MeMbeBel iTu SaNgaT SeDaP !!!!!!

Tentang Kehidupan Tentang Hati & Perasaan....

Achommmmmmmmm!!!!...buchuk ibu ni demam lagi..tahun ni asyik g klinik je, kira dh pames sgt la nama 'muhamad adam noraiman' dlm check list kat klinik tu... la ni aku dgo kata abah je..bawak je g klinik kerajaan kot rasi...dan mmg skrg ni klu dorang demam aku bwak klinik k'jaan blkg umah aku je...la ni dh smpai malam operasi,so senang org pun x ramai...tp iman skrg dh makin takut,msuk je gate klinik tu...sejak musim h1n1 ni kan demam 2,3 hr je amik darah je kan...amat menakutka iman benda tu...aku pun siankan dia...sakit tauuuu...smlm ptg aku bawak gak g klinik...wlupun kat umah tu dh mcm farmasi je aku rase...mcm² ubat ada, g klinik just maka sure iman under control...pas check doktor kata 'demam virus' aku dh bese dgr menda2 ni & ok la camtu...tonsil dia bengkak, ulser mulut dia adoiiii byk sungguh...& mlm td iman x selesa..perut lapar,nk makan mulut sakit...botol susu pun dr suam smpai sejuk kat tangan..camner kan...last aku buatkan milo & guna straw itupun melalak gak pedih...pujuk² tdo dh....aku pun kul 9 lelap dh ..letih lak rase aihhhhh...
Kul 11 camtu iman kejutkan aku, lapar katanya...aduiyaiiii siannanya la iman....nak megi aku turutkn je la...masak megi xyah letak perisa nt masin2 tu pedih lg mulut.....mentara tu yaaa ampun adik tdo kat kusyen ngan tv terpsang ...g blkg tgk kain xsidai lg huhuhu, haram le deme nk tlg sidai kain eh....tetiba je letih nya laaaaaaaaaaa....nak wat cmner, sidai je la...siap sidai kain, setel iman makan megi yg takat 3 suap tu huhuhu..itupun merengek je pedih mulut dia.....aku nk samb zzzzzZZZzzz...tapi kan kul 1 bgn lagi, nak mandi la pulakkkkkk tgh² mlm ni....pujuk² amik towel lap je bdn ( padahal tdo blik ada econ,panas lg ker),pastu kan kol 3 kot iman bangun lagi..aku rase cam bru 5 menet tau titon,nk susu pulak...aku bangun tetiba kan banggggggg adoiiiiiiii aku langgor pintuuuuuuuu...mengong tul aku kekekeke...antu tul spe lak ttp pintu ni....iman yg td montot aku sengihje...nk je aku tinju dak iman ni huhuhuhu....sapu lg krim mulut dia...bg kurang skit ulser dia yg manyak² tu...panas bdan dia kurang dah..pastu aku samb zzzZZZ...mimpi aku xde dh..sdo² azan subuh...malasnya ye la rini nk masakkkkkkk...aku kejut dak 2 tu siap2 g skolah..hr ni beli nsi lemak je ok...ibu ngantukkk...samb titon...sayup je aku dgr 2 badik kata g skolah dulu bu...yo la..sib bek korang dh pndai dikari kan..klu x entah la...zzZZzz tau² iman kejut aku....tgk jam 7.30 alapakkkkkk siang dh eh.....panas badan iman dh kurang, ulser kat mulut dia je ada lg...masih xselera makan lg...smangkuk cococruch dia x luak pun pg ni...dia kata nk g umah 'mama' so aku leh g keje..klu anak² x sihat ni aku sedia menrima arahan je 'ibu duk umah je' mmg aku x g punya....itu je harta² yg aku ada....tp tgk gak la...sbb kdg hat beso² ni auta je lbh...pg demam kang ptg skit..'ibu jom g jalan'...itu ayat amat menhangen kan aku huhuhuhu..
baru jap td call 'mama' dia kta xyah riso la iman ok, bese la dak demam mmg cmtu...so lega kan.

aku : bio aku sakit dr ank sakit

Siang dan Malamku Kini Menjadi Satu
Terasa Sedihku Tiada Kamu

Apakah Ini Di Namakan
Cinta Oh
Menjadi Aku Yang Hina

Apakah kau Rasa Sepertiku
Rasa Hari-Hari ku Tak Menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa Sungguh

Aku Rindu Sayang Kamu
Padamu Aku Cinta
Kepada MU Sayang Kamu

Apakah Kau Rasa Sepertiku
Rasa Hari-hariku tak Menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa Sungguh

aku : Bakal ke Final Muzik² hehehehe

Salam, Sabtu lepas 25 october ada charity autoshow kat Unisel Shah Alam..aku tau pun sbb 'selimutputeh' ( geng pokok mangga) call aku gtau ada event tu lau idak..haram le aku tau hehehe...dia kta tgk addres kat sekeyen 7, so dia tya aku kat mana tmpt tu...mmg tmpt aku la tu so aku mmg pakar la hehehehe...blkg umah aku je sebelahan ngan Uitm shah alam yg la ni busy ngan mjlis konvonya tu.... simot kata dia judge masa autoshow tu nt.....pagi sabtu dia call tya katne ada car wash, aku just bg direction,sbb aku msih lg malas² dpn tv masa tu hehehe...pastu baru la aku siap² nk g jengok jap dak simot ni........masa aku g owner keta² yg join show tu semua bru nk register, sbb start show tu ptg, aku smpai kul 10.30 camtu hehehehe...aku borak² la ngan simot sblm dia m'busy bodi ngan show tu kan....kul 12 lbh camtu aku blah ler... panas weiiiiii dah tu bingit ngan sound system dorang test..mmg kretif la dorang ni..ada yg aku tya (leh jd watawan gak ni tau hehehehe) abis puluh² ribu ko modified keta je huhuhu..klu aku kan bek aku g jalan² 1 malaysia hehehehe...keta takat start leh jalan udah le kan, dr mekap² kan keta bek aku mekap muka aku yg comot ni kan hahaha....korang layan la eh...letih ar nk bebel hr ni ......


Assalamualaikum & selamat petang semua....mgu lepas kan aku merayap kat giant time lunch..ate kan dlm merayap2 tu kan ada saleS branded camera la weiiiiiii..... amat menarik tauuu 30% ke 70% weii less nya...tapi 23 hb ko...poket syiling je hehehehe...adesssssss cmane ni.....aku ushar je la sebey rege kan...tya la skit² pastu aku blah..sales smpai ari mgu ni le pulak....mmg ar dorang ni np lak x wat sales time org dh gaji ek..ish ish ish..saje tau nk mnduga tahap keimanan aku huhuhu....tp kan masa dah msuk keta kat parking kan...aku rase cam x puas hati je tmbah le adik ipa aku cucuk² aku (menambahkan geram hati aku ni hehehe) aku pun kan pejam mata amik buku biru hat gambo duit syling tu hehehehe....mintak advance kat pcik le spe lg kan pcik pos la hahahaha...aku nak jugak rembat 1...dah lama tau aku carikkkkk ni....so aku dpt le jugak..hat rege 799 after less 399 jadi lew huhuhuhu....yang penting pas ni aku xde le rebut² ngan bos aku nk guna camera hahaha...halooo bos!!! ai dh dpt hat baru..yg lama tu u simpan je la eh....mlm tu aku pun menjakun la ngan adik ipa aku, lepak kat umah kak ipa aku, smbil godek² camera baru aku, smbil la k'org mkn free kat umah dia hehehe...so aku dah donlod sofeware,menarik la function yg ada & takat ini mmg aku puas hati la...berbaloi² la jugak kannnnnnnnn...Percubaan pertama...amik je gambo dak2 ni tgh mncekik hehehehe..orait la tu kan....

leh edit ko dlm ni....cam kedai fuji lak aku rase hehehehe... aku : pasni aku post gambo tgk autoshow ok!

ye ke weiii.....umah aku ni dh berat ek...mmg pun kan..aku sndiri pun nk bkk konci pun skit nya lama td..so aku nak amik skit time ar nk delete posting2 hat lama² kat umah aku ni...video² yg semak tu akan aku clearkan ..so pasni aku harap umah aku ringan skit...calooo bebeh...

assalamualaikum ..yuhuuuuuuuu..sunyi je hari ni..ahli mesyuarat tingkap ada urusan memasing eh, bos aku kata blog aku ni cam kedai iklan je..segala menda ada huhuhuhu...bos aku tu weiii, suka dia skodeng hahahaha...payah tau nk dpt bos cam bos aku ni (ujung tahun xde bonus ke bos hehehehe)...so mentara bos sign segala mak nenek yg aku letak atas meja dia td..aku dgo kat 'hotfm' lagu c aril capang tu ( shhhh jgn gtau aril tau kecik lak ati dia hehehe), cam best je layan so pe lagi aku selak le u tube carikkkkkkkk....dpt ko sonang jew hahaha.....bila dgr,dgr & dgr aku nk kata la kat aril ni.....CONGRATULATIONS!!!!! THE BEST SONG dari ARIL (sblm ni aku xde hati la nk dgo dak aril ni nya lagu...ape tajuk final aritu toksid ke hape...tah hape2 nya lagu huhuhu),klu dpt lagu ni wat video klip amik marsha 'pokok klapak' tu mmg ngam..tahniah la aril, tetiba akak(sedo diri ni tau hehehe..) jatuh hati jap ngan ko kui3..mengong!!!


aku : sok pg2 aku dh betapa kat skolah..ada aerobiktonnnnnnnnnnnn...

Alhamdulillah hari ini aku masih di beri nafas untuk meneruskan kehidupan di dunia yg fana ni huhuhu...penuh keinsafan & kesyukuran ayat aku kan....benonya kan adoiiii lupa lagi...ASSALAMUALAIKUM kawan² semua...yg selalu mengintip tu kan letak la tanda skit..kang lama² ketumbit jgn slh kn aku ek...benonya aku nk cite TRAGEDI petang semlm, perjalanan aku pulang ke rumah. gini cite nya....

Ptg semalam kan hujan tp masa aku kua ofis ujan dh benti...jalan licin lg la,aku drive ngan penuh hati², keta x bape byk la kat federal highway tu....mula tu okay la smbil bwk keta aku layan 'hotfm'...dengan speed 90kilo lorong ke dua,aku rase pemanduan aku selesa...TAPI kannn tetiba keta myvi dpn aku brek emergency......makanya sretttttt aku brek tp keta aku sasar gak kedepan (jln licin kan) sekuat hati aku pgg stering sepupu aku kat sebelah dh jerit smbil tutup muka (nk selamatkn muka je ke huhuhu)...aku buat stering aku zig zag dgn harapan keta aku xsusur ngan laju hentam montot myvi tu & alhamdulillah berkesan gak cara tu....hangetttttttt tayar aku weiiiiiiii tp aku rase ayam leh lepas lah jarak antara keta aku ngan myvi tu hehehe...keta kiri kanan dh hon hon aje...adoiiiiii aku terus je pasang hazard kang x pasal ada yg hentam montot keta aku lak kn...aku risau sbb keta depan aku ni x gerak tau..dh le duk tgh2 jln wlupun keta x byk lg tp bahaya la...aku kua je g tgk ( aku blh je msuk lorong lain tp aku x sedap ht la np keta tu x jln).....pompuan la yg drive...cam pening je aku tgk...dia turunkan cermin keta...'sori la dik, tetiba akak x nampak jalan'(makna nya tu dia pitam kot) apa kes mcik ni...wlupun masa tu degup jantung aku mcm pelari tgh pecut 200 meter tp aku try cool...klu panik nt lg parah kan...aku tya dia ok ke tak, dia kta xpe dh biasa....mak aiii dia leh kata BIASA camtu, kan BAHAYA....alih kan keta tp jalan...aku nk tlg hantar dia blik dia kata xpe,sbb dia kata umah dia x jauh dr situ tp aku x tya mana umah dia..kang terlbh peramah lak aku huhuhu...penyudahnya wlupun aku rase amat gemuruh, aku teruskan perjalanan blik umah,sebab polis peronda pun dh tiba kat situ...sib bek mlm td akak urut yg aku book dr mgu lepas dtg....lega & ringan aku rase pagi ini lalalalala....terima kasih Ya Allah.

aku : klu dh tulis hway 80Kilo jgn bwk 90Kilo paham!

akak cyg : assalamualaikum dh tdo ke wehhhhh
aku : wkslm....lom tgh berangan
akak cyg : hoiiii berangan nk kawen ke..
aku : oitttttt xde maknanya....berangan nk jd pramugari cam 'dania' ni, tgk 'awan dania' berangan le jap jd pramugari kekekeke...
akak cyg : yo la tu....akak lalu blog ko, xde pun lg cite beraya sakan tu...mlas ke sudah...
aku : skodeng je ek...len kali letak la sipa ke munge ke kat blog tu bru le org tau akak msuk...nt la cam malas je nk mengarang ni....letih la kak..xde mood.
akak cyg : meh akak pinang kan pcik mod utk ko nak,nt ada le mood hahahaha
aku : aje hampeh,nk sgt kena lempang ke kome
akak cyg : udah² aku nk tdo le..sje ngabeh kedit cal nko ni....gudnite...nt tdo jgn tp katil, jatuh xde spe nk bantu kekekeke
aku : hahahaha..mengong ko...
tu cite mlm kemarin.........hari ni dh rabu opsssss lupa...assalamualaikum & selamat pagi blogger² & kwan² ku sekelian alam..
Dah 2 Zulkaedah kan hr ni.....TAPI aku xkira, hr ni aku nak gak cite pasal syawal yg hangat!!! aku mgu terakhir syawal 1430 yg telah berlalu......korang layan k kronologi episod hangat aku 2 hr mgu terakhir syawal...

Sabtu

Kul 8pg tau aku dh g beraye hahahaha...sengal tul aku rase...tapiiiiiiiiii aku beraya dimana??????...bukan raya la g sarapan kat restoran hakim (tmpt fmly aku selalu lepak,segala kuli hakim tu cam dh kenal sgt le hehehehe), aku & anak², adik ipa & fmly dia,abah & mak mertua aku...ramai kan kami...benonya kan kami nk g 'sua rasa@tv9' kat stadium shah alam...sblm g mencekik la dulu kan...aku lau g tmpt² crowded ni mmg suka g awal, sng nk cr parking & selesa sbb org lom sampai lg...so kami pembuka tirai....k'org bawak mak ngan abah sbb nk g booth 'permata hijrah' (rawatan mata), anak² bese la kan duk booth 'adik@9' la pe lagi.....ada lak c fimie (ptra sazlan) yg kiut tu ...comey tau dia...Upin & Ipin yg lg comey tu...adaoiiii melekat montot deme tang tu je....aku pun join le sama...tup tup jiran aku cal, akak ipa aku cal...busy la fon kami pg tu....apa kes korang ni kacau daun tul org nk jln2 cr peluh ni....'weiiii apa jadah korang g stadium pagi buta ni' huhuhu...jiran aku yg cal tu....mana kak ila tau org g stadium....dh muka ko dpn skali dlm tv hahahaha..kemainnnn...oittttt huk alorrrrrrr....aku x pasan duk dpn kamera...adik ipa aku dh dekah² gelak time kak ipa aku cal...aduiiii glamer jap kekekekeke...hampehhh je msti nmpak cam jakun je kami kan....mana taknya depan pentas tu ddk, padahal kan aku peratikan hero aku tu duk cuit² montot c Upin tu...riso le aku londeh lak suar upin hehehehe..nakal tau iman ni....sudah,jgn glamer sgt bahaya hehehe..lari g tmpt lain...anak² dh suh duk tang tu jgn g mana².. pusing² ada lelong 'pecal'( korang tau ke pecal tu apa) kat booth fama...menteri beso ko buat 'pecal' ....lelong amal....mak mertua aku terkedu ada org beli pecal sepinggan rmsibuuuuuu ko....adoiiiiii kaya tul org tu...tp bgs la sbb tu lelongan amal kan....lepas abis lelong org ramai leh rase 'pecal' tu & mak try aku pun try..mmg sedap...nice je ...tp mak buat lg kaw pedassssss tul kan mak...g 'permata hijrah',rentung duit aku satus beli eye more, jeno & liz...la ni aku dh guna produk ni so far rase ok la...cuma agak pedih bila masuk mata....aku bli hat guna siang & mlm...mudah2an rabun mata aku berkurangan dn besinar u hehehehe...poco² pun aku belasah gak..duli le hehehehe....dpt gak topi pree...udah tgh hari aku blk le...adik ipa trus anta mak abah blk perak...dorang cuti raya indu lama lo..x mcm aku huhuhu... otw balik....
kak ani : elooo dot kot mana
aku : otw nk blk umah dr stadium
kak ani :menjongket je ko ek..mlm ni g mana² ke
aku : xtau lg np...kat mana ni
kak ani : koje le, kat ofis lg ni
aku : huk alooor ape kes x rye ke
kak ani : ko ingat aku ni indu ke hehehehe
aku : ada la skit gaye hahahaha
kak ani : antu ko,oitt mlm ni kita g curve nk x, nk cr jln g opis baru la ,kita ikut subang...
aku : emmm blh gak tu...
kak ani : tdo sini ek, xde sape kat umah ni...jp lg nk blk..meh la sggh umah dulu..
aku : orait gak tu...ok2
dan mlm minggu itu adalah yg hangetttt buat kak ani...kuar parking undur nya undur dummmmmm.....laaaaaaa xde munyik ke sensor keta....ada lo tp dh kena baru munyik.......aku tgk kak ani dh gabra...kemek ko montot saga tu dia hentam,keta dia x jejas pun sbb tinggi skit hehehe, tp mmg pun masa aku ejas parking td hmpir gak ciom montot saga tu,udahnya mmg kena gak saga tu tp penangan keta kak ani..ayukkkkkkkk x tau.....aku tgk umah dpn tu nyala, ada org jguk² tp dia x kua,tp skitje tu...sib bek x kena lampu lau idak parahhhhhh...kak ani kata sok la jumpa org tu..tgk keta bkn tn umah nya..kwn2 dia kot...so aku, kak ani & ank² aku trskan agenda merayap cr jln ke curve lalu kut subang...jauh wehhh..klu aku xmau la...bek aku cr keje len...dh la jauh,jem...alahaiii time x fleksibel langsung u...kua uma sure sblm kul 7pg...blik sure dh mlm...ohhh tidak!!!! untuk aku la hehehe...sure hura hara aku.....dh jumpa k'org smbung merayap ke KL...alang² kan....lg pun kan klu balik 1pg pun xada org kesah huhuhu...tp lepak dataran merdeka je...dan dataran merdeka x mcm dulu² suram je aku tgk.....shah alam lg hapening do...x lama pun...kul 11 cmtu kami dh blk..bdk2 pun dah ngantuk...smpai umah k'org samb tgk star movie lak ada cite boye best layan, chit chat pastu zzZZZzzz...lotih seharian...x raye mana pun hehehehe...jgn mare eh...

p/s : aku kenal k ani start form 3 lg....gaduh sma²,buli org sma²,msuk form 6 sma², cr keje sma² tp aku kawen dh ank 4 dia xmau kawen²..apa nk jadi tah hehehehe...mati aku kena tibai ngan mcik ni nanti hehehehe....

Ahad
mlm td iman & akak² tdo dgn lena......aku pun best tdo..sejuk tol aku rase,nk ejas econ cr remote tah mana..lantak le aihhh...best selimut...upenya ujannnnnnnn mlm td, ptt ler sejuk beno...kak ani kata skit nya kuat petir ko x dgo ke...looor ye ke...mmg tdo mampus aku hahahaha....kak ani x sedap hati g umah jirannya...adoiiiiiiii blh deme tya bila kena, xpasan....rugi gtau kta kak ani kekekeke...xbek tau, nt sumo idup rase bersalah....(aku x cal lg kak ani tya bpe hengget kena)...masa kami sapan citenya cite kua lak idea nk g rye²...so fon kami pun ligat la cr kengkawan yg leh sejalan ngan kami...set kul 11 start g rye...aku blik umah jap tko bju kurung, apa kes g raye pakai sua jin kan..ngat krismas ke huhuhu...(ahli jln² aku hr tu aku(ex-hr) & anak²,k ani(ex-ie), k leha(ex-sales) & k mas(ex-hr)) semua kawan² ex-pedma (panasonic) dulu.so bermula la episod hangat kami hari itu....

Hangat I
G umah Kak EG & Abg Remy (ngan laki dia pun aku kamceng, selalu gak aku kena buli huhuhu)kat sek 20 shah alam...otai clerk kat pedma tu..sore aku ngan dia klu dh keudara org len sila jd tukang dgr je okeh hahahaha...smpai kn bos jepun pun kata klu kami ni on leave terasa amat sepi itu opis,perli ke hape tu kuang kuang kuang,la ni K EG duk umah je jd mem beso....mmg makin beso tu ...senang ati ek...pas makan leh tdo...pastu makan lg hehehe...umah dia kami mencekik Kepsi & Pizza...fuhhhh selera la kannnnn...dh la mmg time lunch hehehe kenyang blah le xkan nk tdo kot hehehe...

Hangat II
Dari shah alam kami g jalan kebun klang pulak....umah Kak Pojie & Abg Razib (dua² bos kat pedma & skrg msih lg betapa di situ)....umah org bunian aku kata sbb dlm kg ada umah bnglow deme...jauh beno msuk dlm umah deme ni apa kes tah duk ujung tanjung....dulu Kak Pojie bos aku kat HR, Abg Razib lak pengerusi kelab morale committee & aku adalah setiausaha sulit dia opssss tidak!!!! setiausaha sahaja hahaha...so aku mmg ngam la ngan dorang,time keje bos aku mmg seyes,time santai kak pojie ni bantal peluk aku jew huhuhuhu...best sgt very sporting nya bos....sambil makan mee udang ciptaan kak pojie smbil chit chat..tya kaba spe lg yg kekal kat pedma tu...byk la yg aku xtahu aku dh tahu..mcm² kes klu nk cite smpai mgu dpn x abis hehehe..

p/s : pada abg razib tlg jga akak aku tu bebaik ek....jgn nakal okeh

Hangat III
Masa amat pantas berlalu...kami g bukit subang pulak....umah Kak Sue (ex bos kat pedma jugak) mintak maap la ye kali ni mmg cite slah silah ex-pedma staff jew hehehe...bos aku gak kak sue ni saing ngan kak pojie,kak sue jaga costing, kira mak aku & k mas gak le kat opis tu huhuhu...very good mother in company la....ate kome nk tau ank buah curi tgk catalogue dia leh join tau hahahaha...klu ikut co. rule sudah salah itu & kami adalah 'main' yg jaga tatatertib staff....dlm kwsn syarikat tidak boleh meniaga okeh...tp ada kami kesah...yg penting keje berehhhhh ye dak kak sue kekekeke....anak buah ngan mak buah same je lalalalala...solat zohor ke asar kami kat umah kak sue...aku tgk k sue amat bahagia tgk kami datang,ye la umah dia jauh tau..jauh ngan kawan2 lak tu huhuhu, sekarang kak sue part time lecture kat Uitm shah alam (blkg umah aku je tp lom ada masa lg kami nk lepak sesama), dulu masa kat pedma..ada gak idea dept nk bkk klas base jepun tp senyap camtu je...tp aku boleh gak skit2 well kak sue & kak pojie mak aku kan , kena la ank blajo ckp jepun x kesah la,bunyik cam itik kekekeke... umah kak sue kami mencekik pecal & bihun goreng mabelessssss...

p/s : dulu² klu k pojie & k sue bergusip deme ske ckp jepun..aku pun selak kamus le pe lagi kekekeke...hampunnn kn akuuuu

Hangat IV
Aku rase dh letih & perot aku full dh ni huhuhu....tetiba besfren kak mas call, dia tau kami ni merayap² ...dia ajak g umah lak....kat mana? jln kucai lama....mak aiiiiiii k mas nk g kolompo ke pulak....bincang nya bincang kotim je la..penamat syawal kan....layan je la..so gerak le kami ke jln kucai lama...aku rase klu leh claim milleage lebat ni hahahaha...area lembah klang tu beraye sakan....dah!!!! aku samb k,sampai gak le jln kucai lama umah k zura, kak ani ngan k leha x bpe bese ngan dia..aku start kenal dia bila dia join co trip ke langkawi emmmm x silap aku 11 tahun yg lepas,masa tu ank aku sorang je...dia lak bru pas kawen...and angah aku & ank dia sebaye...senang aku nk ingat dorang kelahiran langkawi hahahaha...stop!!!!, chit chat smbil mengadap mee goreng & mee rebus kak zura...aku just cuit² je tangki aku dh full lo....dlm borak² tingat aku kat kat siti yg duk tmn medan....rase nk singgah jap dh lama x jumpa dia....call enie mintak no...pas fon aku rusak dulu byk no yg ilang.....ate aku cal la mcik minah aku ni (guna fon k mas, fon aku king kongggg)...gumbira ya amat dia tauuuuuu dgo sore aku....rindu bangatttttt katanya....ada cam sore datuk ct ke haku hehehehe...dh dpt nyembang x hingat aku guna fon k mas weiiii..dia kat selayang supply 'roti john'(tokeh roti john sekarang mcik ni...merata dh oder dia dpt...dasatttttttt)...dia suh dtg len kali..laki dia nk bentang kapet merah hahahaha...sengal mcik minah ni..enieee nt kita g sme2 umak mcik ni ek...dh balikkkkkk hehehehe....ate kn dlm hangat² tu kan..aku ni kan rabun..time tu dh nk gelap la....boraknya borak ngan k mas sambil aku drive...aku slh lorong lo, g msuk pj state apa kes ...hadoiiiiiiiiiiii....sengal....hahahaha dh hangat beraye last hangettttttt....tingat aku satu ketika dulu aku jugak la ngan k mas..dr damnsara nk blk shah alam leh smpai klcc hahahaha....sian aku tau..dah le nk dpt permit kua umah payah time tu...blk kena bebel huhuhu..tp memori indah tu hehehehe...sudahnya kan kat kul 8 baru smpai umah mlm tu...smpai je trs kejo blk ayo le mandi,solat, knk² pun dh keletihan...awal memasing tdo..sok nk skolah,nk kojeee....huarghhhhhhhh tdo le paling best...

p/s : ade kesdihan dm chit chat kami....staff stor kehilangan insan t'syg beberapa hr sebelum syawal...moga ita tabah & teruskan hidup bersama anak tersayang...yakin boleh!

aku : cite je gambo mmg xde huhuhuhu

Hati aku panas je hari ni, hati aku membara je hari ni..hati aku tercalar je hari ni..makna nya hari ini hati aku mmg x sihat..letih,lesu,lelah...sian hati aku kan....hati semua orang aku blh jaga tp hati aku sndri aku biarkan je..pandai2 la ko hati...spe srh ko letak nama ko hati..len kali letak la kaki ke..pp ke...urat ke...mesti ada org nk jaga ko kan...ni hati.... dh la duk dalam...xnampak lak tu, so pandai2 la ko bwak diri hati ooittt.
Tp hr ni mmg aku kesian kat hati aku, down dh dia,mcm nak kalah dlm perang jew, letih yg amat sngat,...klu downsindrom tu aku tau la ..tp klu hati down..cmane nk ckp eh..aku pun x reti la nk kata apa...tp kesian hati.
So aku berjanji wahai hati,mulai hari ini aku akan jaga ko & ko hanya blh dekat dgn hati² yg sayang dekat ko je, jgn ko sibuk nk jga hati semua org pulak....lantak p la, masa ko letih ada dia bantu, masa ko lelah ada dia sokong, xde kan..so lepas ni...ko paling utama...dah la hati..berehat la,cr kedamaian,aku sayang & akan jaga ko hati...

aku : lagu hanya penyedap rase sahaja...........

assalamualaikum & selamat pagi kwan² blogger, pohon mangga, c-box & yg len2 la (psan mcm ramai kawan je aku kan huhuhuhu) xkesah la...korang kawan aku,aku kawan korang....apa yg penting kejesama...wonderpet hehehehe....pg lg dh sengal ek...xde la hr ni is monday so fham2 je la monday always busy kan...cam tradisi je kan asal senin je busy...asal busy je senin apa kes...busy la mcik pg ni tp dan lg terjah sini...bkn apa lau x jgk cam rindu pulak ai hahahaha...ai de bahan nk post kat sini...cite hr mgu yg amat ketat huhuhuhu...so nt ptg skit kot..setel je apa kejadah atas meja ni...kita leh sntai...bos den dah posan...abis kan kojo lu bru leh merayap..so den amik kata2 bimbingan dia tu ..lg pun kan org len bos den gak kan hehehehe...ok bos den ptt patuh pada arahannn.....kwan2 layan la klip video ni dulu ek....

kita layan abg aliiiiiiiiii dulu ..........

aku : lagu ni menjadi siulan masa skolah dulu (mcm jantan lak nk beriul ek)

ado jo tp nyoooooooo tah la ...sojak 2 monjak ni badan den ni cam sengal² je lotih berayo jo kojo (hahahahaha bila lak aku tkr kod ic ni huhuhuhu) lat den mintak hampon lau ado slah laku bakso eh....Just nk kabau kek sini yg den sihat walapiat jo..tp ontah la...telebih makan kue rayo kok gamak nyo....malasssssss jo eiii tangan ni nk nulih.....den mintak mahap la yooo....tatap jo lah apo yg ado....kojo den skrg merayap² jo...mncokek meryap...meryap mencokek....nt jgn kojut aihhh jumpa den dh mcm kak dibah nor tu....tp okeh jugak kan best felukkkkk kekekekeeke...dekat blh tp feluk jgannnnnnnnn kate omak ngan abah dennn.....lalalalala

aku : sengal le makcik...xde idea

tok tok tok....assalamualaikummmmmmm ooo tn umah...x sudah lg ke beraye hahahaha, sengalllllll.......sebulan syawal ni kita cite raye je la...jln² cr kawan jln² cr mkn jgn jln² cr pasal dah le ye....mlm td aku g umah MASQ (dak mo) duk shah alam...so xde mslh la nk g umah dia..alaaa 15 minit je dr teratak hamba hehehe...wlupun ada org bebel sbb aku xreti duk umah...xreti letih adeiiii kena gak bebel kan...tp kan raye ni lah kita nk kenal sedara mara, kawan,teman, kekasih opss terlebih sudah...jd nya tahan je la kena bebel apa yg penting kejesamaaaaaa
so lepas magrib aku gerak la g umah masq kat U8 (blkg opis aku je umah dak ni...)
umah masq, aku dh penah g ngan 'arapink' umah dia ni satu masa dulu (kan ara kan..tp gambo mana tah c ara sorok hehehehe)

amik gambo tu wajib klu xde aral la kan....('mama' je tau apa aral tu kan hehehe) sblh aku tu la masq (tn tanah ) ngan ank jantan dia ammar..leh tahan gak....lagi lasak dr iman tu hehehehe...layan je kan masq....sorang lak tu kompom manja....
juadah yg menyelerakan...oitt jenooo ada sate la...rugi tol ko x join...byk tul menu dak mas ni....spageti, sate,mee goreng mamak, ubi rebus & murtabak megi pun ada...mcm2 ada la, makan mmg x hingat ni hehehehe...
tapi aku xleh lama betapa umah mas....masuk gate je td pak gad tu dh siap tya nk parking bpe lama..hampehh tul pak gad ko mas, tp xpe yg penting lepas dh g umah masq...pada masq (laki dia emmmm edy ek nama dia mas,xde kat umah g men bowling,apa kes men bowling raye2 ni hehehe) terima kasih bebanyak jemput den datang umah....best sgt la ko masak masq.... masa aku nk gerak kawan2 keje mas dh dtg...elok sgt le mcik gerak..nyemak je kan hehehe...adiosssssss...mcm2 mknan bedal raye ni.....otak pun jd senget kui kui kui...

aku : bila korang nk dtg umah aku ek...cekot kering byk tu hehehehe


seperti yg dh di rancang...sabtu lepas aku,enie & fmly, Okliz,Jeno & tepung beraye ke umah matabulat (edisi khas mangolian beraye ni hehehe)konvoi 4 bijik keta..aku je gerak dr shah alam yg len semua dr kl..copsss liz dr tanjung tp transit kl jap...ikut plan liz ngan aku tp ada mslh masa skit so memasing gerak ngan keta sendiri la....lagi pun liz nk lepak umah akak dia kat nilai..
Perjalanan yg meyeronokkan petang itu..wlu pun sebenonya aku amat la tired....awal pagi dh melonggok open aus 'nestle' tgh hr blk umah terus siap2, singgah dulu kat umah adik ipa (kang majuk lak aku x jgk open aus dia hehehe)dlm kul 2.40camtu baru aku gerak masuk plus hgway trs g somban r&r (hentian tuk kumpul sblm gerak g senawang)
Sampai je umah lat...koge lat dh menunggu dpn pintu..cam menyambut rombangan meminang lak hahahaha...ummi wlupun letih (ada open aus taman ek)masih lg terserlah keayuan sambut kedatangan kami..mmg leh wat mertua la ummi ni kan....x gitu korang hehehe...makan² borak...borak² makan...mee kari ada,nasi impit, lomang, rendang, koktel fuhhh mcm² ada la...nak tau dtg je la sendiri kan...
Lama gak tu melonggok kan...xsedo mentari makin terbenam...hamboiiii gumbira memasing lupa diri nk balik ek ish ish ish...kul 6.30 kot camtu baru la soh seh soh seh nk blik...org petama smpai opkos la liz sbb dia g nilai je hehehe....aku smpai sblm 7.40 camtu.enie pun kata dh smpai pastu...tp kan jeno lambat tul smpai..apa yg dia layan kat r&r somban ngan tepung tah....
aku x trs blk umah pun ....tya budak2 ok x nk singgah umah adik ipa yg td k'org jgk kejap je...okkkkk..so aku jalan je....yg penting bdk2 x meragam...so kita leh enjoy hehehe...chi cht ngan ipa² & mertua,makan lagi...aku cuit² je xlarat dh nk layan makan ni...sblm kul 10 aku balik umah...ESOK!!!!! pg aku dh kena g padang...apa barang tah skolah bdk2 ni time raye pun nk sukan adeiiii..rusak pgram nk golek² ujung minggu kekekeke...pastu open open open ausssss....layan je la selagi daya kan..
*** buat lat,ummi & keluarga, terima kasih daun keladi...nt²jemput la kami lagi hehehehe...muahhhhh kat ummi satu!
aku : letihhh but i'm hepi

Pagi ni bermula la PMR so opkos adik² Anak² yg nak mengadapi exam ni dup dap dup dap jantung kan (ada mcm org nk g menikah kew kui3) ... so anak buah aku 2 org ni akan menghadapi exam ni...camner persediaan????

angah@yasmin ~ aku baru nk anta mesej ptg smlm dia dah call aku...wahh gumbira ko ek, 1 je 'mak De' pesan...tolak dulu 'sepah' (hanya kita aje yg tahu kan hehehe) ko itu....fokus ok!

along@ syafiq ~ aku call xdpt, byk sgt no dak seko ni, aku anta sms je...jgn busy nak jaming je ek...layan exam ni dulu,nk jd artis pun kena ada ilmu gak tau....nt baru 'mak lang' jd fan ko hehehe...

So pada dua bdk yg nakal ni & semua yang nk menghadapi PMR ni moga tenang & berjaya menjawap semua soalan....betul atau tidak jawapan kita tunggu aje la nanti kan....Selamat Maju Jaya Semua!!!!

adoiiii aku dah geram ni otak aku dh jem....fax machine aku wat hal,printer aku xde network, customer anta oder suka hati dia je letak price lama,bertahun dah weii aku revised price tu...nk gak ke copy revised tu..adoiii tension tahap gunung fuji la aku nk selak blk file lama tu...esok je la aku layan ek...kan salah aku pun,salah ko lalalala...lagi aku gerammm ni bunyi hingar bingar ruang angkasa aku ni....ya ampun aku rase cam kapal terbang tu dh atas kepala aku je...keta yg alarm sensitif duk jerit2 dh..apa dah jadiiiii ni....
geram mmg aku geram geram gerammm...geram bermacam ragam kui3..terlebih sudah....sekali aku letak kat ym aku "menda la tudm buat ni,bingit tinge aku..' sekali jeno buzzz...hahahaha...adoiii sian aku kan...mmg ujung ramadhan sampai ke syawal dh ni aku malas selak suat kaba...tgk bite kat tv pun cam tgk x tgk je...busy la sgt konon hehehehe, klu ada bite panas pun tau dr mulut² org je huhuhu...jeno siap bg link tau apasal bunyi² bising tu http://www.aradamansara.com/2009/09/30/3rd-october-2009-usaf-air-show-thunderbirds-subang/....lor gitu upenye huhuhu...slow kan aku...tp mmy ye pun.gempa bumi kat sumatera smlm...pg ni baru aku,sian kan aku hehehe...

so pas aku dpt info dr jeno, sekali aku jgk lua tingkap....mak aiii ramai dah besidai tp deretan syarikat iks kat sini..tgk show free ek..ish ish ish deme hehehe...aku tgk ngan bos² dorang pun ada sekali...mmg sporting tui, hr tu masa LIMA pun sama gak ramai yg ngulo tgk latihan tu hehehe...layan je la kan...

Sabtu ni 3 Oct, mai la trun shah alam ek...kita g tgk 'thunderbirds' reramai hehehe... pg kul 9 camtu ( pe kes lak aku pomot air show ni huhuhu) yg ptg jgn lupa bwk 'earplug' kang ada yg tuli lak pas blk tgk 'air show' tu hehehehe...pg tgk 'thunderbirds' ptg g open aus busy²....

aku : dr tension plus goram aku leh gelak dh cam kingkong kekekeke..thanks la jeno ek.

sebab ada yg memberi dokongan & sokongan hahaha...aku smbung diari syawal ni, agak2 leh lawan x 'diari ramadhan rafiq' tu hehehekorang suka ke idak ke ...x kesah la..apa yg penting kejesama ehh silap...apa yg penting sape la aku tanpa korang semua kan...agak² pening cekcibo nk bace jgn bace ok, xde panadol kat sini tau hehehe..layannnnnnnnnn

10 Syawal

Siang bese la keje keja keja kan.... tp malam start lagi baraan pintu ke pintu... pas isyak memasing dh ready kat bawah blog, aku rase tahun ni cukup meriah, tahun² sudah xde nya aku nk baraan² ni semua...byk halangannya kan...ini pun jiran tetangga aku yg duk bodek aku ajak g baraan ni, so dr aku melangut dpn tv bek jugak aku kenal jiran tetangga kan... so redah je la...msuk umah ke empat tkt 4 lak tu huhuhuhu..letih dh hehehe..tp semangat beraye ada lg tmbah budak2 kan..gembira yg amat aje..mmg le best dapat duit raye..kita yg tua...rentungg aje kan, oitttt x bek merungut tauuu..bersedekah tu kan ke amalam yg sgt mulia hehehehe...tp kn ada la eksiden duk daki tangga ramai2 tu tetiba warghhhhhhhhh... aku rase cam sore anak aku je tu...ya ampunnnnnn iman sondol tangga, aku kat bwh lg time tu..dia dh mnderu ngan kanak2 len dh, sib bek ada kak yan time tu,dia la tlg....benjollll ko seb bek x kena mata...lebam & calar skit la dahi iman,ngantuk agaknya...sian kan tp raya gak, ye la dh smpai depan pintu, pastu baru semua besurai kul 11mlm dh time tu...balik umah tuamkan ngan ais & dia pun lelap dh...letih + sakit...


11 Syawal

Semalam la kan....aku rase cam malas nk baraan, letih la lg pun kain baju dh sebakul tu x lipat...lg pun kak yan (tukang cr geng baraan hehehe) x call, so xde ko mlm ni, so blk aku buat pecal tuk menu mlm ( pas borak² ngan mama, lat,jeno kat konperen psl pecal, teliur lak hehehe). anak² aku kata kawan² nk dtg beraya..aku ok je la...bdk² bkn payah sgt kan...jamu cekot & duit rye abis cite...mak aiiii 3 trip tu rombangan dtg slih ganti...amik ko hehehe...agaknya bpe blok je kawan le dorang ajak dtg raye ni kan......aku leka layan kekanak & tgk katun ( dh tetamu kekanak cite pun canel katun je la kan )...sayup je aku dgr byi fon....halamakkk lupe le aku, fon dln beg x kuar kn...sekali tgk 8 miscal k yan/watie...aku dial no k yan...

aku : salam k yan, pe kes
k yan : salam , kes ko dh membuta ke x angkat fon
aku : xde le layan budak2 dtg rye ni , sori le macik..fon dlm beg np?
k yan : pas budak2 tu blk ko turn umah k yan ek, abg din ajak baraan lg la mlm ni,mgu dpn dia keje mlm
aku : garu² kepala ni....( dlm ati nk g ke idak)
k yan : oiiit ida ko dgr ke dak ni... jom la ye
aku : ermmm baik le mem...abis bdk2 ni blh nt org turun

kul 9.30 gitu aku turun, raye dulu umah k yan, ada dh 3 fmly jiran2 aku kat situ tgh mencekik kuiteaw, aku kenyang la,minum ngan mkn cekot k yan je, pas tu k'org start la naik tangga turun tangga kan...dh mcm best lak aku rase hehehe...eksais okeh..last umah beraye dn lg layan cite 'akhirat' sambil ramah mesra ngan tn umah...time tu aku rase nk pejam dh..ngantuk dh weiii...shanti ( jiran india aku yg polo baraan kami - bgs dia ni smgt muhibah) dh cuit aku, 'what time mau abis, i dh ngantuk ni hehehe'...dh kul kat kul 11...sian akak aku ni hehehe...aku cuit lak k yan, 'bila nk balik ni k yan'...'jap ek 5 minit' sambil sengih....hahaha ampeh tui k yan...skrip aku ngan iman pun leh pakai ek ( bese aku klu iman dh start meragam aku suka kata gini 'jap ye iman, 5 minit je' hehehe)....x lama pastu baru bersurai...3 umah je ronda mlm ni...byk cite lak kaum bapak² ni lau beraya, kalah mak² hehehe... sampai umah semua dh ngantuk, x larat aku nk layan cite 'akhirat' tu, wlupun nampak cam best...tp best lagi layan mata kan..so zzzZZzzz le lg bgs....esok???? emmmm dh ada agenda, beraya kat umah presiden & besday parti dia sekali ( dh tua pn nk sambut ek ish ish ish)... klu dia bace mau dia tutup pintu x kasi aku masuk hahaha....amponnn, lau sempat aku cr adiah spesel tu pn presiden nt ek....adiossssssss

aku : dr smlm hingga hr ni tinge aku bingitttttttt....alarm keta asyik byi je (keta org la,keta aku diam je hehehe)...tudm ni wat traning menda la memekak kat ruang angkasa opis aku ni....seram pun ada kuat sgt bunyinya aihhh...

Bubbles 3

Anugerah Dari MaMa

Anugerah Dari MaMa

Meh Kita Nyembang


ShoutMix chat widget

Time


Get your own Digital Clock

About this blog


widgeo

My Photo
ieda Harun
Menghargai setiap apa yang ada,Berbicara dengan hati yang lapang,Sebaik² kejadian Tuhan kerana boleh mendengar,melihat dan merasa...
View my complete profile

♥♥♥♥

♥♥♥♥

Followers

My Blog List

Site Meter