MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

Semalam KTMB dah merasmikan penggunaan 'Koc Merah Jambu' special tuk golongan wanita...maka banyak lak feedback yg positif kita dpt kan..ye la..la ni ada segelintir ( bukan semua okeh!) rakyat negara kita kurang ke prihatinan & penting kan diri sendiri so mmg patut la di adakan ruang khas camni....lagi pun wanita kan anugerah yang paling indah ..dalam hadis pun ada menyatakan dahulukan  ibu ibu ibu baru ayah kan.....aku ceduk je ayat 'tanya ustaz' kat tb9 pagi tadi hehehe....
Tapi kan yang aku xtahan nk gelak pepagi masa drive tadi kan...layan 'hotfm' ada pemanggil nama dia 'syeryy lalalalala' aduyaiiiiiiiiiiiii xtaham omak nk golak,siap pemandu keta seblh senyum² kambeng ler kat aku...uikkk cam ler org gelak ngan dia kui kui kui

                                                    ( gambar mase g umah 'la dolce')
Ini komuter yang lama..hat baru aku gugel xdapek le pulak huhuhu...mesti dah belang biru ngan pink...aduyaiiiiii sweet le sgt itu pink kaler hehehe....
                                                              ini budak ape citer?????
Malam tadi kan kami berlima banak ni tgk la bite pasal 'koc merah jambu' ni...tetiba ada idea menyakat ngeh ngeh ngeh....
along : emannnnn pasni ko xleh nek komuter ngan k'org
eman : nak jugak...knp x bolehhhhhhh
along : ko lelaki kena duk tmpt lelaki
(padahal dah announce tu kat bite dak laki hat umo krg 12thn leh followkan..saje nk wat bunyikkk)
eman : ibuuuuuuuuuu eman nk ikot gak
adik : oittt mane bolehhhhhh..ko lelaki xblh xblh xblh
ibu : korang ni pehal...suke no cr pasal ek
eman : along ngan kakak xbg eman nek komoter (lomhapal lg sebut komuter lalalala) eman nk ikot ibu....nanti eman sunat la
adik : ????????????? sambil tutup mulut 
along : ape kene mengena nek komuter ngan sunat tu eman
eman : klu dah sunat baru blh nek komoter sma² kan ibu
ibu : pening + konpius aku aihhh.....xyah sunat pun eman boleh jer naik komuter tu nt...
adik : x blh eman x blh...( ni mmg suka bab nyakat selagi adik tu x nanges)
eman : kakak pekak (amik ko klu dia dah hangennn) ..ibu kate bolehhhhhhhhhhh..boleh laaaaaaaaaa...sudahnyer waaaaaaaaaaaaa
ibu : bek korang g siap² g ngaji...kang sampai gak hanger ni kang grrrrrrrr
Pastu baru aman....along turun g study grup,adik g ngaji...angah lom balik lg dr petang td g umah cikgu yang dah macam omak dio jo...tggl aku ngan eman jer...baru sng nk membancuh mufin.......end

aku : minggu ni tiap² mlm aku buat mufin coklat...rajin c angah bawak g skolah hehehe

tulun tulun tulun hehehehe....sape AIZ???? ek!...kalau x silap nyer aku jumpa dak aiz ni mase aku mengomen kan blog DEE hehehe...aku pun klik ar blog aiz...menarik tertarik kebabom kui kui kui..idea² & warna² mmg menceriakan....aku terus jer follow ..so secara x langsung jadi la aiz ni kawan blogger aku...aiz oooo aiz....ni akak nk mintak tolong kat designer aiz ni...

i. Sebab kurang masa & remeh temah ar nk pilih templete baru maka nya blog ni xbermaya jer
ii. Akak nk aiz tolong mekap kan la bg shantekkkkkkkkkkk...( xkena bayo kan aiz kekeke)
iii . Paberet kaler akak 'Ungu violet'gitu hehe ...bab nak ejas² kaler ni yg wat akak lemah lg lemas dik
iv. N3 dlm ni cite² sendiri & yg di lihat mata jer...bisnes² lom lg hehehe
v . Biar nampak blog ni fresh & hapening...baru de mood nk bebel tol x
vi. Susunan gadjet pun kureng kan blog ni huhuhu...kering den kena komen ngan dak aiz ni nt hik hik hik

Itu je la AIZ kang bebanyak demam lak AIZ nk layan kui kui kui ....so AIZ pe lagi...derasss la tulung akak ni....

aku : Tah blogger ke berapa la ni menuggu sentuhan aiz

down down down...aikk len mcm jer bunyi ring tone hp aku ni..ape kessss...
Qama : farah...
Aku : Farah dah g skolah...ade latihan kawad
Qama : ooo ni sape
Aku : ibu dia...knp
Qama : oooo sy ngat nk suh dia gtau cikgu sy x g kawad pagi ni...demam..xpe la yer cik..assalamualaikum..
Aku : wkslm

Ape kes la along ni gtau kawan² no hp aku ni huhuhu....aku sambung layan keje..xlama td...

tipon bunyik lg...mesej masuk lak...

Dak A : weii farah ko dah g skolah lom..aq tggu ko kat kantin ni wei
Aku : Farah dh g skolah,antie kat ofic ni...
Dak A : erk..sory antie...ok tq

Aku sambung layan keje...xlme fon bunyik lagikkkkkkkkkk...mesej lagiiii

Farisha : mak ko dh wt ke nametag kedet tu weii
Aku : Farah xde, dh g skolah
Farisha : Ni sape
Aku : cik ida la...call la no dia
Farisha : dia tuka no fon baru ke cik
Aku : xla...no dia yg biasa la
Farisha : sy call no ni la 012-257XXXX btl kan
Aku : erkkkk jap²....loooor patut la korang asyik call no ni jer............nk call farah dial 012-933XXXX, hari ni jer tau...farah bwk simcard acik la...
Farisha : ok cik ida ...nt sy call dia ..bye
aduyaiiiiiiiiiiiiiiii...ptt ler len mcm je aku rase...ni sbb eman nk men game la ni mlm td huhuhu..tukar simcard terus lupa nk tukar semula huhuhu....
aku : so kengkawan xyah le call hp aku hr ni..nt cik farah gedik tu yg angkat hehehe

Sebelum Cahaya

Ku teringat hati
Yang bertabur mimpi
Kemana kau pergi cinta
Perjalanan sunyi
Engkau tempuh sendiri
Kuatkanlah hati cinta

Ingatkan engkau kepada
Embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada
Angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu cinta

Kekuatan hati yang berpegang janji
Genggamlah tanganku cinta
Ku tak akan pergi meninggalkanmu sendiri
Temani hatimu cinta

Ingatkan engkau kepada
Embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada
Angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu cinta

Ku teringat hati
Yang bertabur mimpi
Kemana kau pergi cinta
Perjalanan sunyi
Engkau tempuh sendiri
Kuatkanlah hati cinta

Ingatkan engkau kepada
Embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada
Angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu cinta

Ingatkan engkau kepada
Embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada
Angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu cinta

Kan membelaimu cinta

aku : sblm mate pejam layan gak cite 'cahaya' hehehe

Cite basi hehehe...memandang kan fb aku dah xleh nk uplaod gambo...aku nak abadikan kat sini ler..sian aku tau..menjak pc aku kebah dari koma aitu...xleh dah nk letak gambo kat fb nun huuhuhu...shantek x bas merah kuning ni hehehe..ini lah bas yg bawak aku & peserta² kem jati diri selangor ke Argotek Garden Resort Hulu Langat pada bulan lepas...3 hari 2 mlm aku berjimba² dlm hutan...

 Perjalanan ke tempat tu xde la jauh beno pun..lbh kurang sejam jer....xdan nak melelapkan mata...tapi kalau aku nk drive sendiri kompom sesat kui kui kui....hari jemahat memasing supan kai baju kurug tp aku...aku grab je sua jin..sian jin kan hehehe....tp supan le weiii kai tshirt muslimah per..........
 
Sayup jer dari atas jalan resort tu.....menapak weh nk masuk dlm..tp resort ni ada sediakan kenderaan ....tapi aku & geng² dari shah alam redah je jalan kaki.....beg je nek van hehehe..bukan jauh pon...ape le sangat..kata nk mengaktifkan diri kan kan kan...
Ketibaan peserta di sambut mesraaaa..siap de bunga ramai bagai ..dah macam sambut pengantin le pulak hohohoho.....
 
Rentas je parit ( aku sangka parit sekali sungai daaaaa) aman tenteram je rase...sampai je terus check in...memasing ngan geng memasing..wlupun lom kenal tp dari dlm bas dah set kawan² hehehe..macam kekanak riang g camping jer huhuhu...
Patut nya sampai xde mkn² da sbb kat Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri tadi mmg dah siap makan tengahari...tapi dorang dah sediakan cendol,buah & kuih²....orang dah jamu...pe lagi belasah jer la kan...rezeki jgn di tolak maut jgn di cari kate org tetua kan hihihi..
 Taraaaaaaaa...mula² dpt konci kan..kawan sebilik aku ni muncung dia leh sangkut hanger ko hahaha...mane x nye....k'org nyer bilik atas bukit.....org len semua duk bawah² jer tepi² sungai tu....tapiiiiiiiii masuk je bilik tu kan..fulamakk lagi best ar dari bilik dorang....lagi selesa & yg paling best line hp clear muahahahahaha tapi dlm bilik je la.... masuk je bilik conference..hampehhh cam msuk gua daaaa....
Pemandangan balkoni k'org....hat tepi nampak bumbung atap rumbia tu....bilik peserta² yg lain...yang lagi best kan kan kan...balkoni sebelah ni adalah bilik cekguuuuu k'org ahaks.....cikgu kua bilik..baru la kita orang kua kui kui kui...
Aku xtau la apa nama tempat lepak ni..tapi lau mlm² seram la aku nk lepak kat sini....dah macam umah bunian..seeerammm....tepi dah le utan ngan kolam ikan jer huhuhu..bese abes je kelas malam..minum & lepak dalam bilik jer ngan kawan² sambil layan astro...
Masa air surut ni.....tenang jer..tapi sekali dpt berendam sejuk gilerrr....ni tmpt berkubang kanak²...deretan tepi atap rumbia tu tempat makan...mmg best makan tepi sungai camni..3 hari tinggal kat resort ni ...makan makan makannnnnn....letih hehehe...

aku : bilik yg aku dpt tu upenye bilik untuk urusetia lalalalala......

Aku ralit iron baju dlm bilik...3 beradik x tau la apa punca sudah kelahi & seperti biasa c angah yg cewek akan kalah...maka bergema la suara dia dengan mulut empat segi lau melalak kan huwaaaa...x kose aku nak menyampuk..kang aku campur kaki tangan kang ..bkn makin diam tp makin berapi melalaknye...kena bantai ngan omaknye hehehe..so bek aku diam..pepandai la korang nk setel down...

Tapi seperti biasa adik jantan lagi macho diaorang aku mereport kes kat ibu dia gak wlupun...bukannye aku xdgr....lain ler lau umah mcm istana besonye kan hehehe...
eman ~ ibu....dorang gaduh...angah nanges..along amik duit angah la bu
aku ~ suh along pujuk dia..lau x nt ibu kua bilik...ibu letak dorang tido lua mlm ni..
eman ~ ok ibu...

kedek² itu bdk jantan kua bilik.,,siap bwk hanger ko hehehe

eman ~ angah diam la..ibu suh ko diam..lau x nt eman hanger semua org....
angah nye melalak lg...siap sebut ayah...ayah..ayah...aku dgr kan jer...angah mmg cmtu klu sakit hati...
eman ~ angah diam la..eman xsuka la bising² ni...

kakak² lg dua dah wat hal memasing, wat pekak je dorang dah bg angah melalak...
eman ~ ibuuuuuuu....cpt la sini..angah ni bodoh la ayah dah meninggal pun nk panggil ke...

aduyaiiii...eman ni klu dia xtahan..nt ngan dia pun melalak gak dgn xde sebab...dia lak sakit hati lau tgk org nanges ni..sbb xsuka bunyi bising..tp klu dia start nanges xpe hehehe..

aku ~ angah yg beriya sgt ni nape....ko adik ke eman yg adik....ko dgr x dia kata apa...klu doa kan ayah tu xpe la..ni meraung² pggl ayah ni kenapa???...mimpi pun dah takot suh org teman g bilik air...nak suh ayah ketuk pintu ke malam ni...
along ~ oitt ibu  ni...malam ni bu...
eman ~ ko la long bg dia nanges ape hal...(muka tensen tu )
aku ~ dah dah..semua orang diam..g bt keje masing²...jap lg bunyi lagi jaga la korang...
eman bontot aku masuk bilik...c cewek senguk² lagi sambil melayan buku²...c adik bebel lagi tah hape² ( mmg suka mengusik)...aku sambung gosok baju..eman dah amik bantal ngan selimut...bebel²
eman ~ klu org meninggal blh blk ke bu
aku ~  ermmm blh...tp dlm mimpi..x pun nt bulan puasa dia dtg jgk kita
eman ~ takut la kan
aku ~  nk takut ape...kan ayah 
eman ~ mesti mcm antu kat tv tu kan
aku ~ xde la...cam ayah le jugak..tapi mimpi je 
eman ~ oooooo nt eman nk suh ayah beli kepsi ke mcdonald ke 
aku ~ hahahaha..lemas aku ciom dia...klu nk tido mmg gitu tah hape² merepek..dah tido...kacau je org nk wat keje .....dia sambung bebel sambil tgk tv..tau² diam dah lena....kua bilik aku tgk 3 badik lagi dah ngelempang dpn tv (mmg payah skit nk tido dlm bilik sbb kat lua ada astro hehehe) dgn segala lampu menyala..ish ish ish..pembazirannnn....
aku : melayan karenah bdk² nk meningkat remaja ni mmg penat kan

Semalam aku bermimpi....mimpi yang sangat² menakutkan...kehilangan orang tersayang..yang amat² aku sayang...perit aku rasakan...tiada kata² yg terbit,jiwa luluh tak berdaya, ada insan yg hanya mampu melihat tapi kaku tanpa suara.....tapi alhamdulillah...ia nya hanya mimpi...kala aku tersedar jam menunjukkan pukul 5 pagi...tapi bantal ku basah...air mata berlinang lagi...aku sentuh permata² hati ku..alhamdulillah aku bersyukur...wlupun kesedihan itu dalam mimpi tapi aku tertanya² apakah makna mimpi ku itu....

aku ~  abah dah 2 hari demam...esok balik kampung

Minggu lepas aku ngan anak² follow persatuannyer family day...Pagi subuh aku dah start lintang pukang kat dapo..tugas aku senang masak sardin ngan goreng ayam jer kui kui kui...yg len dengan tugas masing²...kul 6.30 aku gerak ke umah pengerusi....ye² aku call suh tunggu sbb kunun bas nk gerak kul 6.45...sekali hampehh jer...ramai lagi yg lambat ..bas pun 7.30 baru nampak huhuhu..hegeh² abg bas ni hehehe...

Sebelum perjalanan opkos la bace doa dulu kan semoga selamat pergi & selamat kembali....so bergerak la kami dengan riuh rendah nyer...1 bas & 1 van...

Hat baju pepel semua tu adalah ahli jawatan kuasa tetinggi persatuan (temasuk la aku hehehe) mmg best² belaka wlupun dalam dalam meting selalu gak betekak huhuhu...tp luar meting...fuhhhh kedai mamak pun leh terbalik kui kui kui...
Lbh kurang kul 10.00 baru le sampainyer..kebas montot wehhhhh...pemandu berhemah tol drebanyer huhuhu..van yg follow kat blkg pun bebel lambat bebeno hehehe...

Aku lom cite g mane ek hehehe...k'org g lepak kat 'sg Klah Hot Spring' Sungkai Perak.....dah smppai sana aku tetiba tingat kat 'mak hayam okliz' kunun leh ar jumpa...sekali dia de projek len..sudahnyer aku nk blik dia bru nk g tmpt tu ape kes!!!

Bas xleh masuk taman tu..parking kat luar...pastu k'org nek gabak ketapi ni hehehe..sorang sengget tau kena bayo.....nak free jalan kaki...bayaran masuk dewasa 10 kanak² 8 tapi k'org sebab ramai kot dpt diskaun...dewasa 8 kanak² 5 jer..so berbaloi² gak ler kan...

Budak² lau dah nampak air..xde makna la nk suh makan ke hape kan....laju jer semua...patut start games dulu tapi hurmmmmmm..lantak aku lagi suke xyah letih nk wat keje kui kui kui....

Tapi idak gak selamatnyer...dah kecut memasing berendam ( jap air panas jap air sejuk berkubang nyer huhuhu) sambung lak games hehehe...

Tapi ini 3 mcik sudah hilang ..berendam kat sauna natural therapy hehehe..panas giler air kat situ...baru  rendam kaki 5 minit dah mcm udang kena goreng huhuhu...pakai lak lumut tu tepek² kat muka...cam pakai 'mask' kat salun ko...besttt ....pegawai kat tmpt tu kate lumut tu lebih bagus dari SKII hohohoho...

Kat kul 4 baru gerak balik shah alam ( patut kul 3 tp biasa ler best sgt berendam, nk bekemas lagi) naik jer bas td masa pergi mulut kekanak suh diam pun payah..sekali balik sunyi sepi...membuta keletihannn...hadiah pun manyak oooo dapat hehehe...

Aku pun sampai je umah kemas²...mlm tu masing² tido awal....letih tp bestttt....

aku : plan nk g lagi ngan kengkawan nk berendam kat sauna family...



Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Petang² mentara tunggu magrib ini le aktiviti tetap hihihi...mula² aitu cam malas je nk layan sbb nyer sebijik cam filem 'i'm not single' tapi kan..bila hari² budak² duk betapa depan tv & dengar lak lagu tema dia tu...cam best jer lirik tu kan hehehe...sampai kan ada orang tu hari² duk tanya apa tajuk lagu tu..sape penyanyinyer......tajuk lagu ni  'Yang Terindah ~ Dakmie' cemne rupe 'dakmie' tu idak le aku tau lagi...apepun lagu ni best...tgk adam & maya yg sweet tu buat sila mkin kemas dpn tv (sambil² lipat kain tau jgn ingat sila² kosong jer hehehe)..ujung² cite kan dah azan.....magrib²  tutup tv..mandiiiiiii  solattttt (jeritan halus mak rimau kala matahari terbenam kui kui kui)

aku :la ni sebelum magrib anak² dah huru hara tutup tingkap, pintu bagai.....mula² aku heran le apsal rajin sgt ni..sekali along kata...'ada cite misteri'..ermmm malas aku nk tau....buat pe nk menakutkan diri yg memang penakut kan hehehe....

(thanks  'mak supir' dee yg tlg amik kn gambo hehe)
Jumaat lepas...tetiba dee ym ....kojut dia aku jawap buzz dia tu kui kui kui.....ym aku mgu lepas duk jadi alimunan jer..selagi tender x siap selagi itu aku rase kepala aku semak jer...mata pun rase panas,letih...kalau time xde keje nek bosan ada keje pun bosan ....manusia ni mmg xpenah puas ek hehehe

Dee kata nk datang shah alam ,'mak supir' (dee kata jgn amik pic kawannya tu,dia x suka publisiti...bek kawan hehehe) dia beli 'air cooler' nk amik kat shah alam, dah alang² sampai tu ajak jumpa....so aku on je la...pendik kan cite...selepas dee sesat wlupun guna gps hehehe...k'org lepak borak² kat 'Pak Li KopiTiam'..wlupun baru pestime jumpa, mcm da kenal lama jer hehehe...rancak tu borak...kesimpulan nyer....kepala k'org sama leh layan, almaklum la umor pun sebaye gitu hehehe....dlm kul 10mlm k'org gerak la sbb dee & 'mak supir' nya ade urusan kt kl central...aku ngan eman pun gerak blk umah...sok sabtu pagi subuh buta nk bgn masak....k'org nk berendam kat 'Sg Klah Hot Spring'....syiokkk..nt aku cite kan...
Aku : byk utang n3 ni huhuhu


Salam semua bloger² yg melintas umah ni hehehe...mgu lepas aku busy ngan persiapan kem jati diri & menyiapkan keje² yg bakal aku tinggalkan kan (mcm le g lame beno ek hehehe)...dah balik ni..punya semangat keje..blog pun xdan nk jengok kui3....facebook pun jap² je nyelit....aku dah xleh nk upload gambo kat sane huhuhuhu....ape kes ek...pas pc baik daro koma oitu...u tube xleh copy,nk uplaod gambo xleh ..manjang pc jahanam bos aku suh dak it tu blok kot..nak aku tye seram....nt  xpasal kena sergah kui kui kui..tapi upload gambo kat sini lepas pulak, sib bek hehehe...

benonyer kan aku xsabo nk share cite ngan korang pasal aku g kem jati diri minggu lepas...tp la ni aku tgh hempas pulas siapkan tender...nk fight price tuk tender puluh² ribu ni wehh hehehe....lusa la bru aku leh guling² kot..ni pun aku baru nk betulkan urat saraf..bos da kua masuk bilik jer...aku yg juling² itik tgk price dia lak cam ayam ilang anak ek... okeh la...pekerja berhemah nk sambung keje semula..cau cin cau....blk nt singgah beli sirap bandung cincau best ni hehehe

 abes sudah giler aku kui kui kui ....kul 1 lbh smlm aku balik sebab xlarat sangat...aku rasa ada beban berat sgt kat belakang ni....sengal segala sendi....aku duk ingat nk baring jer huhuhu...demam kan...tapi kan sampai umah aku bukak tv canel 105....aku baru tingat hari ni last episod DYESEBEL .....wahhh mmg shantekkkkk sgt,untung gak aku demam kan hehehe....bese berjaga malam aku nk tgk cite ni...maklum ler tayang nye kul 12.30 ~ 1.30 pg....tp bese ade org temankan sbb org tu busy ngan keje,aku pun leh busy tgk tv hehehe...layaannnnn
 
ni musuh utama dyesebel nama dia berbola...eman kata bola2 api kui3....berebut ngan dyebesel nk merebut cinta manusia bernama Fredo....cian ko berbola ..matik gak akhirnye hahahahaha...benci aku ngan pagai berbola api ni kui3...
  
tapi aku sedey ngan 'erebus' duyung jantan yg hensem ni...sikitnyer cinta ngan dyebesel...sanggup dia pertaruhkan nyawa sebagai ganti untuk mendapatkan kaki demi nk memiliki cinta dyesbel yang berada di daratan tapi akhirnya dia tewas...demi kerana cinta pada dyesebel dia merahsiakan taruhan nyawanya..... cinta xleh di paksa....itu lah hakikat ...sebak weh huhuhuhu
 
 
Dan akhirnya cinta mereka bersatu  DYEBESEL SI RATU DUYUNG & FREDO.....setelah jalan hidup  yg beronak berliku....dlm seyes² aku tgk lawak le pulak siap ada raksasa bagai....tp bukan itu yg menarik hati aku nak mengabehkan kegilaan tgk cite ni..tapi jalan ceritanya, pengorbanan, kesetiaan & cabaran untuk memiliki cinta sejati tu amat menarik minat aku....puas sbb hepi ending wlupun ada nyawa yg mereka syg terkorban...klu hepi je semua cam xreal lak kan hehehe

abes je cite mata aku sedang2 elok jer nk tido hehehe...eman tido masa aku call  nk amik dia..so umah aman damai aku pun lelap tp sedih gak sbb hari ni aku ....mls nk cite...

aku : cinta yg iklhas dan jujur....wlupun byk dugaan pasti akan ada bahagia nanti

Apa kan daya lau xde jodoh....kita merancang tapi Tuhan menentu kan....cam sedey jer bunyik kan hehehe...tp mmg sedih pun kan...sepatutnya minggu lepas aku jumpa ngan akak cyber yg bertahun dah aku kenal tp sampai la ni masih belum bersua muka.....hanya bertanya kabar melalui tinta cheewaaaahhhh cam lirik lagu lak ek!

Kak pandan @ Che Julaini aku jumpa di mangga on line...laman cyber yang pertama aku terjah dan kenal kawan² cyber yg semakin hari semakin aku kenal hati budi masing²....kat situ jugak la aku jumpa..'mamarempit' yg dah insaf tukar jd 'mamakorang' kui3, 'cun' ,'okliz','aspa','bulat','coco', 'antie','comot','simot','acoi', 'maman', 'jeno','cc', 'tebu','smai','arapink','lenggang','ungkep','bugan' hurmmmmmmm ramai weh...klu sebut semua mau x cukup page ni hehehe....makin lama kenal makin serasi , dah mcam adik badik, ada kala bergaduh, bercakar, tersentap ngan  gurauan hehe (tapi aku baik² jer kan kekeke) biasa la itu semua kan..alaaaa bak kata org tua air lau di cincang xkan putus ( leh pakai ke perumpaan ni ek hehehe)...yg aku xkan lupakan masa insiden nak melepak kat blog aspa sbb masa tu pokok mangga lembab hehe,  guling² aku gelak, dekat seminggu isu tu jadi bahan gelak hahahaha..menitik air mata aku suke sgt kui3...aku abadikan mangolian yg aku kenal sebagai BFF aku selain dari member blogger aku .....aku sayang korang semua...

Melalut bukak buku sejarah lak ek hehehe....anyway kali ni perangcangan untuk bertemua dgn kak pandan tidak terlaksana atas sebab² yg x dpt di elakkan....sory kak pandan,susah² bawak jajan dr penang tp xde jodoh kita nk berjumpa kan huhuhu..tapi aku hepi sebab kak pandan kata akan selalu turun kl.....nak jengok anak dia yang baru belajar kat kolej PJ...so next time cute pasti kan kita akan berjumpa....sayang akak....

aku : ramai kawan hidup xde la sunyi kan kan kan

Seumo hidup aku kan....aku xpenah kena ngan april pol yg tah hape² tu tauu....bukan budaya kita..tp kat radio siap wat topik lagi tu huhuhu....heran aku aihhh!!!!..tapi kan semalam kan ... aku TERKENA gak huhuhu...nakalllll sggh dak laut  (ada ht nk wat umah tp bersawang sudah...penunggu gunung raye je tu ade dlm tu huhuhu)

Puncanya aku pelik la nape dia beriye sgt kata cuti hari ni, bile aku tye nape cuti dia kata xde pape...tp last tau gak 'good friday' sawak public holiday  ish ish ish besttt tul cuti ek...aku xpasan le sbb lom koyak lagi kalender bulan mac...alaa aku kata baru 1 april.....esok2 leh koyak...upenyer kua idea nakalllllllllll dia ek bila aku sebut 1 april huhuhu...mmg hampehhhhhhhh..

Dalam borak² kat ym tu ...tetiba dia kata nak gtau aku sebab sebenar dia cuti hari ni...kunun berat nk gtau tapi itu la hakikatnya ( ayat mmg leh tahannnnnnnnn),punya la aku sebak dia gtau sebab sebenar dia cuti hari ni huhuhu...sekali nyer APRIL POLLLLLL....aduyaiiiiiiiiii....guling² dia gelakkan aku ...aje hampehhhhhhhh....geram aku aihhhhhh...mencikkkkkkk!!!! tapi dlm mase yg sama aku pun join gelak guling² hak hak hak...xpe² kira seri la ek...semalam aku dh sakan gelakkan dia.....

Tapi pastu aku gelakkan dia SEKALI LAGIK hahaha  sebabbbbb.....baru je dia sakan gelak kena kan aku, dia lak  hura hara cr fon xde tmpt charge.....sekali kawannya wat dajal g sorak fon tu kekekeke..padan muke awak...

aku : ada lori ada bas..bile² mase leh balas kui3


ehem²..ape da giler ke mcik ni ek...tadi kata nk wat koje..tp bebel lagi ek....suka ati aku ler kan hahaha...kemaruk tul hari ni nk membebel..N3 ke 3 pagi ni...ada org marah.....hurmmm xpe aku suka orag marah...sebab marah tu kan tanda sayang kui kui kui..

Aku nk cite esok jumaat kan....kalau xde aral melintang patah hehehe...aku akan berjumpa seseorang yg dah bertahun aku kenal tapi lom penah bersua muka...perkabaran yg dia akan datang ke selangor ni mengembirakan hati aku...& aku bagai x sabar menanti hari itu.....lambat nyer esok kekeke...

sape dia??????...xsuspen la lau cite lalalalala

aku : aku nk tukar langsir tp malas tu nk selak catalog..mama tlg pilih langsir tuk kiut leh ma hehehe 

Menjak pc aku ni pulih.....pelik bebeno aku tgk aihh..klik sini xleh..klik sana xleh...x plug itu la..xplug ini la..aduyaiiiiiiiiiiiiiiiiii...kenapa ngan ko 'makonah'!!!!! (name pc aku hahaha)... 'makonah' aku dah lupa ingatan!!!! wawawawa.....cedih² ni ....aku nk upload gambo kat fb xleh...aku nk copy lagu² jiwang kat u tube xleh..sutunnnnn ehh silap....tulunnnnnnnnnnn....

Otak 'makonah' ni dah fresh...apa je yg aku install abes lenyap....nk setting ym pun jenuh smlm kekeke..aku pun kena bebel ngan dak it ...padan muke aku tapi bukan silap aku tau 'makonah' sewel...tu 'dongle server' pgram dr principal tu mengong...ade virus...kan salah aku kan kan kan hehehe...ape2 pun 'makonah' aku dah sihat ...nt pelan2 aku 'plug in' ek (mmg xserik )..mentara ni aku nk layan pgram aku yd stuck mgu lepas tu..calo bebehhhh...

aku : blog kawan2 makin bersawang (same je ngn aku hehe)...ape kabo kome ek...busy masing2 ek..harap sihat2 belaka ye...

salam pada yg  bertandang...pc aku baru je pulih setelah sminggu duk dlm icu hehehe....sebut jer icu tingat aku kat abg Din Beramboi.......sian dia ek...moga dia kuat semangat dan kembali sihat seperti sedia kala...Dugaan dari yang maha ESA tu..tanda dia sayang dan nak kita selalu ingat pada NYA....selagi kita bernapas..dugaan tu pasti akan datang x kira kecik atau besar...

camtu gak la jadi kat kawan aku....dah lama aku x berborak dgn nya,aku sangka dia busy dengan kerja & keluarga, tp kemarin dia ym aku...borak² tye kabar tp aku rasekan ada kesedihan dlm perbualan tu...setelah di risik hurmmm ade masalah menimpa hidupnya...masalah umahtangga dia yg selama hari ini aku tengok ok jer..dia pun klu cite pasal fmly ok sesajer..so aku tumpang hepi la kawan² aku bahagia..upe nyer tidak hurmmmm....punca???? klu mslh laki bini ni bese tentu la org ke 3 kan ...setelah meluahkan apa yang terbuku di hati nya..dia kata lega sikit...lama kot memendam rasa, bertahan dengan harapan sang suami boleh berubah demi kebahagian mereka anak beranak tapi hampaaa jua akhirnya...pertanyaan menjadi satu pertengkaran...wlupun bukti jelas di depan mata tapi biasalah ego seorang lelaki..selalu menegakkan benang yg basah (tp bukan semua lelaki cmtu eh...kang ramai lak lelaki anti kat aku kui kui kui) & akhirnya...'aku ceraikan kau' di lafazkan.......sebagai wanita aku dpt merasakan apa yg kawan aku rasakan saat ini......luluh semangat diri...rumahtangga yg di pertahanan hampir 10 tahun..berakhir dengan satu lafaz sahaja...

Dan aku amat risau dgn segelintir wanita skrg yg makin berani!!!!! klu berani mencipta kejayaan aku bangga le jugak ni ...berani membuka aib sendiri...berani buat apa sahaja demi nk menawan hati laki org....hurrm sakit jer hati dgr...mintak jauh la dari hidup aku,keluarga & sahabat handai aku huhuhu...

Pada kawan aku tu..aku mintak dia banyak² lah bersabar & tabahlah menghadapi hari² mendatang....kuatkan semangat kerana anak² amat menyayangi kamu...lupakan si dia yang leka dengan keindahan duniawi...sampai bila dia akan bahagia atas kehancuran yang dia cipta kan...kita lihat sahaja....bangkit & senyumlah kerana kamu bukan keseorangan....

* terkini kawan aku kata bekas suami (da tggl asing)  datang memohon kemaafan atas kekasaran yang berlaku dan mintak berdamai kembali..mudah sgt kan....janji manis tapi terselit sembilu huhuhu...aku mintak kawan aku fikirlah semasaknya, perbuatan, kekasaran yg di terima..kesakitan yg dia alami & paling aku geli keterlanjuran yg suami dia dilakukan...mintak lah pendapat mak & ayah...aku yakin kau mampu hidup berdikari dari hidup dalam sangkar berduri....geram aku aihh...

aku : Seorang wanita lembut hatinya bila memikirkan anak² tapi sampai bila...

Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter