Sucikan perkataan dan pakaian
c. Bersyukur dengan yang sedikit
d. Suka dan redha dengan yang didatangkan oleh ALLAH

LALUAN UNTUK BERTEMU ALLAH
a. Serahkan seluruh jiwa raga kepada ALLAH
b. Hindarkan diri dari menderhaka kepada ALLAH
c. Betulkan dan baikkan i'tiqad kepada ALLAH
d. Bencikan segala yang diharamkan-Nya

Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia..

Dia bertanya kepada Tuhan: "Para malaikat disini mengatakan bahawa esok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah ?"

Dan Tuhan menjawab:"Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu."

Bayi bertanya lagi:"Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."

"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia"

"Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengertibahasa mereka?"

"Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara."

"Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?"

"Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa"

"Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya?"

"Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam jiwanya"

"Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi"

"Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan mengajarkan bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu"
Disaat itu, Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar, dan sang bayi bertanya perlahan:

"Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah kamu memberitahuku nama malaikat tersebut ?"
"Kamu akan memanggil malaikatmu itu: " IBU " Ingatlah sentiasa kasihsayang dan pengorbanan ibu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa.....

Dialah sesatunya harta yang tiada galang gantinya dunia akhirat....

Dan untuk para ibu,ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak yang sedang membesar...sesungguhnya Syurga itu dibawah telapak kakimu...

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :-


"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan, Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu, Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, ..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."


Alkisahnya pada mulanya malas nak membasahkan diri atas sebab2 tertentu tp dek semangat dan dorangan mama ngan liz maka aku pun terjun le sama....pstt punya semangat sampai ada la org tu siap beli towel pd lagi hehehehe.........so inilah hasil kebasahan kami semua...

anak mama ni c afiq ni umo kocik jo tp mak oiii badan dia....hantap tu hehehe...beras taj mahal ke ni ma kekeke..sib bek iman sedang2 je klu x sakit pinggang den nak berdukung jo...

aku , mama & kekanak ring ria...anak kekura mama (kat blkg mama) penakut upenya hahaha....


Ni lah barisan pasukan renang wilayah tengah..kan calang2 atlet ni...aku+liz+anak2+anak mama +anak buah.

Ni dua antara 3 anak dara aku..dorang ni dapat berkubang 4 hari 4 malam pu relex lagi huhuhu....x hingat makan......naik kedarat x cukup nasik lemak mama kan ma....dah kelaparan hehehe

satu2nya anak jantan aku...iman cayang bucuk, mmg pelat gak ni, start pergi sampai pd membebel je, sampai poning liz nak paham cakapnya hehehehe...klu ko layan ni lizz dr pagi sampai mlm x abis cite.sib bek otw balik kl tido kepenatan +hangin kena marah sbb xdpt main layang2 spiderman dia (bkn x kasi main iman..tp ujannnn kan...)

amacam ada gaya duyung (ke dugong kekekeke...), pestime jumpa tp macam dah hari2 jumpa da...best la.


Dah kepenatan berendam ngan renang gaya suka hati k'org hehehe, lepak kat tepian pantai lak, sib bek x jadi ikan kering...korang jangan jeles ek...dr depan liz,mama, aku, angah (anak aku)...rentung tu hehehe
Moga ada dan ada ada ada (byk ada ni tau...) lagi pertemuan kita semua....adios





Bissmilahirahmannirahimmmm...

Pestime aku nak mencoret ni , petama2nya aku nak ucapkan JUTAAN terima kasih buat MAMA kerana mendirikan umah aku ni kekekeke..

Mekasih banyak2 MA, sayang MAMA, Pehni leh ajar ejas2 perabot lak ma hehehe..

So untuk pertama kali ni buahtangan dari aku....Pertemuan Pertama Antara Aku, Mama & Okliz,best gilerrrrrrr berkubang wehh...kejap sgt rasenya,kenangan manis antara kami & family..ni baru skit, ada laie gambo kat liz la pulak, ni pun ehsan kamera mama, dah aku huru hara pagi tu lupa da bawak kamera...baru nak siap2 mama dah anto mesej otw dr semban nak g pd...apo laie, kelam kelibut le den hahahaha..nak amik anak dara kat kl nun lg...tu pun satu, org dah otw dia baru nak kemas tilam kekekeke...haru tul...maklum le hari minggu kan...tp mmg fun...

So pasni aku nak start belajo2 menghias umah aku ni ...buta hurup lagi ni hehehehe...kawan2 yg dh terer mabeles tu mai la tolong eh..bantu den ni ha..budak2 baru nak belajo kekekeje...adios

Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter