MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....



Tengah org busy² ngan majlis kenduri kawen ujung² tahun ni kan dan jugak pkcik santa nk bebagi adiah...eman pun duk tya kita xdpt adiah ke bu...eman byk stokin pe kekeke...xde maknya nye la aihhh..nt raya aidilfitri ibu kasi adiah kat eman ek!....

25 Dec 2009 ~ aku ada di kampung sebab esok ada kenduri kawen kazen & belah mlmnya akak ipa aku wat kenduri akikah anak keciknya kt umh mertua aku...tengah aku golek² dpn tb,abang aku cal, dia busy ngan keje kenduri kawen adik ipa nya kat juaseh N9, gtau wife dia (kak ina akak ipa aku ) admit wad,keguguran huhuhu...kala fmly mertua abang nk menyambut ahli keluarga baru, dorang pula kehilangan...takziah buat abang & kak ina...xde rezeki kan....xpe tahun depan leh usaha lagi ngeee


26 Dec 2009 ~ kul 3pg telefon umah memokak jo..adoiiii aku gak kena bangun sebab aku je betapa tdo dpn tv ngan kekanak yg amat la ramai nya hehehe...adik ipa aku syam cal gtau adik aku dah selamat melahirkan baby girl...Syukur Alhamdulillah tp amat lah menyakitkan sebab terpaksa melahirkan  secara pemedahan setelah 3 hari tu duk melepak kat katik spital huhuhu...xpe yg penting dah selamat...berat 3.5kg (mmg keturunan k'org la baby semua besar² hehehe...)nama sampai hari ni lom dpt kata putus....byk sgt nama nk letak pun..abah kata letak jer siti khadijah..molek jugak kan tp adik aku laki bini tah...jgn jela² cam eman dah ler berebut nk bg nama..hehehe

So gitu la dlm duka ada gembira nya...kehidupan..


aku : tgu kawan aku yg ehem² tu bersalin pulak hehehe




Firstly thanks kat pcik gugel ni ..cute jer pix ni hehehe..aku sambung kisah cinta monyet tu ok..aku tamatkan kisah pun kat sini jer..busy la aku nk wat esei ni hehehe...ada hati gak nk buat novel tp malasssss sangat..masa form 6 dulu aku penah dpt adiah sbb cerpen aku ke udara kat radio ipoh..segmen apatah tah..lupe dah aku tanda² ketuan kui3.........ok² lupa meh aku nk samb cite...

Sampai jer aku dpn umah...tu dia cam setahun xjumpa...feluk² aku..yang aku xtahan tu nangis bukan sbb rindu kat aku ke hape...nangis sebab frust putus cinta...hampehhh jer dak angah ni kekeke...smpai ke mlm la x abis ngan aduan..dlm ramai² mcik pcik & family yg len mmg segala mslh dia akan cite ngan aku...mmg close ngan aku jer dak ni...akak aku kata dh mak pagai cam anak mana tak budak² himpit jer...dengki la tu kui3..jgn xtau lau aku nek hangen abis tempiaran larik kekeke...rimau mengaum kata org tu huhuhu...

aku : camni jer lah...sim card baru dah ada kan...lupakan jer la...
angah : yer ar..tp klu jumpa cmner
aku : xyah di pandang, byk lg yg lebih best dr tgk dia tu (aku x penah jumpa dak tu pon hehehe)
angah : sim card dia tu, dia srh patahkan tp angah rase cam x baik wat cmtu..nak pulang kan kat dia jer,cmner ek
aku : sudahh...patahkan jer...nk jumpa dia wat menda lagi..aduyaiiii nak gak jumap wat ape...
angah : ermmmm ..ok la
aku : tgk!!!! kata dh benci tp ckp tu mcm dalam hati ada cinta lagi jer...malas le m'de layan ko
angah : ok²

Tidak tamat lagi..esok nya g jemputan kawen umah kenalan mak....sampai awal sbb pastu nk terus g majlis lain...tgh² salam ngan sedara mara pengantin tu....tetiba dia megigil peluk aku...

aku : apsal lak ni sakit perot ke (mmg de gastik melampau dia ni huhuhu)
angah : m'de
aku : npenya
angah : mcik yg kita salam tu kan sbijik cam mak 'aspa'
aku : uishhh bia betol
angah : yer ar...angah rase tu mak dia
aku : alaaa relex la...wat x reti jer konon lau aku pun ngelabah gaban kekeke
angah : alamak!!!! dia ada la....
aku : mane (dah mmg aku x kenal dak tu )
angah : tu pakai bju belang² merah puteh tu..kawan opah ni sedare dia ke huhuhu..

Mak aku dah jeling² je tgk k'org duk hura hara kekeke...leh tahan gak hensem dak nya (aku x ckp la dpn dia..nt lg frust lak hehehe)...patut ler ramai nk wat jd abang/adik angkat..yg wat ank buah aku ni jeles sgt hahaha..cinta budak² geli aku aihhh

aku : dah sudah, relex jer k,muka pun cam playboy jer...dah lupa kan jer..
angah : apsal la jumpa dia huhuhu
aku : dah...pas makan kita blah...opah ngan mak ko nk borak bia kan, kita gerak dulu g umah m'ngah ok
angah : ok² lg cpt lg best (muka pun aku tgk mcm dh nmpak antu jer,lom rase jantung  dup dap dup dap....alaahaiii)

Esok nya kat majlis kazen aku kawen...dlm sibuk² aku menyibuk wat makan beradap tu tiba² dia duk sblh aku..air mata meleleh...

aku : hati tisu sgt ni knp
angah : xde apa huhuhu
aku : dah xde apa mata tu kenapa
angah : angah tgk budak kat lua tu men mesej, gelak² tau..tiba ingat kat dia..selalu men mesej, gelak² ngan dia dulu² tu...
aduyaiiiii...nk kena ketuk ngan hamer kot baru lupa ingatan kekeke...haihhh sabo je ler dak sorang ni...
aku : dah jgn mengada..meh tolong siapkan makanan pengantin...duk je sini dendiam..

Gitu ler kisahnya hehehe,aje parah kan...hati remaja...masa baru tiba aitu aku pun tekejut..dari montel la ni kurus beb., xyah susah² nak diet.....bahana putus cinta huhuhu..yang aku pelik tu ayahnya cikgu leh wat dek jer kekeke...anaknya bedeting kat skolah ada dia kesah ish ish ish...slow motion tol huhuhu...tp sekali dia marah aku pun kecut ati tgk hehehe...

Latest dia dah makin boleh melupakan monyet cinta monyet nya tu...tp wat masa ni no fon baru nya aku haram kan dia bg kat kawan ² skolah...just sorang je kawan baik nya tau...ganas x rule yg aku buat, dah akak aku cakap aku jer leh layan pagai dia kan...tunjuk ar power ultraman skit kui3

Sok petang aku balik kampung...nk tgk kurus lg ker huhuhuhu...

aku : sok result pmr nya kua, klu ok akak aku nk p anta skolah lain ...padan muka kekeke

Minggu lepas aku jumpa seorang kenalan mo & facebook aku kat satu tmpt mkn²...pestime aku jumpa dia masa mkn² ngan mangolian kat lemon bulan jun dulu tu...dalam kesesakan orang ramai tu aku terpandang dia & mmg aku yakin itu adalah dia tp ada kemusyikakan sikit tp aku abai kan jer dulu...aku ada no fon nya sbb dia ada bg masa mula2 kenal kat fb dulu tu dia xde no fon aku...aku ni jenis klu pempuan tu orait jer bg no fon ni tp klu lelaki ni lambat skit..rase dh kenal sgt  & leh percaya baru aku leh bagi hehehe...lawa sgt tu kedekut bg no tipon tu kekeke..pasan x hingat ...so aku xmau le call dia nt dia tau lak no fon aku kekeke...

Jadinya kan, td aku nmpak kelibat dia kat fb....aku sergah je dia tya kekeke...mgu lepas ko lepak kat restoran xxxx ek 'jaapo' (nama sebnr di rahsia kan hehehe)...kejot berok mat yeh dia...dia tya aku begitu begini hehehe...aku nk interview dia, dia lak kalah abg ambut ketak lak interview aku , apa kes!

Borak nya borak dia kata dia g ngan wife & ank² dia...wife??????????....aku xtya pun dia tau dia gtau tau hehehehe, tp mmg nmpak dh masa mlm tu ada kanak² duk pgg dia...konon BUJANG!!!! upe² dah ada anak 3.....waduh² hebat sggh bapak orang ni huhuhuhu.....dia yg kantoi kan diri dia sblm aku tya byk soklan kekeke...takot kot dia tu pasal siap tya aku dh lama ke nmpak dia kat situ...padahal aku smbil jalan cari knk² rebina aku bersepah kat restoran tu hehehe..terpandang je sebenarnya dia tu...tp org dh cite aku best le dgr hehehe...

Yang aku tau dia ni tgh HOT bercinta ngan sorang awek yg mangolian gak...dlm fb xde pon gmbo fmly (ate mmg la kan, dh kata bujang huhuhu), byk nya gambo ngan awek tu jer...kemana² same...ish ish ish pandai sggh kaber line ek....aku benonya amat benci ngan suami nakal cmni, tapi dia bukan besfren aku...sekadar kenal gitu² jer...so lantak ko la yer....

Tapi aku terbagi gak nasihat kat dia...tggjawap kat ank bini jgn di abaikan...buat apa² fikir lah skit perasaan seorang isteri....

*** to mangolian....usah di tya siapa kah dia..malas aku nk gtau kekeke

aku : benci ngan pempuan yg jd parasit dlm umhtngga ni..x kira la apa alasannya...amat benci okeh!!!!



aku : iklan...letihh nak balikkkkk

Angah : assalamualaikum...m'de dh tdo ker
aku : waailaikumsalam,baru nk tdo..apsal sore len mcm jer ni
Angah : huhuhuuhu
aku : apsal ni...kena marah ngan ayah ngan mak ke
Angah : idak,angah kat umah embah ni....m'de blk bile
aku : jumaat pagi, esok petang bdk2 ni nk g tgk bola kat rstrn hakim blk umah tu, np ni...
Angah : Angah nk cite ngan m'de ni huhuhu
aku : cite jer ler...cpt ler mate dh ngantok dh ni...
Angah : Angah nk tgu m'de blk, smpai umh atok bila?
aku : kan dh kabo tadi jumaat, yg ko menangis ni npe...
Angah : xpe la nt jumaat angah tgu m'de kat umah atok ye...
aku : aduyaiii, cite jer le...apsal mak ayah gaduh ke..
Angah : x, angah ngan aspa udah putus!!!!
aku : huk alooor putus cinta hmmmm....ngat benda ler yg suspen sgt td..
Angah : ye ler tau huhuhuhu
aku : udah² nt m'de smpai umah atok kita cita pjg k, dah g tdo...takat putus cinta apa la sgt,bkn smpai turun naik mahkamah pun kan...
Angah : dan lg nk wat lawak huhuhu..jgn lmbt tau..angah tunggu..pastu jgn lupe tlg beli simcard maxis yg baru yer..angah nk jugak no kl tu...
aku : ok² dah jom tido...assalamualaikum...
Angah : wklsm...babaii
Tu cite mgu lepas sblm aku blk kmpung, anak buah aku ni tgh tgu result pmr kua..xsilap minggu ni kan....seksa no bunyik putus cinta huhuhuhu...cite selanjutnya...nt part II ok....aku nk sambung wat plan next year jap...adios

aku : bdk² pun dh pandai seyes bercinta skrg ni kan ish ish ish

Cerita 'Kedai Kopi' tiada hakim tiada saksiiiii lalalala...jom lepak!!!......Aku call jer kekanak gtau nk lepak 'Kedai Kopi' yahuuuu suke bebeno bunyikk!!!!mana taknya kan coti skolah,bosan dorang seharian duk umah, kelahi jer seharian,tu nasib c angah kat kampung klu idak ..adoiii mau kalah umah  antie shanti kat tingkat bawah tu meriah nya hehehe...


Hujan lebat gak pas magrib tu tp memandangkan siang² dah bagitau dorang nk kua mlm tu, kalau kata kansel mau tarik muka14atus memasing kan..lagipun c 'ben10' aku awal² yg menyemat kan diri...so pergi gak ler lagipun dr umah ke tasik tu kan jauh pon, 15 minit jer hehehe
 

Ni berdua ok tp lau bertiga entah..bercakau jer keje dorang..tu yg cuti skolah ni angah ngan adik gilir² anta kampung, kebetulan mgu kedua jer aku xblk, yg mgu² lain ujung tahun ni aku balik kampung jer..padat ngan majlis kenduri kawen sedara mara....
 

Menu paberet lepak 'Kedai Kopi' ni 'Mee Hailam' tapi dah macam mee kicap jer aku tgk,hitam melekat kuah huhuhuhu, tapi rase bolehhhh laaa....pinggan bapak beso kekeke...tp kandungan isi kandungan nya sama jer beno nya ...macam  xmkn sebulan jer pinggan
 

Menu eman c 'Ben10' aku simple jer...milo ais ngan ketang goreng...itu pun x abis aku jer yg kasi perabih...aku rase makin lama berat aku makin naik la...dah dorang makan x abis, aku yg kasi perabih kan...agak² lau timbang ni mau kilo² naik huhuhu..takottttt
Aku oder 'juice epal'  tau tp bila datang cam tea o ais jer...aku tgk jer muka dak anta air tu..betul ke air epal ni...tp bila rase a ah betui ler ...hampeh jer kaler nya kan...bukan epal yg fresh!!!! tapi rase sedap gak ler

'Ben10' & mulut ikan lapo kekeke, nak jer interprame huhuhu
 
Nak gak dia nyelit...aje mmg sibuk jer mamat kecik ni tau!!! klu kata g duk jauh² boleh x, x blh!!!! sbb eman syg ibu tauuuuu...i luv too baby hehehe
.
Mee dah licinnnnnn..ni pinggan kekanak yg bese sayur & segala aksesori kurang menarik tolak tepi kan, bese sayur aku jer kutip kasi perabih, tp masa tu aku dh kekenyangan.....jom balik!!!

aku : bulan ni busy skit wat business plan tuk 2010, tu  yg blog cam suram jer...tp ada jer masa aku nyelit gak..dulik!!!!

11/12/2009 selangor cuti kan ,aku duk umah je...bukan sari, 3 hr lol aku meringkuk dlm penjara umah jer,keta aku adik pinjam anta pengantin kat pantai timur mesia, aku nk g xleh anak dara ku sakit mata...ate nya kan kami wat akviti deko² umah jer la hihihi..nt cite kendian ek..ni aku nk cite pasal fon call last week,masa cuti besday sultan ari tu ler..

private: blh sy bercakap ngan cik bla bla bla
aku : ye sy bercakap, siapa ni
private :sy wat pgln dr xxx credit card center,kl
aku : ye cik,ada apa tu..
private : cmni cik, klu ikut statement, cik dh xbyr pyment rm XXXX, so by mndy klu cik xleh setel semua amount tu,nama cik akan di blacklist kan kat bank negara..
aku : ya ampun..cik ni bia betul...sy xpenah mis wat pyment la..evrymth sy byr awal dr due datenya..adoiii camner ni...cik ni wat pglan rentung ke
(tiba² aku leh ingat ngan pggilan rentung yg 'djfunker' plan nk buat tu,hanya aku & geng² yg wat konperen mgu lepas je tau pasal plan pgln rentung tu kekeke...)
private : x cik, ni betul, sy x main²
aku : ye ke, camni la cik,sy cek dulu statement yg sy dpt tu...nt sy call semula ok

Hati aku masa tu hanya Tuhan yg tau..aku klu bab² duit ni mmg sensitip okeh...hura hara aku cr blik statement yg aku dpt tp aku jrg bukak hehehe(aku rase cam remeh temeh nk tgk huhuhu)

Sekali aku teliti statemnet tu adoiii..betul la...silap aku doh...apsal la aku x prihatin, asal bayo sudah... tp statement haram aku nk tgk, sekali tgk..amik ko siap ada finance charge tiap bulan tu, x ke sawan vavi jap aku d bueknyo huhuhu...so aku dh faham apa mslhnya aku tanpa ragu² terus call credit card center tu...tp aku x puas hati ler sbb xtgk blk ofer leter tu (simpan dalam meja kat opis hehehe), nak g opis xde kenderaan kan...tp kata² operator kat ccard center tu sejukkan hati aku yg takot jugak le...xnak le aku weiii istihar bangkrup kekeke...setel..

Benonya aku ada dua credit card,satu khas utk isi minyak tp aku dh lama x guna card tu..so satu lg ccard tu nama aku tp bukan aku yg guna (klu nk cite pjg,kang ada yg tdo bace cite ni hehehe) d pendikan cite aku dh buat la 'Plan X' ngan bank tu & start bulan sept hr tu...aku bayo la kan ikot perjanjian konon.....so hari ni sampai je opis aku selak blk ofer letter yg bank kasi kat aku..upe nya salah acc ccard la...ofer leter yg bank kasi tu amik acc no c card yg aku guna utk isi minyak tu apa kes & aku pun sengal x cek ngan betul..men sign jer huhuhu

aku :ada yg pening ke bace cite aku ni hehehe...wat ever pun darah masa aku receive call tu ,darah nek ke kepala la bila dgr perkataan 'blacklist' huhuhu

morale story ni tuk aku :
i. Semua slip pembyran x kira la byr apa simpan..plg tidak setahun lg bgs bia sampai setel semua nya..
ii. Jangan amik mudah jer kalau buat sesuatu...nt padahnya sendiri gak tanggung
iii. Jangan men tuduh je cik yg wat call tu..mintak hampon yer cik operator, dlm kerisauan pun aku leh main² ish ish ish...
iv. dokumen ptg jgn letak merata...kat umah pun kena ada peti simpanan jugak ..klu emergency sng nk cr kan kan kan...
v.Jangan Tangkap Muat ok...cukup hehehe..









Korang tgk dak reality show kat canel 702 'The Biggest to Loser Asia'....aku ngan kanak² rebina aku suka bangat tengok...bukan senang beb nk turun kan berat..amat menyeksakan huhuhu...kesian sangat aku tengok, bertarung napas nak wat aktiviti yg klu pada yg normal alaaaaaa senang nya benonya nk buat kan..tp pada dorang yg saiz agak big opkos la satu kepayah...aku yg saiz sedang² ni pun lau suruh lari 200 meter pun mencungapkan ..alahaiii sian

Tapi aku tabik spring la ngan keazaman & semangat berpasukan yg dorang tunjukkan...wlu pun payah tetap juga harung bersama..Kemenangan untuk meraih wang yg ditawarkan adalah satu target tp pada aku kesungguhan dorang untuk mengurangkan berat badan tu aku sokong sangat², sesi perkenalan & sejarah sedih hidup mereka bila di ejek & dicemuh kerana saiz menguatkan keazaman mereka untuk menyahut cabaran 'The Biggest To Loser'.

Aku leh menitiskan air mata ko..lawak je kan kekeke...bila tgk minggu yg Kevin down tu ...sedih beno aku rase,peserta yg paling berat dlm pgram ni...klu x silap aku masa pemilihan aitu dia dtg ngan bapaknya..pun saiz yg big jugak, tp dia je berjaya masuk...riso gak aku kot mati lak mamat ni hehehe..tp aku rase apa yg dorang buat ni dlm pemerhatian pakar, so gimik je la nk bg suspen hehehe,,,tp aku sedih siot, emosi la aku tengok keperitan dorang ni hehehe..

Cabaran kat A Famosa tu aduiii...seksa jugak...berlari panjat tangga 100 bijik..bio betik!!...klu aku pun longgar weh lutut hehehe tp best pastu leh nek gelongsor air...aku riso kot xmuat papan gelongsor tu c kevin naik hehehe...anak aku lau tgk x beganjak ko dpn tv..lawak + kesian kata dorang, yg aku x tahan kan ada ke dorang suggest kat aku suruh mak aku masuk rancangan ni huhuhu...ni kalau mak aku bace ni mau makan jantung cicah belancan kekekeke.

Tapi aku cam x puas hati jer aisha tu keluar..patutnya rashmi tu tauu!!!!...benci benci benci huhuhu, aku lak yg poyo ek..well apa² pon gudluck la pada wakil² mesia, aaron for blue team & nadia for red tema & jugak pada semua contestants, sabo je la ngan mulut 'guru' yg kdg² macam mulut puasa tebing biru tu ek ...kata² yg berbisa tu apa la sangat, yang penting result shantekk kan...

* satu lg realty show yg aku & knk² rebina suka tgk 'So U Think U Can Dance'

aku : Sebaiknya mengawal berat klu idak mengah weh nk daki tangga hari² ngeh ngeh ngeh



Selamat menempuh 'semula' alam rumahtangga buat kazen aku ni...semula tu makna nya ada perkawinan sebelum la kan...lantak ko m'long kak cik  nk cite gak hehehe...


04 12 2009, depa ni selamat di ijabkabul kan..tarikh yg patutnya aku dh ada kat kampung tp kena keja tauuuu tp xpe la dh lepas, wat sakit otak nk layan..kononnya aku nk terus blk kg ptg tu tp hampeh jer..buleh lak remote alarm keta aku hilangg!!!!! siot jer..melambat kan aku yg dh mmg lambat huhuhu....tp jumpa dh, cicir kat petronas masa aku isi minyak,sib bek ar adik ipar aku g tlg tgk kan hehehe, thanks la ye memy...Pas magrib aku beribut le balik..kena gak le bebel sbb drive malam² tp xpe sy memandu dengan penuh hati² ok hehehe...


Pendikkan cite sabtu tu majlis yg penuh pink kaler,dh le panez nek pinar² mate aku hehehe..asben dia org pantai timur, pestime aku menyibuk dlm majlis perkawinan sedara yg dpt org belah sana...pestime gak la aku tgk adat istiadat nek pelamin org sana..mak pengantin lelaki tya aku ada 'ase,gule,gare' ahhh sudah menda lak mcik ni nak....2,3 kali aku tya sbb kureng faham ngan base hehehe mintak hampon le ye,teman lom ada sedare mare blh sanun..upenya nk 'asam jawa,gula,garam' dan pulut kalau ada,adat dorang utk bg pengantin rasa semua tu..klu perak cam 'tepung tawar' kot, kot je la tau aku pun kan tau sgt adat² huhuhu..setellll


Tapi kan dalam suka² ada dukanya, Wan Cu aku berendam air mate, henpon dia hilang,merata k'org cari,bila call dh voice mail ....kompom le dia off kan...pencuri mmg bijak ek....Aku ngan kazen² pakat nk cek je semua org yg dtg tu kekeke..tp mcik aku xkasi, nampak cam kurang ajo katanya huhuhu...aku geram le...henpon nk curikk ke ..budus tul...dah le dlm fon segala maklumat disimpannya...mana x moyan kan ..sian tul..patutnya ptg tu kami wat family gathering tp kansel semuanya pengerusi dah berduka kan..


Bukan kes itu jer..mak cik aku yg len hilang duit pulak....agak ke liar je kot mate pencuri tu ek...nampak je org letak barang berharga kat mana...tu yg aku suka klu dh ramai² tu jgn letak barang merata², xde poket letak je dlm keta,selamatkan...joli katak pisang la pencuri tu huhuhu..


Aku harap ikatan kali ini akan kekal hingga ke akhir hayat, klu ada anak alhamdulillah,klu xde pun xpe yg penting korang sefahaman, pekak kan je telinga, asal korang bahagia sudah!!!! bukan menyusahkan orang lain pun kan hehehe...


 aku : amat benci ngan perosak umahtangga ni huhuhu


xpercaya ke engkau wahai enie!!!....percayalah bahawasanya tanah kat changkat lada tu subur wehh...demi nk memuaskan hati ko kan nah amik ni..tapi gambo je le yer..

Aku wat n3 ni (sy dh buat para tau dee,jgn poneng lg eh  hehehe) untuk tatapan enie yg kurang percaya & tingin beno nk tgk ANGGUR kat umah mak aku....so sekarang percaya x, nk aku interprame dlm gambo malas le...kan apa lom  mandi lagi masa ni kekekeke

La ni tengah menghijau,klu btl² ranum kaler dia ungu pekat ,tp dah kena baham ngan dorang blk raya haji aitu  huhuhu...time aku balik mgu lepas tinggal yg hijau²  ni jer...tp ada gak yg gatai tangan g pulas hihihi..

Tak sia² penantian & kesabaran mak mertua aku membesarkan pokok anggur ni tau...akhirnya berhasil jugak...mcm bela anak ler hehehe hari² di belai, hari² di check mana taknya cucu² bgs belaka, ada je yg gatai tangan pulas , tangan rasi kot kan, berkat kesabaran & skrg ni ada lg anak benih yg baru di semai, jap lagi mak nk wat para baru,x mustahil satu masa nt changkat lada leh pames ngn tanaman anggur, la ni  penganggur je ramai kat changkat lada kekeke...

So camner enie..puas ati x menatap gambo ni...kalau nk makan moh kita blk kampung mgu dpn hehehehe...ada 8,9 tangkai tgh menghijau tu 

aku : pas ni aku nk wat n3 pasir salak pulak...tungguuu


taraaaaaaaaa....keje aku dh abes weii...leh ar aku diskodot kekeke..nak wat n3 blk kampung..menjak musin ujan ni,...loading gambo amat le lambat..bocor x pun tempias kena ujan kot tu  yg lembab hehehe...
aku saje gatai tangan nk wat n3 ni...dak depan tu duk diam² eh...konon nk berblog...tp hangit² tahik hayam je la huhuhu...nak lawan otai mane bleh kekeke...

Ni ar anak pompuan dia antara 5 org anak (2 lg jantan nt aku wat n3 ngan dorang lak ye hehe) Hj Harun & Hjh Zabedah...hat belakang tu akak sulong aku...yg dpn aku tu adik bangsu aku (tue² belaka pun hehe)

Kakak ~ umo dia 43 tahun...orangnya adoiii lemah lembut sangat,cengeng,kalah ngan anak²,kalau dia marah anak, aku lak guling² suka kekekeke...marah mcm x marah bek xyah marah kan...ada ketakutan dlm dirinya, ada ala² misteri sikit la,klu  nk cite bulan dpn pun x abes...klu aku bebel kan dia dah bulat kan matanya bg isyarat srh diam ...ada aku kesah hahaha....kurang asam kan aku..tp aku amat hormat dia,dalam aku kesakitan dia sentiasa ada...dia pun ada kata bangga dpt adik cam aku, tabah, xmudah patah semangat tapi satu je dia kata..mulut tu kurang2 la bebel.bingit tinge dgo kui3..

Adik ~ umo dia 28 tahun, dah ada ank 1, coming soon lagi 1 kua...maju jaya tul anak² pak aji ni kekeke..org nya simple,belasah je,klu tunjuk ganas kan xde ampon la,klu aku ganas pun dlm supan lg kekeke...bab bebel sama la saing ngan aku hehehe tapi tu ler hati cam kuman, kena bebel skit tarik muka..kena tegur skit majuk..marah dia je dia tau, marah org len......sbb bongsu ke no no no....bukan geng pondok² aku,tp sekarang ni kami kamceng, gusip leh syer hahahaha...ko nak tau dak mak su, ada org kata ko gomuk kekeke....

Tapi kan jarak umo aku ngan dorang ni kira jauh gak, zaman kanak² aku lebih kamceng ngan abang & adik jantan aku,sebab kan kami ni selang bunga org kata...KAKAK ~ ABANG ~ AKU ~ ADK JANTAN ~ ADK PMPUAN.so aku terselit celah 2 org mamat tu hehehe..makanya kan xtvt masa zaman kanak² aku amat la lasak mcm dorang kekeke..parit mana aku x terjun, hutan mana aku x redah, pokok mana aku xpnjat...mana dorang g , aku msti ikot...antara aku, akak & adik pompuan aku, aku la paling lasak...tp masa kecik rambut aku pjg seh...tu je yg menampak kan aku ni pompuan hehehe...

Jadinya kan sampai sekarang aku amat la payah nk wat keje2 seni cam menjahit ke,sulam ke, adoiiii remeh temeh yg amat aku rasakan...bek aku cat umah ke, jahanam kan moto ke kekeke...tapi tu ler wlu pun aku nampak kasar mcm jantan tp pas abis spm jer org datang merisik..adoiiiiiiii demam aku di buat nya...larikkk aku kekeke..giler siot, samb lg blajo lau idak naasssss...suka suki je deme huhuhu.....tp lom abis lagi..pas stpm ada lagi tu sok sek sok sek...xsenang duduk tol...maleh aku nk pikir aihhh...larikkkkkk ke shah alam kekeke....last jumpa jumpa kawan sekolah yg aku tolak dia masuk parit dulu hehehe...boleh pulak bercinta aje pelik kan...dulu suka no bergaduh,alih² amik ko jd laki kui3,kejap je pun poyo becinta nya, dh mak abah bising ada je yg dtg melamar, klu xde calon mak kata dia trima je sbb dh ramai merisik klu d tolak je nt jodoh tu lari,blh pakai ke idak ckp ni kan,tp aku seram le kang sampai tua aku x kawen ..rugi ter hahaha.....pendik cite, keja pun xsmpai 2 tahun, aku kawen ko ....hadoiiii..mcm budak2 nek pelamin je..kawan² aku kemain gelakkan kan aku..xpe² cinta tu dtg tanpa di paksa kan kekeke.....jauh aku berlari ni..bek aku benti dulu kang sampai beranak pinak masuk dlm cite hehehe....jom balik...time dh masa ni...adios

aku : best klu flashback cite dulu²


Bizi ya amat aku sari dua ni..aku pun x paham apa yg nk di bizi kan, tp klu dh xsempat nk bebel kat blog ni kira bizi la kekeke...tp aku nk wat gak entry ni, ada byk cite aku nak bebel kan tp nt2 la yer...'bintang hati' nt free aku nk hangat ko ngan cite blk kampung yg hot tu hehehe...tungggu tauuuu
Semalam kan 08 Dec 2009 ...bukan hari ini tau..bukan hr sabtu hari tu tau....ate dh tue beno ke aku lom time dh wish..sian aku tau hehehe...cam teruja je nk wish ek ish ish ish
Makanya genap la umo aku 35 hoh!!!!...tue nya la aku rase hahahadoiii...
Kalau nak ku kenang dah ber tan² aku telan garam hehehe..maklum le dah lama Allah bagi aku hidup & aku bersyukur sangat masih di beri nafas olehNYA untuk terus menapak dia dunia yg makin rapuh jugak ni ehh korang dh tgk ke 2012..best ke, aku nk cari dvd pirate je nt kekeke...
Terima kasih pada mak & abah yg telah mendidik & menjadikan aku seorang manusia yg berpijak di bumi yg nyata....segala pengorbanan & kesabaran mak & abah tidak termampu aku membalasnya...hanya doa yang aku titipkan moga mak & abah sentiasa sihat selalu & berbahagia hingga akhir hayat..
35 ko tapi aku rase cam 25 jer,huh pasan x hingat kubo kekekeke fuhhh jauh dh perjalanan hidup aku, suka duka sebuah kehidupan..yg duka biarlah berlalu pergi....aku ingin berbahagia saje...sbb org kata kan klu hati kita bahagia...kita nampak muda kekekeke..
Aku bersyukur...dalam usia aku camni telah di kurnia kan 4 org permata hati yg di kurniakan dlm tempoh 13 tahun usia perkahwinan aku dulu...yang menceria & menghuru hara kan hidup aku hahahaha...sunyi beb lau xde dorang ni...tapi kesedihan tu ada juga..dlm meniti usia sebegini,,aku di pertangungjawabkan membesarkan mereka bersendirian...tapi aku yakin & mampu melaksana tugas yg DIA berikan..Insyaallah...
Pada anak²,ibu harap bijak lak kalian untuk mendisiplinkan diri , balance kan dunia & akhirat...doa ibu moga kalian menjadi insan sejati.
Terima kasih pada family, terima kasih bloggers, member² fb & yg paling aku sayang member² MO (tmpt mula aku berpijak dlm dunia cyber) atas ingatan kalian tu...hidup aku amat bahagia & ceria dengan gelak tawa kalian...aku harap talian yg terbina akan kekal hingga akhir hayat...
Aku juga nk mintak maap la kat kawan²..mana tau dalam kita bergurau senda,dajal mendajal hehehe..ada lak terasa hati, jgn la simpan dlm hati ok, rase x puas hati lets me know ok.....aku ok jer no heart feling kekeke..aku harap kalian semua berbahagia & pjg umur...
Haih aku pelik le np gambo eman ciom aku ni lxeh edit nek atas ek...mencik tau ke under 18SG  hahaha..anyway TERIMA KASIH SEMUA...aku sayang korang semua,pada org yg benci kat aku (ade ke agak²nya ye) aku sayang jugak kat dia..moga satu hari nanti dia sayang aku hehehe...adios...keje wehhhhhhh
aku : byk lg gambo aku loading kat fb tp punya le azab....


Hoh sama ke kaler kita hari ni ma..BIRU....aku biru, mama biru (mama demam, xde hati nk begambo kekeke) kwn mama fidot pun biru...wahhhh cam janji je kita kan..ke mimpi kita sama mlm tadi hehehe..benonya bukan nk cite pasal biru pun tp nk cite hati aku hari ini!!!
Geram le weiii...aku patutnya dah ada kat kampung tauuuuuuuu!..tapi bos aku x lepaskan aku berjoli bercuti hari ni huhuhu....dah le pagi ni air langit mencurah² adooiiiiiiiiii amat la malas tp ku gagahkan juga....wlupun hati aku dh berada di kampung huhuhu woitt buat keje cam xikhlas...kena g awal lak tu siapkan dokumen nk menjawap ngan customer yg mulut @#?*%$& haaa paham² jer la kan..so aku kena sediakan ayat pengasih skit hehehe...aku ni nampak je selamba tp bila org naik sore skit air mata aku cepat jer meleleh huhuhu...
Sebelum g sempat lagi aku mencurah perasaan kat fb aku ....geram je hari ni..buat keja aku geram ngan orang pun aku geram so jgn wat hal ngan aku hr ni okeh...hahahaha sengal!!! kata penyabar huhuhu..sambil urut dada ni menahan geram 
Aku berlari giler ke hape nk lari ke klia jumpa customer,tengok part yg prblm tu, diskus lebih kurang sambil minum²..mama tya aku hensem ke cust? walaweiiiiii kerja kat airpot ma mesti hensem² belaka kui3..pestima aku deal ngan En. Fahmy, suara mcm garang jer...tp bila tgk org alahaiiiiiiiiii....leh ayat ni kekeke..mengong!!!..dia x marah pun aku apa..alaaa bos yg takot sangat..apa kes!! bukan salah syarikat pun, forwarder aku ler..nt le dia..pasni giliran aku lak mengaum ngan forwarder aku hua hua hua....tp okay jugak..benonya aku suka keje jalan² ni..tengok tmpt orang kan..xde le ngembang kan montot kat opis jer hahaha tp tu ler time x kena....abang ngan adik jantan aku dh sampai kampung....aku lagi hegeh² kat shah alam ni huhuhu...
Report aku g jumpa customer dah siap, kerja aku pun bereh ....jadi nya hati aku lembut selembut warna biru ni kekeke...kul 2 or 3 nt aku leh cauuuuuu terus blik kampung,senin aku on leave ok...so kita jumpa selasa i'allah...

aku : tajuk xde kene mengena langsung ngan cite huhuhu

Balik petang semalam aduiiiii ujan amat la lebat....banjir kilat melanda la lagi huhuhu.....rusak plan aku nk skodeng kat tesco (nt aku nk post cite banjir tp kendian ek)..jadinya kan jalan bese la sesak, yg xsabo men hon,mengong ke hape, sabo le skit kan... nak je aku trun cemin keta cakap...elooo brader supan skit leh x, tp takot lak aku kang dia ciom aku keta aku hihihihi..lagi pun ujan...lau aku bkk kang aku gak basah kan...lantak kome le mengong...dah tu kan aku malas le masak...makanya aku singgah pasar malam kat umah aku...makanya jalan² cari mangsa makanan la kan apa lagi...makanya kan dalam jln² tu  bpe byk maka da aku jumpa buah ni ...hohoho lama sudah aku tidak ketemu buah ni....nampak je aku terus benti tanpa was² hihihi...


aku nk mintak maap dulu ye sblm sebut nama jambu ni..lau tempat aku kan...nama dia JAMBU KELING...aku pun xtau ar pasal nama nya gitu.....nt ar blk kg aku nk tya opah aku la pasal nama dia cmtu ek....payah dh nk jumpa jambu ni tau...ada tmpt pgl 'jambu boi'..dlu seblh umah arwah atok aku je tp la ni dah pupus dah pokok ni...rase dia masam² manis......dapat lak wat pencicah..perghhhhhhh xmkan nasik aku di buatnye hehehe...tp harge mak aiiiiiiiii mahal benoooooo...sekilo 6 hengget ko...mentang² ar dh makin pupus...jual mahal tol...dh lbh kurang rege 'jambu madu' tu jer...sekali sekala kan...apa la sangat hehehe.

aku : tetiba aku rindu atok...dulu atok penah la ikat aku kat pokok jambu ni ngan abang sbb biarlah rahsia kekeke...moga atok aman di sana..alfatihah.

Al-kisah ada seorang businessman yang kaya raya bernama Hj.Teepo. Apa saja
nama bisnes atas muka bumi ini, dia ada. Sayang, kekayaan Hj.Teepo adalah
sebahagian besar hasil penipuan dan putar alamnya dalam bisnes. Sahamnya
berpuluh juta, hasil penipuan. Tanah ribu hektar,pun hasil tipu. Wang
beratus juta juga, tipu punya hasil. Puas isterinya memberikan kaunseling
agar Hj.Teepo berhenti menipu, namun tak dihiraukannya.


Kerana makan terlalu banyak dan mewah, dinner tiap-tiap malam (orang belanja
of course), exercise tarak, satu hari Hj.Teepo disahkan oleh doktor
mengidapi penyakit barah dan disahkan akan padam dalam masa sebulan. Maka
teramatlah hiba hati Hj.Teepo nak meninggalkan dunia ini, tambah pula
mengenangkan segala aktivitinya selama ini.


Maka dipanggillah anak isterinya untuk berwasiat. Kain yang dah buruk, koyak
pun tak apa, buat kain kapan aku. Aku dah banyak merasa kemewahan di dunia
ini. Biarlah kain buruk yang ku bawa ke akhirat," jelas Hj.Teepo dengan
genangan air mata. "Kenapa begitu bang?" tanya isterinya."Saja aku nak
merasa pakai kain buruk pula," jawabnya lagi. Isterinya terdiam,tapi hatinya
berbisik, "Syukurlah, walau dah agak terlambat, ada juga kesedaran dan
keinsafan dihati suamiku."


Maka tempoh sebulan cuma tinggal 24 jam lagi. Dengan wajah sugul, Hj.Teepo
berbaring di kamarnya. Kain putih yang dah lusuh dan terkoyak sana sini
telah siap disediakan. Untuk terakhir kali, si isteri menghampiri Hj.Teepo.
"Bang", bisiknya perlahan. "Buat kali terakhir sebelum abang meninggalkan
kami, berilah tahu kenapa abang nak dikapankan dengan kain yang dah buruk.
Sedih saya melihat keadaan kain itu bang. Apakah abang telah insaf dan
bertaubat dengan perbuatan abang selama ini?"


Hj.Teepo merenung isterinya lama-lama dan bersuara, "Baiklah, mari rapat
kepadaku" isteri Hj.Teepo terus menghampiri suaminya. Dengan nada yang sedih
Hj.Teepo bersuara, "Yang, you pun tahu, terlalu banyak dosa yang I lakukan
selama ini. Berapa ramai orang yang dah I kelentong. Jadi cukuplah kemewahan
yang I rasakan. Biarlah I dikebumikan dengan kain buruk saja." Isterinya
masih ragu-ragu.


"Apakah abang fikir dosa-dosa abang boleh diampunkan dengan berkain kapan
yang buruk begitu?" tanyanya lagi.


"Bukan begitu Yang. Kalaulah abang pakai kain kapan yang buruk, nanti
Malaikat Mungkar dan Nakir fikir abang dah lama mati. Mereka juga akan fikir
abang dah kena soal. Taklah nanti mereka soal abang lagi. Jadi selamatlah
abang....."


"Astaghfirullah hal aziiiiiiiiiim" isteri Hj.Teepo terus terlentang kerana
terkejut berok dengan penjelasan suaminya.


P/S: Mati pun nak kelentong. Nak kelentong Malaikat pulak tu..... Ambik le
iktibar. Sentiase sediakan diri utk menghadapi mati kerana tiada siapa dapat
menduga akan saat kematiannya. .

aku : nama pun teepo...aje bangang tol huhuhu...aku cedok je cite ni dr email hihihi..


Nurkasih mengisahkan dua beradik, Aidil dan Adam, yang mempunyai karaktor yang sangat berbeza. Aidil seorang anak yang akur kepada segala perintah ibu bapanya, penyabar dan cukup menyayangi adiknya. Dia mengambil jurusan undang-undang di Universiti Al-Azhar, Mesir dan bercita-cita untuk menjadi seorang peguam syariah. Adam pula hidup dalam suasana yang penuh eksotik di Australia, mengambil jurusan seni bina dan bercita-cita besar untuk membuka firma seni bina sendiri di Sydney. Adam seorang yang berdikari dan tegas dalam setiap keputusan yang diambil dalam hidupnya....itu ler episod pengenalan Nurkasih...yg baru je abis jumaat lepas..raya pun layan jugak Nurkasih...punya le bagus kekekeke...tp cam kena le jugak kan ngan raya korban....Pengorbanan Nur Amina seorang gadis desa yg sunguh ikhlas hatinya demi orang yg sangat dicintai, yg menjadi kekuatan kisah Nurkasih...berbagai rintangan, dugaan sampai aku yg jd penonton pon sakit je hati aku tengok kekeke...lembut sangat hati insan bernama Nur Amina tu.....kalau kat dunia realiti ada ke yg mampu bertahan sampai mcm tu sekali...dlm sejuta ada la 1 je kot huhuhu..mana mampu kita bertahan kan...amat memedihkan bila cinta tidak di hargai...tp segalanya berakhir dengan kegembiraan...bak kata ukay's pahit akan manis akhirnya kui3....tv3 siap wat dvd tu fuhhhh..xkose aku nk beli aihhh mahal beno kekeke...lagi pun rentetan cite tu dah ada folder aku..ada org terlebih rajin send email full story cite tu hehehe.wat ever pun aku puas hati la ngan jalan cite nurkasih ni..lagi best layan lagu Nurkasih...

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan


Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan


Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih



aku : cinta xyah dipaksa...


berkorbanla apa saja.....wang, harta ataupun nyawa... erk! klu demi tersayang sggup aku huhuhu....korang raya kat mana ek...aku??? aitu mak abah plan nk raye umah aku kan...tapi last minute tkr lak raya umah abang....cedey ar aku  huhuhu...mak xlarat nk daki umah aku yg tnggi tu...xbpe sihat..so g umah abang la kat pj...tetiba je aku rase nk beli umah bawah tp tabong ayam aku sekupang jew xtmbah² cmane ek kui3...
petang kamis pas abis keje aku pun bergerak ar g pj....sampai je mak aiii rendang dgg & ayam dah siap weiii...abang aku ngan jiran² tgh bakar lemang kat perumahan tu...smgt tul dorang ni hehehe...aku pa lagi perot sdg² mintak d isi..takbir lom start aku nk start makan hehehe..sesudah kenyang & borak² O kan dlm kul 10mlm camtu aku bergerak blk umah...umah aku ngan abang xle jauh sgt tp lalu 2 tol gak tu huhuhu...ank ² buah aku pun polo aku tdo kat shah alam...fuhhh sendat lg padat kekasih hati aku ngan kanak² hehehe..dan lagi k'org merayap tgk bunga api..maklum le malam raya kan..riso gak aku takot kena tahan pak pulisi..naye je saman speed trap pun lom bayo kang kena lg tp aku bese le tkot pun belasah jew hehehehe..dah letih merayap k'org blik umah pe lagi tidon lew...
Pagi² raye mak maiii jenuh aku nk gugah bdk² bgn...dak kol 8, akak aku dh call bila nk smpai...goram lak aku bdk² ni aku kata 10 minit x siap korang raya mkn megi je ..baru cam lipas x ckup kaki bangun kekeke..fadan muke..jln raye sunyi wehh...aku rasa dak tol tu leh tdo la tggu org lalu hehehe...ramah lak mamat kat tol tu duk tya nk raya mana ramai² ni...budak² ni g jawap nk g klcc bang kekeke lantak...
Wlupun raya korban tapi acara maaf²an tu mmg dh jadi majlis rasmi anak banak..cuma feel raya aidilfitri ngan aidiladha ni len skit ar..bab air mata tu  kurang la...abah pun pas solat raya baju melayu terbang dah hehehe.....
Hari ni yg ada cuma, mak abah,akak & fmly, abg & fmly, aku & fmly, adik aku yg duk port klang ptg bru sampai...ada korban kat umah dia..adik bangsu aku raya kat perak...ada keja tuk kenduri kawen..
Menu raya, pagi nasi impit, lembang, kek coklat ( kureng menjadik tp abis gak kanak2 baham hehehe), rendang ayam, dgg msak rendang itam,sayur kacang , tgh hari kami wat laksa...fuhhh makan makan makan..
Petang adik sampai makan lagi hehehe...mlm kami gerak g pulau indah port klang..tdo umah adik lak...umah bawah jugak aku je semekin duk umah merparti huhuhu, aku malas le nk blk dh, jauh jugak tu pulau indah ke shah alam...ken baju pinjam je ..apa jd hal hehehe...sabtu petang, mak abah akak & fmly balik perak..aku pun balik shah alam....anak buah aku nyelit nk lepak umah aku mgu ni....layan...
Semalam...keje kami duk umah golek² dpn tv...hujan lew tp ptg merayap pusing² shah alam, lepak la alam sentral..konon nk men bowling tp fuhh penuh...udahnya tgk le ada  live band kat ruang legar tu  sambil makan sekerim mcd..jadi ler...gitu ler cite aidiladha aku...uikk tdo ke bace hehehehe... 

aku : mls aku nk edit gambo len, lembab tul!

chop!!! sblm blk aku nk gak post N3 ni hehehe...pagi td sesudah suboh nampak no kelentong kekekeke ...jeno (kenal kan, agak² xkenal tu wat² kenal kekeke) ym aku srh aku g beli suat kabo sinar..apa kes..jarang sekali aku beli suat kabo tau, lbh suka bace on9 je..jimat & baloi2 hehehe...aku srh gtau apa yg best ...hampeh x d gtau nya dia...xpe2 mandang kan coce cerah hr ni, darling aku pun dh sebulan xcuci, so aku pun amik kesempatan la sggh jap kedai mamak sblm g cuci darling aku tu kan....hr ni aku ngan epol je keje yg len semua cotiiii..ada ke patut huhuhu...tp kan keje pun mcm xkeje hehehe...jap lg nk blik pun, bos dh kasi lampu ijo...bebaloi baloi  le xtolak coti kui3..oitt melencong lak ek!... sambung cite jeno...dah beli aku selak la ke ruang sabak bernam cehhhhhhh....DAH AKU AGAK.....muka dia pampang tu kat dada suat kabo tu huhuhu.....patut le kemain galak aku srh beli gak ek...




Jeno ~ yg hensem kepit fail tu (hensem ke kui3)...nt blk kg jgn lupa tunjuk ngan mak abah ek pak usu hehehe.....  
Bagus la Jeno & student² kat pusat giat tu kan...berbakti pada masyarakat,mmg byk lagi tu keluarga² yg tidak berkemampuan kat kawasan tu...pada Nor Atira & adik badiknya yg len, moga aidilahda tahun ini lebih menceriakan....jom balikkkkkkkkk....tata titi tutu

aku : alhamdulillah dgn apa ada nya



Raya raya raya lagi hehehe...kesempatan ini aku mengucapkan selamat hari raya aidiladha tetiba aku tingat kembo aidil tu kepada semua yg mengenali aku dlm dunia realiti & fantasi  maya.... semoga berbahagia selalu,mana yg balik kampung, drive ke hati² ok, ingatlah org yg tersayang....raya korban ada ziarah² gak ke... lau aku pas sarapan keje aku duk melepak dpn tv xpun aku skodeng org sembelih lembu, best wooo tgk hehehe,aku rase lembu tu redha dah nak di korban.....xleh kesian kat lembu tu nt xleh makan kan.....(tahun² lepas la ) tp tahun ini xtau lagi....sebab tahun ni mak abah & adik badik aku raya kat umah aku....besttttt yahooo.com hehehehe......msti umah aku yg sekangkang semot tu huru hara nanti..lantakkkkkkk janji hepi kan kui kui kui...mlm td akak aku dh call dia bwk bahan mentah utama tuk sok pagi, nk bwk semua xleh mpv dia dh padat....abg pun baru call nak anta mak ayam kat umah,bgs2 sila anta... aisbox mmg dh di kosong kan mlm td hehehe...so hr ni aku kena cau awal  nk g tesco cr awas² nk masak rendang....hope esok cuaca cerah sbb aku dgr gusip dr adik yg call aku mlm td kata abah ada plan esok...apa plan aku pun xtau....xkan mak abah aku nk ajk tgk cite 'jalang' 18sg tu ...mengong kekeke tp dlm kita suka² nk raya...ada org keje esok!!!!....sian hehehe...coti je la..agak² bosan call je aku mscall sure aku xcall balik ahaks....pada mertua & ipar duai aku yg gerak blk perak hr ni ht2 okeh...raya ni xdpt la kita bergusip bersama ek, mgu dpn baru aku balik kampung knduri kawen kazen aku...tiap mggu nk balik koyak la poket kekeke...

aku : bahagia punya keluarga yg besar

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh

jawap derasssssss klu x jawap lagi 4 jumaat la tu hehehe..berkurun lama ku rahsiakan cinta ku padamu..oitttt melencong lak ek...bukan cinta tapi berkurun lama rasanya aku menyepikan blog ni kan...so hari ini aku pun mintak blk konci pintu gua ni...nk check balik byk tak harta² aku dh kena  hambat rembat ngan kasim baba...kemahin dia ek...pantang la org berjalan²...kang aku potong ko kang aku jugak yg baloi² kehkehkeh, dah sudah ngan nk menyimpang le.....so hari ni aku start blk menyapu merapu ada yg benar ada yg kurang benar tp byk yg benar² je so dont wory okeh..klu rase sangsi asmara jgn segan silu miscal je la..mmg sah aku x call balik kekekeke....byk lak kesalahan bahasa aku hr ni ek (bukan apa tau tgh jakun jumpa tools baru ngan mama td hahaha..syyyyyyyyy dorang lom tau eh ma..ke kita je yg tinggal huhuhu)


okey la, aku  nk sambung keje penting dulu...umah aku ni still under constructions,so mintak mahap la..bersepah² lagi,nk amik mermaid maid mahal tul skrg ni kan...lg pun sekrng ni maid xleh pakai..suka beno bwk lari budak ishhhh...udah la..nt² kita bebel lagi...daaaaaa

Dengan hati yg berbelah bagi...saya menutup pintu umah saya ni untuk beberapa waktu atas sebab² yg tertentu......mungkin sehari dua mungkin semingggu mungkin sebulan mungkin setahun umah saya akan sepi..no more cerita ceriti & bebelan saya..mesti ada yg gumbira kan..xde la muntah ijo nk bace kan kan kan....anyway thanks kat mama ( simpan master key umah ni ma..mana tau nt kiut lupa ingatan nk bukak hehehe).....saya x kemana²...masih setia di sini....cuma 'hidup ini membahagia' akan berehat untuk seketika...umah kawan² i'allah akan saya skodeng jugak..dont worry ok.....assalamualaikum..

aku : cakap byk pun no meaning...btl tak upin & ipin....

Bukan kecewa dipinggirkan
Aku kecewa tiada kejujuran
Bukan bersedih disakiti
Teramat pedih diri dikhianati

Sebelum kasih menjadi benci
Aku memilih berpisah di sini

Bila tiada keikhlasan
Tak mungkin teguh pendirian
Biar menangis di ketika ini
Tidak rela menangis
Kemudian hari

Hilang kekasih mungkin berganti
Yang ku harapkan teman sejati
Sebelum kasih menjadi benci
Aku memilih berpisah di sini

Berpisah Di Sini




Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter