MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

 
Muahahahahhahaa...muahahhaha...ko gile ke hapeeeeee kui3...Benau nyer kan...aku nk gtau ler aku lah PEMENANG PENG'CAPTURE' ke 7000 kat umah mama muahahahaha (mmg leh gile klu lama² gini hahaha)..minggu lepas aku tungkus lumus berebut nk dpt kan kemenangan tu kui3
 
Dan akhirnya 'Tote Beg" yg cumil ni menjadi hak milik aku lalalalala....untuk org yg bersaing tungkus lumus ngan aku berebut hari tu...mintak mahap bebanyak okey...tapi klu menang pun kena bg gak kat aku sbb,cam pelik le pulak orang tu nk pakai beg gini kan hehehehe..so len kali de kontes kita saing2 lg ek...

Papepun  Terimakasih Banyak² Mama From Labis With ♥♥♥ atas pemberian adiah yg cute & femenin gitu hehehe...toce toce

aku : byk kontes aku nk folow tp tba masa aku malas hehehe

(anak sapo la ni kui3)
M.A.L.A.S pe die ejaan tu murid².......hurmmm 'malas' kan hehehe....tu dia ayat aku....rase dh lama dah x wt n3 bru....buat mase ni malasssss le sgt nk wat n3,xtau le ngape..aje malas bebeno je rase kui3....

Tapiiiii skodeng blog kawan² x mls jer hehehe..abes semua umah org aku singkap langsir satu²..jalan² cuci hati mata...so kawan² yg bertandang ..mintak maaf bebanyak yer...lau lepak sini dgo je radio yg ado tu ek...bukan xde cite nk di bebel kan..tapi paham² lau dah keMALASan melanda jiwa aje mmg gini lew....tgk le esok ke mgu dpn ke bln dpn ke lau RAJIN tu dtg...teman post le bite² sensasi ek hehehe...daaaaaaaaaa

aku : tgh rajin tgu adiah mama je ni kekekeke

aku ingat dah masuk tahun 2010 xde dah tag² ni hehehehe...tah mana le mama merayap,jumpa lak tag ek ish ish ish....cam main permainan tradisional gitu kui kui kui...memula fening tau aku nk faham..menda tah mama ni hehehe...gambo ke pulak..selalu soklan jer tubi² adeessssssssss....aku ni anak yang taat tau kekeke..makanya 'mama' ku cayang sila layan gambo menda yang cute jumpa pas selak punya selak.......syarat² cute copy jek dr ayat 'mama' hehehe....
Syarat² nya:-

1. Open picture's folder dalam PC..pilih folder ke 5
2. Bila dah pilih folder ke 5 tu, pilih plak gambo yang ke 5
3. Peh tu, sila la upload gambo bertuah tu ke dalam entry anda
... udah siappppppppp!!!

taraaaaaaaaa..ni ler gambo yg aku jumpa pas selak punya selak tadi hehehe............

 
Dah uplaod kena cite lak ek ish ish ish....cam kena dera jew huhuhu...gambo ni mmg kenangan paling manis la aku rase ngan ex-opismate aku...semanis ABCdefgh....tu ler hahahaha....

Ni majlis jumpa² minum petang ngan kawan² lama aku pertghan 2009, setelah perpisahan kami dari tmpt keja lama sekitar 2007...dari depan baju oren tu...kak leha (sales), kak ani (enginering),aku & k mas (hr) serta sapura (costing)...dulu kami hanya dipisahkan partion jer tapi sore lepas jer kemana² hahaha....masa keje seyes je memasing, kdg² betekak gak, tapi time lunch,minum ke..keje tolak tepi...makan sepinggan,minum secawan......dah belas2 tahun mengadap muka yg sama....apa saja masalah kami syer bersama...so kemesraan tu mmg xkan hilang...sampai ke saat ini aku sentiasa merindu saat² kami bekerjasama dulu...tahun ni kami ada planning nk wat re-union ex-panasonic staff..harap semuannya berjalan lancar...

tu dia...kalau aku start membebel....keje yang aku hadap benti sudah hehehe...ORAIT x MAMA....kira orait la yer...yg penting xde UTANG kui kui kui....

Nak kena pilih rakan bertuah ke..emmmmmmmm xyah la ye ma...kawan² pohon mangga kita sibuk kait buah durian sekarang ni hehehe...

aku : ada kawan blh di percayai ada kawan yg makan kawan sendiri....mcm²

Ni namanya kumpulan bidan terjun hehehe....masuk pertandigna poco² kanak shah alam...nk bertanding 7 februari....team budak² ni ditubuhkan  3 februari,,dengan sorang pun xtau step poco²...memang keje giler tp nk wat cmner presiden aku mintak gak anta team...
 
sesi latihan

makanya tiap malam la kerahan tenaga berlaku, tp budak² ni ok jer...dari mlm khamis smpai la siang sabtu hingga mlm ahad dorang sggh² traning...wlupun muka masing² kdg² ketat jer (cikgu garang lak tu huhuhu)...sbb xckup org & angah aku pun gedik gak nk wat poco² tu...jumaat tu aku gunting jer simen kat kaki dia ( smlm pttnya bru bukak kat spital tp aku memandai je bukak sndiri, smlm risau gak aku kot kena hangen ngan staff kat spital...tp drg x kata apa pulak...selamat kui3...lagi pun angah kata kaki dia dah x sakit..so aku x risau sgt la)
sesi lepas tension

aku xtau tah mana dorang p bgambo.tau² kat dlam kamera mcm2 gaya ada,nanti aku nk cuci semua bg kat mak² dorang hehehe

 
sesi mekap² 

aku ngan 3 org lg member tenyeh muka budak² ni..suka ko kena mekap kui3....tah upe ape sudah...belasah jer ....tenkiu kat kak wati bg pinjam salon dia kat pkns tu..lau idak kepanasan ler budak2 ni hehehe
sesi kecut darah

masa nk nek pentas memasing kecut tp nek ja lebor senyum hehehe..pestime gak dorang ni membuat persembahan tp cool jer...sebab seronok kot...dapat lak tepukan gemuruh...tapi punya la org tepuk..sekali dapat no.3 jek huhuhuhu....masa umum tu tempat ke 3, 'permata anggerik wawasan'...semua org pandang²...salah sorang penonton tu upenya ada pegawai dari kementerian kebudayaan...aku perati jer dia duk bincang² ngan pengadil tu ...lantak xkuasa la kami nk amik tau...bukan rezeki kot...xpe la....aku nampak pegawai tu g jumpa ahli parlimen shah alam pastu......last yg aku tau...penganjur kata dorang x cukup bajet...klu x ckup jgn buat la kan...kesian kat budak²..letih wooooooooo....klu naknya kemain...suh jugak xleh tidak....pengadil men tangkap muat jer...alasan suka²!!! boleh gitu....

aku : semalam presiden aku call....dia kata ahli parlimen tu nk banjer budak² makan...aku kata tengok la dulu, sbb k'org ingat nk protes jer hahaha......

Minggu lepas, aku bwk anak² aku g pogram 'mayang' laman budaya tasik shah alam....sebab ada sukaneka tu yg kekanak semangat...aku nk cite pestime eman masuk pertandingan mewarna
masa pendaftaran & amik tempat, kena ikot umo so dia duk atas pentas, akak2 tmpt kat bawah.....kaler crayon shincan dia dia pegang kemas jer hehehe..aku dh siapkan 'luna' dah tp dia nk gak crayon..suka hati lar kan eman...janji diam
dak umo 4 tahun,sekolah pun belum...saing2 dia dak 5 & 6 tahun....dah dia nk gak join,aku biar kan jer la..tengok kan jer...lagi pun ni pestime eman join acara2 camni....mula elok je dia mengaler...
baru abis kaler bulan & bintang ...tengok!!!! baring sudah hahaha....abis jalur bendera malaysia merah belaka....tgk bendara selalu tp lom penah lg kaler bendara...bese buku kaler otomen, ben10 tau ler dia kekekeke...sudahnya kan...hat situ jer la dia kaler....malas sudah...lg pun tgh mengaler...dah dapat 'beg jajan' pe lagi kan...hilang terus smgt...dan2 tu le dia kata nk makan nk minum..adessssssss...pape je la....

Dah lama bebeno muka hero malaya tu betapa kat muka pintu umah aku ni kan, sebelum org bosan meh aku tukar cite lain hehehe..nah!!!!! aku letak lak gambo budak kaki batu ni hehehe....

Last friday pagi² sesudah subuh aku  p bawak budak angah ni ke klinik nk wat x-ray (mlm jumaat tu dh bwk p klinik doktor bg ubat & bandage jer..pastu advise sok pg bwk lg buat x-ray)...pergi awal ingat pastu leh p kerja...sebab aku tgk dia cam ok jer kan....sekali result x-ray kua...'anak puan kami terpaksa refer ke hospital jumpa pakar tulang, hasil x-ray nampak tulang dia patah!!!!'...lorrrrrrrr aku tengok dia ok jer..cuma jalan mmg kena papah...camtu lak jadinyer huhuhu...

So aku pun call bos dari kata masuk lambat aku terus jer cuti...on the way p spital..air mata dia mak aiiiiii tadi ok jer tau...leh lagi lompat² sebelah kaki......dgr p hospital terus 'hati tisu' huhuhuhu...sampai kat emergency tu, aku nak p alih keta pun dia dah meraung,aje saboooo jer la....nurse kat dpn tu hura hara tgk dia...kot dia sakit sangat ke...tp aku relek jer sbb aku tau anak aku cmne hehehe...klu kira sakit satu malam la dia xleh tido...ni elok je lena..sebeno nya dia penakuttttttt.....budak yg cengeng ok...

Saringan demi saringan ( biasa la spital kerajaan,byk prosedur & pesakit amat la ramai masa tu huhu, sabo amat sabo ...) jap kata patah,jap kata retak, lepak le kat wad separa kritikal kat emergency tu...faham² je kuar masuk je kes emergency, katil angah kat pintu pulak tu ...tah india mana xcident xtahan sakit melolong² kat wad tu ....angah pun jangkit la....meleleh air mata ajak balik...adik aku call suh mintak bwk kuar je g spital lain tp aku malas nt sure amik masa gak dia nk bg lepas kan....adeyyy klu ikut ati mau jer aku tolak dia kua kot blkg wad tu tp kang kena tngkap ngan security lak aku bwk pesakit lari hehehe...

Dari kul 9pg kat situ...kul 2ptg baru dpt confirmation doktor kata simen dulu, kaki dia bengkak so xsure patah ,retak atau apa² aje la...nak tunggu simen pun skit nya lama daaaaaa....mata aku dah letih la skodeng²  pesakit yg msuk situ...sib bek ar doktor hensem² kui3....sudahnya kul 6 ptg baru balik, kalah time keje aku sehari...letihhhhhhhhhh....la ni angah berehat kat umah..pagi along nya ada kat umah, jap g aku ada urusan kat skolah...amik dia bawak blik opis & esok & esok dia ikut aku p keja..nak tggl kat umah...payah le xde org nk tgk kan...senin 08/02 g spital lagi..bukak simen & x-ray..mintak² xde pape la...

*** angah jatuh masa sesi latihan rumah sukan kat sekolah, xde le cikgu nk anta dia p klinik, smlm aku anta mc & tya cmne nk claim insuran, lagi suh aku wat report polis & lapuran doktor...byk lak citenya.....letih aku...& malas nk layannnnnn...

Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter